Virusvaccin kan in september klaar zijn

Virusvaccin kan in september klaar zijn

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

University of Oxford in het VK loopt voor op Chinese consortia in de race om een ​​Covid-19-remedie te vinden

Gordon WATTS

Een vaccin tegen de Covid-19-pandemie zou al in september kunnen worden uitgerold.

In de race om een ​​coronaviruskuur te vinden, lijkt de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk drie Chinese consortia voor te zijn.

Vorige week kondigde de Britse regering aan dat er nog eens 20 miljoen pond of 24,7 miljoen dollar in het project zou worden geïnjecteerd.

“We streven ernaar om tegen september ongeveer een miljoen doses te hebben zodra we de resultaten van onze vaccineffectiviteitstests hebben,” vertelde professor Adrian Hill, de directeur van het  Jenner Institute aan de Universiteit van Oxford, aan de media .

Als het vaccin ‘veilig en effectief’ blijkt te zijn, is goedkeuring in noodgevallen nodig om het vaccin in massa te kunnen produceren. Gezondheidswerkers zouden vooraan in de rij staan.

Maar voor die tijd zullen de Britse menselijke proeven worden uitgebreid tot 6.000 testgevallen tegen eind mei van 1112 tijdens fase één.

In maart hebben wetenschappers van het Rocky Mountain Laboratory van de  National Institutes of Health  in Montana “zes resusaapapen” ingeënt met een enkele dosis van het Oxford-vaccin. Ze waren onder laboratoriumomstandigheden beschoten met het SARS-CoV-2-virus, dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt.

Imperial College

“Meer dan 28 dagen later waren ze alle zes gezond”, zei Vincent Munster, de onderzoeker die de test [in de Verenigde Staten] uitvoerde “, meldde The New York Times.

Toch heeft het onderzoeksteam van de Universiteit van Oxford snel benadrukt dat de tijdlijn “zeer ambitieus” is en kan veranderen.

Toch is nog eens £ 22,5 miljoen gepompt in een ander Brits project met het Imperial College in Londen, dat sinds februari onderzoek doet naar SARS-CoV-2.

“Deze investering zal ons helpen ons klinische programma te versnellen, van het starten van proeven met menselijke veiligheid in juni tot het testen of het vaccin infectie in de bredere gemeenschap kan voorkomen,” zei Robin Shattock van het  London Department of Infectious Disease aan het Imperial College .

Tot dusver zijn wereldwijd meer dan 3 miljoen  mensen besmet  door deze nieuwe soort coronavirus, met een dodental van meer dan 211.000. In Europa, Italië, Spanje, Frankrijk en het VK  zijn geteisterd door de Covid-19-crisis,  terwijl de VS meer dan 1 miljoen gevallen van infectie hebben gemeld met een dodental dat voorbij 56.000 is gestegen.

Het vinden van een remedie is de hoogste prioriteit geworden, aangezien de vergrendelingen over de hele wereld geleidelijk worden versoepeld om de ingestorte economieën te laten verdwijnen. Vorige week meldde Asia Times dat er wereldwijd al klinische proeven lopen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Amerika's percentage van gevallen van coronavirus in de wereld neemt nu af, maar Amerika's libertaire beleid inzake coronavirus blijft catastrofaal

In China zijn de  National Institutes for Food and Drug Control en  Sinovac Biotech  begonnen met het testen op mensen in Xuzhou, een grote stad in de provincie Jiangsu.

“Uit preklinische resultaten bij niet-menselijke primaten bleek dat het vaccin, wanneer het in een voldoende dosis werd gegeven, bescherming zou kunnen bieden tegen Sars-CoV-2”, aldus een voorlopig artikel nadat het door het onderzoeksteam op  medRxiv.org was vrijgegeven en gerapporteerd door de Chinese media .

Twee andere  grote proeven zijn  in China al in een tweede fase beland. Ze werden gelanceerd door het Wuhan Institute of Biological Products en het Wuhan Institute of Virology, en  China’s Academy of Military Medical Sciences  en CanSino Bio.

Tot  76 “vaccin kandidaten” zijn al in  ontwikkeling, volgens Science. “Maar volksgezondheidsfunctionarissen hebben gewaarschuwd dat het van begin tot eind minstens een jaar duurt om te bewijzen of een kandidaat veilig en effectief is. En dat is als er geen problemen opduiken, ‘zei de toonaangevende bron voor wetenschappelijk, technisch en medisch onderzoek.

Toch werd de eerste klinische test van een vaccin in Duitsland eerder deze maand goedgekeurd door het Paul-Ehrlich-Institut, de nationale regelgevende instantie. Het medicijn is ontwikkeld door de Duitse firma Biontech en Pfizer, een bedrijfsreus in de Verenigde Staten.

Grote beesten van de farmaceutische industrie,  GlaxoSmithKline  en  Sanofi , kondigden in april ook aan dat ze de krachten hadden gebundeld om de komende 12 tot 18 maanden aan een vaccin te werken. ‘We zijn van plan [binnenkort] met proeven te beginnen’, vertelde Emma Walmsley, de CEO van GSK, de media in een videogesprek.

AstraZeneca,  een andere toonaangevende farmaceutische groep , zal klinische tests van zijn kankergeneesmiddel, Calquence, starten “om het potentieel te beoordelen om de overdreven immuunsysteemreactie die gepaard gaat met Covid-19-infectie bij ernstig zieke patiënten te beheersen”, meldde persbureau Reuters vorige week.

De Amerikaanse gezondheidszorggroep Johnson & Johnson  werkt ook aan een vaccin, evenals het  biotechbedrijf  Moderna, dat  eerder deze maand begon met testen .

In Australië is onderzoek gefinancierd door de  Coalition of Epidemic Preparedness Innovation , of de CEPI, en de Wereldgezondheidsorganisatie,  meldde Asia Times  in april. Er zijn al dierproeven uitgevoerd.

“Uiteindelijk zal de ontwikkeling en levering van een veilig en effectief vaccin nodig zijn om de overdracht volledig te onderbreken” , vertelde Tedros Adhanom Ghebreyesus,  de directeur-generaal van de WHO , aan een virtuele briefing.

Letterlijk een race om de mensheid te immuniseren.Lees ook:  Denemarken sluit het GEHELE LAND af als reactie op de pandemie van het coronavirus

Comments

comments