Oproep gezondheidswerkers in Frankrijk: Maskers Af!

Oproep gezondheidswerkers in Frankrijk: Maskers Af!


Maskers af! “Aan alle mensen die niet tegen dit rampzalige crisismanagement kunnen.” “Maskers af/Weg met de maskers!” is een oproep van gezondheidswerkers om de basis te leggen van een populaire beweging nu, zonder te wachten op een illusoire “after-crisis”. Een van de prioritaire doelstellingen is dat de financiële steun die met overheidsgeld wordt verleend in de eerste plaats naar de openbare diensten moet gaan. Met verschillende onafhankelijke media geven we deze oproep en hun handelswijze door.

(Door Bastamag, Collectif vertaling globalinfo.nl die van donateurs houdt)

Noot van de vertaler: Les masques = maskers, maar ook: mondkapjes. Ook is Bas les Masques een veelbekeken tv-programma. De titel wordt nu door opstandig verzorgend personeel gekaapt voor hun campagne.

Wij zijn zorgverleners en zorgprofessionals (m/v) met verschillende achtergronden. Stomverbaasd en woedend besluiten we op te staan en luid en duidelijk te roepen “Maskers af!”We zeggen stop met de leugens, de hypocrisie en het cynisme van de regering!

We doen een beroep op al onze professionele collega’s in de gezondheidszorg en de medisch-sociale sector die met de knoop in de maag gaan werken.

Een oproep aan de “essentiële werker*s”, degenen die “het vuile werk doen”, die worden blootgesteld om de machine aan de gang te houden. (* “premier.e.s de corvée”: degenen die zorg leveren aan besmette patienten, en dus zelf groot gevaar lopen zelf besmet te raken)

Een oproep aan al diegenen die genoeg hebben van dit rampzalige crisismanagement, met wat ze al jaren moeten doorstaan in een rampzalig economisch, politiek en sociaal systeem.

Laten we nu samenkomen om een basisbeweging op te bouwen. Overal moeten we ons organiseren zonder te wachten op een illusoire “post-crisis”. Zonder dit zijn de vooruitzichten somber.

De schuldenlast van de staten van dit moment zal dienen als rechtvaardiging voor het bezuinigingsbeleid van morgen. Hetzelfde beleid dat onze openbare diensten en onze gezondheids-, onderwijs- en rechtsstelsels al heeft verpletterd. Onder het voorwendsel van een noodsituatie op het gebied van de gezondheid zullen er maatregelen worden genomen ten behoeve van algemeen controle, in naam van de veiligheid, waarbij de hoofden van de mensen mens zullen worden doordrenkt van angst, terugtrekking en stigmatisering.

Lees ook:  Protesten VS: Bereid je voor op een gevecht

Laten we daarom vanaf vandaag samen werken aan het opbouwen van een gelukkiger vervolg. De toekomst zal zijn wat wij ervan gaan maken! We willen dat de “wereld hierna” rechtvaardig is, gericht op het belang van de grote meerderheid en niet op het behalen van winst ten voordele van enkelen.

In het licht van de huidige crisis zijn onze prioritaire doelstellingen duidelijk:

  • Wij eisen dat er met spoed middelen worden ingezet om een einde te maken aan het tekort aan beschermingsmiddelen.
  • Wij eisen dringende maatregelen voor een waardig leven voor de meest kwetsbaren.
  • Wij eisen dat de financiële steun die met overheidsgeld wordt verleend in de eerste plaats naar onze openbare diensten gaat en dat alle beroepswerkers die essentieel zijn voor onze samenleving, eindelijk tegen hun reële waarde worden beloond.
  • We willen een einde maken aan dit systeem dat levens verplettert in naam van de winst, en samen bouwen aan een eerlijker, rechtvaardiger samenleving, een wereld waarin zorg en solidariteit eindelijk het fundament zullen zijn.

De acties die wij voorstellen zijn voorlopig heel eenvoudig:

  • Aan alle gezondheids-, medische en sociale professionals die zich in deze oproep herkennen: sluit u bij ons aan, deel uw getuigenissen.
  • Aan alle “essentiële” arbeiders, aan de “vuile werkers*” die de machine draaiende houdt: doe ook met ons mee, deel uw getuigenissen, laten we een brede beweging opbouwen die de grenzen van onze sectoren te buiten gaat.
  • Aan iedereen: laten we elke dinsdag een dag van mobilisatie uit onze ramen maken voor de verdediging van een rechtvaardiger gezondheidszorgsysteem, en de komst van een egalitaire “wereld hierna” (lawaai met potten en pannen, spandoeken, enz.). En laten we doorgaan met het aanspannen van rechtszaken (plaintecovid.fr).
  • Laten we uit het isolement treden en elkaar weer ontmoeten (in eerste instantie op sociale netwerken). Laten we onze getuigenissen, onze ideeën, onze acties delen. Laten we ons organiseren om een grote basisbeweging op te bouwen!
Lees ook:  Donald Trump irriteert met vragen over het coronavaccin

“De maskers af! “is niet verbonden aan een partij, een vakbond, een bestaande organisatie. Het is geen vast en afgebakend collectief, maar een meervoudig initiatief dat voor iedereen toegankelijk is. Aarzel niet om initiatief te helpen verspreiden!

Om je aan te sluiten bij het initiatief “Bas les masques!”:

Website: www.baslesmasques.co
Facebook: https://www.facebook.com/BaslesMasques2020
Telegram: https://t.me/joinchat/I-4Qt07Bg3MzJZB0qG3_Bg
Twitter: https://twitter.com/BMasques
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCUsUjdVzFBsXE2YTbMFOOTQ
Instagram: @mbasles https://www.instagram.com/mbasles/?hl=en
Diaspora: baslesmasques@framasphere.org
Mastodon: baslesmasques@framapiaf.org

Email:: baslesmasques2020@riseup.net

Om de oproep te ondertekenen is dit de plek voor individuele personen

en dit voor organisaties:

Deze oproep is door honderden werkers in de gezondheidszorg gelanceerd. De eerste ondertekenaars staan hier onderaan.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Dankzij de massale verplaatsing bij moslims keert de angst nu ook naar Zweedse omstandigheden in Noorwegen

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments