Anti-lockdown Zweden is geen succesverhaal, aangezien uit onderzoek blijkt dat de sterfte enorm is gestegen


Terwijl een groot deel van de wereld doorgaat met het leven in gesloten toestand, is het leven voor mensen in Zweden redelijk normaal geweest. Bekijk online foto’s en je ziet mensen die in bars zijn gepropt, in restaurants van buiten zitten en in lange rijen staan ​​voor ijs in parken.

Jongere kinderen gaan nog steeds naar school – hoewel universiteiten nu afstandsonderwijs gebruiken – en bedrijven zoals kapsalons blijven daar open. De enige beperkingen die er zijn, zijn verboden op bijeenkomsten van 50 personen of meer en bezoeken aan verzorgingshuizen voor ouderen.

Het is op dit moment een heel andere benadering dan bijna elke andere plaats op aarde. De wereld heeft Zweden nauwlettend in de gaten gehouden en aan de oppervlakte lijkt het erop dat de sterfgevallen daar niet significant hoger zijn dan op plaatsen met strengere maatregelen. Dat veronderstelt echter dat de gerapporteerde cijfers juist zijn – en we hebben nu alle reden om te geloven dat dit niet het geval is.

De cijfers die officieel worden gerapporteerd, plaatsen Zweden in de top 20 van de wereld in totale aantallen, en ze testen voornamelijk alleen degenen met ernstigere symptomen. Uit een recente analyse van de Financial Times bleek echter dat Zweden in de periode van de uitbraak van het coronavirus 1.300 meer doden dan normaal zag, wat een stijging is van 18 procent. Dit betekent dat het aantal sterfgevallen daar door de ziekte heel wat hoger kan zijn.

Uit de analyse van de Financial Times bleek zelfs dat het dodental van het coronavirus over de hele wereld wel 60 procent hoger zou kunnen zijn dan wat officiële cijfers aangeven. Ze keken naar de sterftecijfers van 14 landen en verschillende stedelijke gebieden tijdens de pandemie en vergeleken ze met de cijfers van de afgelopen jaren. Ze vonden 122.000 sterfgevallen in totaal boven de normale niveaus, wat betekent dat het wereldwijde dodental kan oplopen tot 318.000.

Hoewel Zweden geen volledige afsluiting heeft ingesteld zoals andere plaatsen, kiezen veel inwoners ervoor om verstandig te handelen en doen ze hun best om vrijwillige sociale afstand te oefenen. Velen vermijden binnenlandse reizen en tijdens het paasweekend daalden de reizen, terwijl het gebruik van het openbaar vervoer ook aanzienlijk daalde. Veel mensen werken daar nu vanuit huis, en de BBC meldt dat negen op de tien Zweden melden dat ze op minstens een meter afstand van anderen blijven, dat is een stijging van zeven op de tien die hetzelfde deden een maand geleden, ondanks dat er geen vereisten werden gesteld plaats voor hen om dit te doen.

Ondertussen hebben de buren van Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland alle scholen, restaurants, bars en kapsalons gesloten, naast het verbieden van grote evenementen. Denemarken heeft iets meer dan zeven doden per 100.000 mensen opgemerkt, terwijl Noorwegen en Finland minder dan vier doden per 100.000 mensen hebben geregistreerd; Zweden kent een sterftecijfer van 22 per 100.000 mensen, wat veel hoger is.

Veel experts zijn sterk gekant tegen de Zweedse anti-lockdown-aanpak

Eind vorige maand ondertekenden 2.000 Zweedse onderzoekers, waaronder Nobel Foundation-voorzitter Carl-Henrik Heldin, een petitie waarin ze de regering van het land opriep om stappen te ondernemen om onmiddellijk te voldoen aan de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Ze riepen op om zo snel mogelijk maatregelen zoals die in andere landen te treffen, in te voeren met ernstige beperkingen op het contact tussen individuen en een toename van de capaciteit om mensen op het virus te testen. Ze voegde eraan toe dat het proberen om immuniteit voor kuddes op te bouwen ‘weinig wetenschappelijke ondersteuning heeft’.

Het is duidelijk dat Zweden verre van het “succesverhaal” is, waarvan sommige mensen aanvankelijk dachten dat het zou zijn door lockdowns te negeren . Helaas is de ware omvang van de schade die hun beleid heeft veroorzaakt mogelijk al geruime tijd niet duidelijk.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord