De economische cijfers die komen, worden ‘de ergste in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog’

De economische cijfers die komen, worden ‘de ergste in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog’

30 april 2020 0 Door Indignatie redactie

We zijn net getuige geweest van de grootste bbp-daling op kwartaalbasis sinds de laatste financiële crisis, en deskundigen waarschuwen dat het cijfer voor het tweede kwartaal veel, veel erger zal zijn. Zoals u hieronder zult zien, zegt een expert ons dat we ons moeten schrap zetten voor de slechtste economische cijfers “in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog”. Op jaarbasis daalde het Amerikaanse BBP in het eerste kwartaal met 4,8 procent, en dat was iets erger dan de meeste economen voorspelden. En economen waren ook verrast dat de consumentenbestedingen met 7,6 procent daalden en de bedrijfsinvesteringen met 8,6 procent in januari, februari en maart. Onder normale omstandigheden zijn dat absoluut verschrikkelijke cijfers, maar dit zijn geen normale omstandigheden. Ja, januari en februari waren relatief normaal,

Helaas lijkt het erop dat de economische cijfers voor het tweede kwartaal veel deprimerender zullen worden. Een econoom  die door de New York Times werd geïnterviewd, is van  mening dat ze de ergste zullen zijn die ons land sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft gezien …

“Ze worden de ergste in ons leven”, zei Dan North, hoofdeconoom van de kredietverzekeringsmaatschappij Euler Hermes North America, over de cijfers over het tweede kwartaal. ‘Ze worden de ergste in het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog.’

En op dit moment geeft zelfs de Trump-regering publiekelijk toe dat de economische cijfers echt heel slecht zullen worden. Maandag vertelde Kevin Hassett aan CNBC dat het Amerikaanse bbp  in het tweede kwartaal op jaarbasis met wel 30 procent zou kunnen dalen  …

Maandagochtend waarschuwde de economische adviseur van het Witte Huis, Kevin Hassett, dat het tweede kwartaal een daling van 20 tot 30 procent zou kunnen weerspiegelen – iets dat sinds de Grote Depressie van de jaren dertig niet meer is waargenomen.

‘Je kijkt naar ongeveer 20 procent tot 30 procent in het tweede kwartaal. Het is een zeer ernstige schok en het is iets dat we serieus moeten nemen ‘ , vertelde hij aan CNBC.

Maar we hoeven niet tot drie maanden te wachten op cijfers die echt gruwelijk zijn.

Woensdag hoorden we dat de verkoop van Amerikaanse huizen in maart in alle regio’s van het land met dubbele cijfers daalde  …

Ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande huizen, in afwachting van verkoop van woningen genoemd, daalden met 20,8% in vergelijking met februari en waren 16,3% jaarlijks lager , volgens de National Association of Realtors.

Op regionaal niveau daalde de lopende verkoop in het noordoosten met 14,5% voor de maand en was 11% lager dan een jaar geleden. In het Midwesten daalde de omzet maandelijks met 22% en jaarlijks met 12,4% . In het Zuiden daalde de verkoop met 19,5% voor de week en 17,8% per jaar , en in het Westen daalden ze 26,8% wekelijks en 21,5% vergeleken met een jaar geleden.

Sommige staten proberen hun economieën geleidelijk te “heropenen”, en dat is goed nieuws.

Maar het slechte nieuws is dat ambtenaren ons vertellen dat alle beperkingen in grote staten zoals Californië en New York over enkele maanden niet zullen worden opgeheven , en dat zal de economische activiteit in de nabije toekomst enorm onderdrukken.

Nu de economische activiteit zo laag is, ontslaan bedrijven in heel Amerika de werknemers in een duizelingwekkend tempo.  Meer dan 26 miljoen Amerikanen hebben hun baan tot nu toe verloren en de ontslagen blijven maar doorgaan. We hebben bijvoorbeeld net vernomen dat Uber van plan  is duizenden werknemers te laten gaan …

Leidinggevenden bij Uber bespreken plannen om ongeveer 20% van de werknemers van het bedrijf te schrappen, omdat het te maken krijgt met een sterke daling van het aantal ritten als gevolg van de pandemie van het coronavirus,  meldt  The Information.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOntslagen van die omvang, die niet zijn afgerond maar in de komende weken in fasen kunnen worden aangekondigd, kunnen ertoe leiden dat meer dan 5.400 van de 27.000 werknemers van Uber hun baan verliezen.

