Kritische burgers worden nu door de heersers beledigd als “corona-ontkenners”

Kritische burgers worden nu door de heersers beledigd als “corona-ontkenners”

30 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Kritieke burgers die zich nog steeds bekommeren om hun recht op vrijheid worden nu in de BRD als coronaontkenners beledigd. Hiermee probeert het Merkel-regime de protesten direct in de kiem te smoren.

Sinds maart 2020 is de Duitse woordenschat verrijkt met een woordcreatie: Corona deniers! Je kunt het je goed voorstellen: een typische vertegenwoordiger van de kleurrijke Duitse mediocratie zit in zijn oude appartement in een van de betere wijken van de stad, waar je in je eigen glorie kunt zonnen met een kopje koffie voor 4,50 euro, aan je bureau en kapot gaat over hoe de critici van overheidsoptreden met een beknopte term kunnen worden gestigmatiseerd.

Zo’n term moet kort en krachtig zijn, maximaal lasterlijk en mag geen twijfel oproepen over de immoraliteit van de politieke tegenstander. Van daaruit is het niet ver meer voor een schone democraat met de juiste houding ten opzichte van de denier, het hedendaagse synoniem voor ketters.

We weten dit al uit de omgang met degenen die niet bereid zijn de gepubliceerde mening over de bewering van door de mens veroorzaakte klimaatverandering te volgen . Ondertussen zijn ze met succes in de marge van de samenleving geduwd met de term ‘klimaatontkenners’. De gebrandmerkt als zodanig zijn paria, bandieten die niet alleen tot zwijgen moeten worden gebracht, maar ook moeten worden verbannen uit de gemeenschap van de gelovigen.

Eerste klimaatontkenners, nu coronaontkenners

Na degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan “klimaatontkenning”, is het nu aan degenen die de onvoorwaardelijke juistheid van regeringsmaatregelen tijdens de Corona-crisis in twijfel trekken . Nogmaals, het zwaarste wapen dat de consensusmaatschappij kan gebruiken om discours te vermijden, wordt opgevoed met de nu veel voorkomende rijhouding voor mannen. De ontkenning.

Lees ook:  Frankrijk, de "ontluikende islamitische republiek"

Onnodig te zeggen dat deze beschuldiging nog absurder is dan die van de critici van het kleurrijke Duitse klimaatbeleid. Naast het feit dat niemand het bestaan ​​van het virus ernstig in twijfel trekt, waren het de regering en de media stroomopwaarts die als “corona-ontkenners” optraden. Je hebt het virus gestild, weggestuurd of vermoed, hoe kan het ook anders? – een rechtse samenzwering; Tussendoor verheugden de mensen zich onder het publiek recht dat de ziekte alleen degenen treft die het verdienden, ouderen.

Er nu heen gaan en zoveel mogelijk isoleren van degenen die na de eerste fase van de pandemie, op basis van hun eerste ervaring en cijfers, twijfels hebben over de rigiditeit van de maatregelen, is een goede deal. Het gaat tenslotte om de Duitse economie. Dit raakt momenteel de muur en de kans is groot dat de negatieve effecten van de shutdown groter zijn dan die van het virus.

Op zich zou men alle sociale krachten moeten bundelen en fantasieën moeten losmaken over hoe om te gaan met de komende crisis na de crisis. In plaats daarvan blijft de Republiek Berlijn zich richten op uitsluiting. Dit keer zijn het de “corona-ontkenners”.

Maar zelfs als er weinig hoop is dat de term uit de Duitse woordenschat zal verdwijnen, of misschien juist daardoor, moet men het heldere, kleurrijke Duitsland met hun woordcreaties niet laten zien. De taal legt de politieke realiteit in het kleurrijke Duitsland bloot. Daarom is het nieuwe woordenboek van Kunkel een stap in de goede richting! We kunnen alleen maar hopen dat dit het begin is van een constant bijgewerkte collectie.

De ronde waaruit de “corona denier” is gekropen, is nog steeds vruchtbaar!Lees ook:  Het coronavirus hervormt al het stadsleven

Comments

comments