Nederlandse radiopresentator bedreigd met de dood vanwege ‘Ramadan’

Nederlandse radiopresentator bedreigd met de dood vanwege ‘Ramadan’


Presentator FunX van de Nederlandse radiozender ‘FunX’ is bedreigd met de dood. Omdat de presentator muziek bleef draaien tijdens ‘de Ramadan’, moest hij dit volgens sommigen met zijn leven bekopen. De radioman – beter bekend onder de naam Moradzo – meent echter dat zijn show niet alleen voor moslims is. Hij heeft aangifte gedaan van de bedreigingen.

‘FunX’ is een door de Nederlandse overheid gefinancierd radiostation met een grotendeels ‘multicultureel’ publiek. De zender richt zich vooral tot publiek uit ‘de Randstad’. Eén van hun shows, ‘Ramadan Late Night’, draait specifiek om de Ramadan. Volgens veel reacties op Facebook gaat deze show te ver. Het zou immers niet toegestaan zijn om muziek te draaien tijdens de vastenmaand. Sommigen menen zelfs dat Moradzo hiervoor de dood verdient.

Ali Alparslan 🇳🇱 on Twitter

Alstublieft, dit zijn de kansenparels die een radio-dj hebben bedreigt met de dood omdat hij tijdens de ramadan muziek draait. Jullie staan nu voor altijd op het wereld wijde web. 😁 @Moradzo #funx

Bedreigingen voor presentator

De reacties gaat van kwaad naar erger, maar hebben één ding gemeen: het islamitische feest gaat voor alles. Zo stelt een gebruiker: “Willen jullie onze heilige maand niet vies maken met jullie muziekzender!!!” Een ander zegt: “Er bestaan mensen die voor een geringe prijs jullie studio zouden beschieten/opblazen. En als het om de islam gaat nog extra hun best zouden doen.” Voor de rest kreeg de presentator het verwijt een ‘zionist’ te zijn en ‘schijt aan God’ te hebben.

In een uitzending reageert Moradzo op de beschuldigingen en bedreigingen. Volgens hem draait zijn programma juist om “te laten zien wat voor een mooie initiatieven er ondernomen worden tijdens de Ramadan.” De radiozender zou gewoon muziek blijven draaien, aangezien de zender “niet alleen voor moslims, maar ook voor christenen, joden, ongelovigen en alles daartussenin [is].” Volgens de presentator is het onmogelijk om een programma te maken dat “100% islam-proof is.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments