Aan Republikeinse Ambtsdragers: Dump Trump Now

Aan Republikeinse Ambtsdragers: Dump Trump Now


Voordat het te laat is voor u, uw feest of het land

Dit is het moment voor gekozen Republikeinen die gegijzeld worden door Donald Trump om vrij te komen. Het politieke geweer dat hij tegen hun hoofd heeft gehouden en dreigt een einde te maken aan hun carrière, tenzij ze op een lugubere manier buigen, zit zonder kogels.

Uit de eigen peilingen van Trump blijkt dat Joe Biden hem zal verslaan. Achter gesloten deuren in zijn klassieke stijl van bevoorrechte jongen schreeuwde Trump tegen zijn eigen campagnepersoneel alsof het hun schuld was .

Republikeinen met een angstaanjagende kat die de afgelopen vier jaar voorwendden Trump te respecteren, staan ​​nu voor het tegenovergestelde probleem. Als ze bij Trump blijven, zullen de kiezers zich in november tegen hen keren.

De overgebleven loyalisten zijn de morele kwal van de Amerikaanse politiek – zonder ruggengraat, blind en doelloos ronddrijvend in de golven van chaos en gekte die uit het Trump White House stromen.

En hoe zit het met loyalisten van Trump die geen gebruik maken van deze kans om terug te keren naar de gescheurde overblijfselen van het Republicanisme, een conservatieve partij die nu belastingverlagingen oplegt voor de rijke en zachte regulering van de industrie?

De overgebleven loyalisten zijn de morele kwal van de Amerikaanse politiek – zonder ruggengraat, blind en doelloos ronddrijvend in de golven van chaos en gekte die uit het Trump White House stromen.

Fatsoen, zelfrespect

Sommige van deze ware gelovigen worden mogelijk herkozen omdat Trumpers een meerderheid vormen in hun district. Maar de prijs om Trump te kiezen boven gezond verstand, fatsoen en zelfrespect zal hoog zijn. Ze verliezen hun invloed.

Binnen hun partij kunnen ze verwachten dat ze paria’s worden, gedegradeerd naar achterbanken, hun verzoeken aan hun donoren worden genegeerd. Democraten, met een meerderheid in het Huis en, heel waarschijnlijk, Senaat volgend jaar, zullen deze Trumpianen beleefd behandelen terwijl ze ze in stilte verachten als idioten, zo niet latente bedreigingen voor onze democratie.

Je kunt vanaf nu ongeveer een jaar lang nieuwsberichten verwachten over een nieuwe versie van het Stockholm-syndroom. Dat zal worden gebruikt om de benarde situatie te verklaren van politici die zich identificeren met Trump, hun politieke en emotionele ontvoerder, zelfs nadat hij het Witte Huis heeft verlaten.

Republikeinse gouverneur van Ohio

Republikeinen die de weg kwijt zijn en een tweede act in de Amerikaanse politiek willen, hebben nu een leider. Hij heeft laten zien dat ze hun politieke fortuin kunnen verbeteren door te ontsnappen aan de incompetentie en immoraliteit van het Trumpisme . Die leider is Mike DeWine, de Republikeinse gouverneur van Ohio.

Nadat DeWine stopte met zich te onderwerpen aan het kwaadaardige narcisme van Trump, namen zijn goedkeuringscijfers toe. Gevraagd naar DeWine’s behandeling van de pandemie, keurde 85% het goed , vergeleken met slechts de helft voor Trump. Dat is niet verrassend, aangezien de verklaringen van Trump over het openen van de economie alsof het coronavirus op magische wijze verdwijnt, niet resoneren.

De meeste Amerikanen zijn slim genoeg om te beseffen dat het onzinnige gepraat van Trump over het injecteren van desinfecterende middelen en het op de een of andere manier focussen van ultraviolet licht in ons lichaam zowel gevaarlijk als dommer dan dom is. Uit opiniepeilingen blijkt dat ongeveer 80% van de Amerikanen thuis moet blijven om levens te redden. Ongeveer een op de zes Amerikanen vindt dat de verschillende en beperkte lock-out-orders niet ver genoeg zijn gegaan.

Stervende supporters

De gelederen van degenen die geloven dat het virus een hoax is, kunnen worden behandeld met drugs die Trump duwt of dat het bloed van Jezus hen zal beschermen, nemen langzaam af terwijl de magere Hein een overvloedige oogst geniet.

De sterke façade van Trump stort in als zijn woorden en daden laten zien dat hij geen idee heeft wat hij in deze crisis moet doen.

Zijn schandalige bewering dat hij iemand op Fifth Avenue zou kunnen neerschieten en geen enkele stem zou verliezen, waarvan zijn advocaten beweerden dat hij immuun zou zijn voor onderzoek door rechercheurs van moordzaken van de NYPD, was misschien waar. Maar tienduizenden Amerikanen doden door ontkenning, incompetentie en wanbeheer kost hem miljoenen stemmen van Main Street USA.

Trump bedroog 63 miljoen Amerikanen met zijn beweringen dat hij een “zeer stabiel genie” was en ‘s werelds grootste expert op 23 onderwerpen. Hoe die beweringen plus zijn enorm opgeblazen en ronddraaiende beweringen dat hij miljardair was, hem niet tot een lachertje hebben gemaakt, zullen politicologen en wetenschappers op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg decennia lang schrijven.

Waanvoorstellingen en dom

De vreselijke waarheid, die ik de afgelopen vijf jaar heb gewijd aan het tonen van alle Amerikanen, is dat Trump een waanvoorstelling is. Centraal in het begrijpen van het onvermogen van Trump om te leiden of een andere in deze crisis is een eenvoudig feit: Trump opereert vanuit wat hij wenst waar te zijn. Hij is niet in staat nieuwe informatie te verwerken die in tegenspraak is met wat hij zich voorstelt.

Trump is zo dom dat hij niet weet dat antibiotica bacteriële infecties bestrijden, maar een virus nutteloos zijn. Hier is het officiële transcript van het Witte Huis waarin Trump uitspraken deed die even bizar als verward en dom zijn:

Dit is een briljante vijand. Weet je, het is een briljante vijand. Ze ontwikkelen medicijnen zoals de antibiotica. Je ziet het. Antibiotica losten elk probleem op. Een van de grootste problemen die de wereld heeft, is dat de kiem zo schitterend is geworden dat het antibioticum het niet kan bijhouden. En ze proberen constant een nieuwe te bedenken – mensen gaan naar een ziekenhuis en ze vangen – ze gaan voor een hartoperatie – dat is geen probleem, maar ze sterven uiteindelijk – door problemen. Je kent de problemen waar ik het over heb. Er zit een heel genie in. We vechten – het is niet alleen verborgen, maar het is ook heel slim. Oke? Het is onzichtbaar en verborgen, maar het is heel slim.

De eigen woorden van Trump hierboven en elders maken ook duidelijk dat hij niet begrijpt dat een virus niet helemaal bestaat, omdat het een host nodig heeft om zich te vermenigvuldigen. ‘De kiem’ zowel ‘briljant’ als ‘heel slim’ noemen, is monumentaal dom.

Zorgt alleen voor zichzelf

Trump is, in zijn klassieke betekenis, een idioot. Voor de oude Grieken was een idioot iemand die alleen voor zichzelf zorgde.

Trump heeft de pandemie gebruikt om zichzelf niet alleen op de rug te aaien, maar ook belachelijke beweringen te doen, zoals de bewering van dinsdag dat zijn dochter Ivanka 15 miljoen banen heeft gecreëerd . Er is geen enkel bewijs dat ze één enkele Amerikaanse baan heeft gecreëerd, maar uit de officiële gegevens blijkt dat twee keer zoveel Amerikanen hun baan hebben verloren in de afgelopen zes weken.

Het coronavirus is niet de schuld van Trump. Maar zijn onwetendheid, ontkenning en wanbeheer zijn dat wel. De rekening van de slager is meer dan 62.000 onnodige doden.

Trump zegt herhaaldelijk dat niemand deze pandemie had kunnen voorspellen. Malarkey.

We wisten al lang dat zoiets zou komen. We hadden een nare virusuitbraak in 1957 , toen Eisenhower president was. In de jaren zestig bestudeerden veel studenten, waaronder ik, de virtuele zekerheid dat er in ons leven nog een dodelijke pandemie zou komen. We leerden ook over de griep van 1917 tot 1920 die bijna 3% van alle mensen doodde, inclusief de grootvader van Trump.

Natuurlijk kwam het

In deze eeuw kregen we waarschuwingen voor knipperend rood licht: de dodelijke plagen van ebola, MERS, SARS en Mexicaanse griep.

De laatste van degenen die de voormalige president Barack Obama zo in de war hadden gebracht dat zijn team een ​​gids had opgesteld over hoe om te gaan met een pandemie, een pandemieteam voor de nationale veiligheid van het Witte Huis oprichtte en een trainingsoefening leidde voor de inkomende medewerkers van het Trump Witte Huis.

Trump gooide dat allemaal weg, elk stukje ervan.

Dat Trump voor zichzelf zorgt en niemand duidelijk is, is zo duidelijk nu het moeilijk te begrijpen is waarom niet elke Republikein zich bij DeWine heeft aangesloten om zich van Trump te scheiden. Dat sommige Republikeinen hebben gezegd dat de economie er meer toe doet dan het menselijk leven, toont de verdorvenheid en immoraliteit van de zelfbenoemde partij van familiewaarden aan nu deze is afgedaald naar de Dante-achtige cirkel van massale dood van Trump.

Voor gepolsterde Republikeinse ambtsdragers is het tijd om uit het hellegat van Trump te klimmen of te worden verteerd door de vlammen.

Comments

comments