Natuurlijk worden niet alleen de Verenigde Staten geconfronteerd met een ongekende werkloosheidscrisis.

Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie loopt bijna de helft van alle arbeiders in de wereld “het onmiddellijke gevaar hun levensonderhoud te verliezen” …

Ongeveer 1,6 miljard werknemers in de informele economie, die bijna de helft van de wereldwijde beroepsbevolking vertegenwoordigen, lopen onmiddellijk gevaar hun levensonderhoud te verliezen als gevolg van de pandemie van het coronavirus, zei de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) woensdag.

Het meest recente rapport van de VN-dienst heeft haar prognose voor de verwoestende impact op banen en inkomens van de ziekte van COVID-19, die wereldwijd meer dan 3,1 miljoen mensen wereldwijd heeft geïnfecteerd, bijna 220.000 mensen heeft gedood en de economie stilgelegd, scherp verhoogd.

Dit is een van de grootste redenen waarom vergrendelingen over de hele wereld zo snel mogelijk moeten worden beëindigd. Als mensen niet in hun levensonderhoud mogen voorzien, zullen ze niets hebben om hun gezin te voeden.

Zelfs in de Verenigde Staten hebben we al een explosie van nood gezien die absoluut schokkend is. In het hele land staan ​​mensen mijlenver in de rij om al het voedsel te krijgen dat de lokale voedselbanken hen kunnen geven, en we waren dinsdag getuige van meer voorbeelden van dit groeiende fenomeen  …

Massa’s auto’s stonden in de rij te wachten op de drive-thru food-weggeefactie in Pico Rivera, Californië, terwijl vrijwilligers met gezichtsmaskers, handschoenen en high-vis jassen hielpen met het uitdelen van voorraden.

In Prospect werden voertuigen door de Big Butler Fairgrounds gezien. Het komt doordat miljoenen mensen in heel Amerika hun baan verliezen te midden van de pandemie van het coronavirus en huishoudens zijn in rep en roer.

Als het al zo erg is, hoe zal deze natie er dan uitzien als we nog dieper in “de perfecte storm” komen ?

De afgelopen dagen heb ik nogal wat geschreven over het komende “vleestekort” waar de reguliere media voor waarschuwen, en nu wordt ons verteld dat er al een ernstig tekort aan kip zonder been  is …

Vaarwel kip zonder been.

Levensmiddelenwinkels in Noord-Amerika ruilen kippenpoten zonder botten voor minder populaire dijen en drumsticks, omdat een golf van shutdowns bij vleesverwerkingsfabrieken het aanbod van gewilde sneden heeft verminderd.

Zoals ik gisteren besprak , heeft president Trump besloten om vleesverwerkingsinstallaties die gesloten zijn vanwege COVID-19 te laten heropenen, en velen hopen dat deze verhuizing snel een einde zal maken aan de tekorten.

Maar woensdag stonden de reguliere media vol met verhalen over hoe vleesverwerkende arbeiders kunnen besluiten  president Trump te trotseren  en weigeren weer aan het werk te gaan …

Vleesverwerkende fabrieksarbeiders maken zich zorgen over het uitvoerende bevel van president Donald Trump dat fabrieken dwingt open te blijven tijdens de coronaviruspandemie. Werknemers van vleesfabrieken behoren tot de meest kwetsbare werknemers van Amerika, en sommigen zeggen dat ze verwachten dat personeel weigert te komen werken .

‘Alles wat ik weet is dat dit gek voor me is, omdat ik niet kan zien dat al deze mensen weer aan het werk gaan’, zei Donald, die werkt in Tyson’s Waterloo, Iowa, faciliteit. ‘Ik denk niet dat mensen daar weer naar binnen gaan.’

Als de angst voor COVID-19 een aanzienlijk percentage van de werknemers ervan weerhoudt terug te keren naar hun baan, kan dat de opkomende vleestekorten de komende weken nog verergeren.

Natuurlijk verlamt de angst voor het coronavirus op dit moment veel sectoren van onze economie, en dat zal niet snel eindigen.

We mogen dus in de nabije toekomst echt sombere economische cijfers verwachten, en het lijkt buitengewoon onwaarschijnlijk dat er voor de verkiezingen in november een ommekeer zal plaatsvinden.

De volgende economische depressie in Amerika is begonnen en het zal echt heel erg pijnlijk zijn.Comments

comments

Lees ook:  Staatsvertegenwoordiger Georgia Menigte-surft over maskerloze Trump-supporters tijdens President's Rally