Ten minste 31 Amerikaanse staten versoepelen de beperkingen ondanks het stijgende dodental

Ten minste 31 Amerikaanse staten versoepelen de beperkingen ondanks het stijgende dodental


In de VS waren er vanaf donderdagavond bijna 1,1 miljoen gevallen van COVID-19 en bijna 64.000 doden. Meer dan de helft van deze sterfgevallen heeft de afgelopen twee weken plaatsgevonden. Wereldwijd zijn de gevallen gestegen tot meer dan 3,3 miljoen, met 234.000 doden. Dit betekent dat meer dan een kwart van alle sterfgevallen in de Verenigde Staten is gevallen.

Ondanks de dagelijks stijgende cijfers, zullen ten minste 31 Amerikaanse staten de komende paar dagen de maatregelen voor sociale distantiëring versoepelen, waardoor sommige bedrijven, restaurants, winkelcentra en openbare plaatsen kunnen worden heropend. Hoewel de versoepeling van de beperkingen van staat tot staat verschilt, heeft geen van deze staten zelfs het zwakke “advies” van de Trump-regering over heropening gehaald, waarin staat dat de staten 14 opeenvolgende dagen moeten wachten op COVID-19-gevallen voordat het heropeningsproces begint.

Een studie van het Center for Infectious Disease Research and Policy (CIDRAP) van de Universiteit van Minnesota voorspelt dat het nieuwe coronavirus zich waarschijnlijk nog minstens 18 maanden tot twee jaar zal verspreiden, totdat 60 tot 70 procent van de bevolking besmet is . De auteurs van het onderzoek bevelen aan dat de VS zich voorbereiden op een worstcasescenario met een tweede grote golf van infecties in de herfst en winter.

Mike Osterholm, die CIDRAP leidt, vertelde CNN: “Het idee dat dit gaat gebeuren, tart binnenkort de microbiologie.”

Directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases Dr. Anthony Fauci waarschuwde donderdag dat staten voorzichtig moeten zijn bij het terugdringen van beperkingen. “Wanneer u zich terugtrekt, zullen er gevallen zijn en wat we moeten doen, is ervoor zorgen dat [staten] beschikken over het vermogen om individuen te identificeren, te isoleren en contact op te nemen”, zei hij.

President Donald Trump promoot echter een roekeloos en strafrechtelijk beleid, waarbij de gezondheid en het leven van talloze miljoenen Amerikanen wordt gepromoot – met een goedkeuringsscore voor zijn aanpak van de crisis die volgens een nieuwe Morning Consult-peiling tot een dieptepunt van 43 procent is gedaald. in gevaar. Het beleid van het Witte Huis is niet gebaseerd op de gezondheid van de Amerikaanse bevolking, maar op het stimuleren van Wall Street en het vullen van de schatkist van de gigantische bedrijven.

Federale richtlijnen die mensen aanmoedigden tot sociale afstand, die 30 dagen van kracht waren, mochten donderdag vervallen nadat Trump had aangegeven dat hij niet van plan was ze uit te breiden. Verwijzend naar de beperkingen, zei de president woensdag tegen verslaggevers: ‘Ze zullen wegebben, want nu doen de gouverneurs het.’

De zuidelijke staten Georgia, Oklahoma en South Carolina maakten de weg vrij voor heropening begin vorige week. Gouverneurs in verschillende staten – waaronder Alabama, Maine, Tennessee en Texas – lieten donderdag hun thuisorders vervallen. Extra staten, waaronder Iowa, Florida, North Dakota en Wyoming, zullen vrijdag meer beperkingen opheffen. Minder dichte staten, waaronder Alaska en Montana, beginnen ook weer te heropenen.

In een van de meest uiteenlopende bewegingen van het land laat de gouverneur van Texas, Greg Abbott, een Republikein, winkels, restaurants, bioscopen en winkelcentra heropenen met een capaciteit van 25 procent. Stranden in Galveston mogen worden geopend. In Alabama liet de Republikeinse gouverneur Kay Ivey donderdag veel winkels en stranden heropenen, terwijl in Maine gouverneur Janet Mills, een democraat, kapperszaken, kapsalons en trimmers voor huisdieren vanaf vrijdag zal heropenen.

Veel van de meest bevolkte staten, waaronder Californië, Michigan, New York en Illinois, zetten hun uitgebreide sluitingen echter voort. In Californië beval gouverneur Gavin Newsom, een democraat, de stranden van Orange County gesloten te blijven nadat de bewoners tijdens de hoge temperaturen van afgelopen weekend massaal naar de stranden waren gekomen.

Lees ook:  Paus houdt kerken in Rome OPEN, dringt er bij priesters op aan coronaviruspatiënten TE BEZOEKEN - wat denkt hij wel?

Sterfgevallen als gevolg van COVID-19 in Massachusetts zijn rondgedraaid in het bereik van 100 tot 250 per dag, zonder aanwijzing dat de ‘curve’ is begonnen af ​​te vlakken. New Jersey registreerde donderdag 458 nieuwe virusgerelateerde sterfgevallen, de meeste die de staat op één dag had gemeld sinds de pandemie begon. New York registreerde donderdag 306 nieuwe sterfgevallen, aangezien het sterftecijfer zeer langzaam afneemt. Het dodental van de staat is gestegen tot maar liefst 23.780, meer dan een derde van het Amerikaanse totaal.

In Lansing, Michigan, op donderdag, stroomden demonstranten de lobby in buiten de kamers van het huis bij het Capitool, terwijl ze schreeuwden dat ze naar de verdieping van het huis mochten. De demonstranten, velen die geen masker droegen en geen geweer op hun schouders droegen, eisten dat ze op de vloer van het huis mochten komen uit protest tegen de noodtoestand in Michigan.

De demonstranten droegen borden met de tekst ‘Je vermoordt kleine bedrijven’ en ‘Impeach Whitmer’, verwijzend naar Michigan’s democratische gouverneur Gretchen Whitmer. Veel sportmutsen en andere parafernalia die de herverkiezingscampagne van Trump ondersteunen. Terwijl de door de Republikeinen gecontroleerde wetgever van de staat stemde om de noodtoestand in Michigan niet te verlengen, zei gouverneur Whitmer dat de noodtoestand bij besluit van de regering zou worden voortgezet.

Naarmate de strijd zich afspeelt over de heropening van grote steden en meer bevolkte staten, zien veel dunbevolkte gebieden op het platteland van Amerika een snelle toename van COVID-19-gevallen. Veel van de ziekenhuissystemen in deze gebieden zijn slecht toegerust om een ​​plotselinge golf van gevallen aan te kunnen, en het gebrek aan tests heeft de lokale gezondheidsfunctionarissen geen routekaart opgeleverd.

Ondanks de landelijke omgeving werken veel mensen in deze gebieden in grootschalige industrieën, zoals voedselverwerking. Angela Hewett, universitair hoofddocent infectieziekten aan het University of Nebraska Medical Center, merkte in een recente briefing van de Infectious Diseases Society of America op dat een van de redenen waarom het virus toeneemt, komt omdat het tiert onder arbeiders in fabrieken en boerderijen. ‘Dit zijn geen plaatsen waar mensen normaal gesproken vanuit huis kunnen werken’, merkte Hewett op.

Het Dartmouth Atlas Project volgt de top 10-regio’s met de snelste groeipercentages in COVID-19-gevallen. Het blijkt dat deze voornamelijk in grootstedelijke gebieden zijn met grootschalige fabrieken, voornamelijk in landelijke staten. Het project verzamelt gegevens op provinciaal niveau om 306 geografische gebieden te vormen die bekend staan ​​als ‘doorverwijzingsregio’s voor ziekenhuizen’, dwz waar mensen hun gezondheidszorg krijgen.

Vox.com merkt op dat Houma, Louisiana, 32.000 inwoners in het Cajun-land, bijna net zoveel gevallen per hoofd van de bevolking heeft in zijn ziekenhuisregio als Chicago. Greeley, Colorado, de thuisbasis van een grote JBS-vleesverwerkingsfabriek, heeft meer gevallen per hoofd van de bevolking in zijn ziekenhuisregio dan Washington, DC.

De Chartis-groep meldt dat 63 procent van de landelijke ziekenhuizen geen bedden op de intensive care-afdeling (ICU) heeft. Veel landelijke ziekenhuizen hebben een substantieel deel van hun inkomen verloren als gevolg van de schorsing van ambulante diensten en staan ​​voor financiële ondergang en sluiting, waardoor gemeenschappen geen lokaal ziekenhuis hebben. Als de modellen van epidemiologen waar blijken te zijn, zijn de pieken van COVID-19 op het platteland mogelijk nog weken verwijderd. De drang om staten te heropenen en de sociale afstand te ontspannen, plaatst kwetsbare bevolkingsgroepen in deze gebieden in groot gevaar

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Amerikaans bloedbad 2020

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Verslagen van oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan Benadruk de mislukkingen van beide oorlogen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments