Tientallen rottende lijken gevonden in ongekoelde vrachtwagens bij uitvaartcentrum New York City

Tientallen rottende lijken gevonden in ongekoelde vrachtwagens bij uitvaartcentrum New York City


In een gruwelijk voorbeeld van hoe de COVID-19-pandemie New York City heeft verwoest, meldden de autoriteiten woensdag de ontdekking van tientallen ontbindende lichamen die zijn opgeslagen in vrachtwagens buiten een uitvaartcentrum in Flatlands, een arbeiderswijk in Brooklyn.

De politie werd ter plaatse geroepen als reactie op telefoontjes van omwonenden die klaagden over een vreselijke stank, waarbij een beller meldde dat er bloed uit een vrachtwagen lekte. Bij aankomst vonden ze twee vrachtwagens gevuld met ontbindende lichamen. Nieuwsberichten citeren bewoners die zeggen dat het zien van lijken op de stoep een veelvoorkomend verschijnsel was geworden. De scène doet denken aan die in andere landen .

Er werd niet onmiddellijk vastgesteld of dit allemaal slachtoffers waren van COVID-19, maar het verbluffende aantal extra sterfgevallen als gevolg van de pandemie heeft de bestaande mortuariumfaciliteiten in de hele stad overweldigd.

vs

Werknemers brengen lichamen over naar een koelwagen van het Andrew T. Cleckley Funeral Home in de wijk Brooklyn in New York, woensdag 29 april 2020. De coronaviruspandemie heeft de meeste begrafenissen en lijkenhuizen in New York City overspoeld. (AP Photo / Craig Ruttle)

Tot op heden zijn meer dan 18.000 inwoners gestorven aan COVID-19, waardoor de normale methoden voor de verwijdering van de doden enorm onder druk zijn komen te staan: begrafenis of crematie. Voorafgaand aan de pandemie was het normale sterftecijfer in New York City ongeveer 150 per dag. Op het hoogtepunt eerder deze maand bereikte het tarief ongeveer 800.

De stad heeft haar toevlucht moeten nemen tot noodmaatregelen om de immense aantallen lijken aan te pakken. Het gaat onder meer om het graven van massagraven op Hart Island, al 150 jaar de begraafplaats van de stad, waar al meer dan een miljoen mensen zijn begraven, en het stationeren van koelwagens in ziekenhuizen en begrafenissen om de overledenen tijdelijk op te slaan. De vrachtwagens in het uitvaartcentrum van Brooklyn waren een oplegger voor tractoren en een U-Haul, die geen van beiden gekoeld waren. Crematoria mogen nu 24 uur per dag draaien en de stad heeft de mogelijkheid onderzocht om massagraven te graven in openbare parken.

Lees ook:  D-Day.... Meer Drama dan de Beslissende in de Tweede Wereldoorlog...

Mike Lanotte, de president van de New York Funeral Directors Association, zei in een interview met CNBC: “Er is op dit moment in New York City zeker veel stress voor de hele sector van de overlijdenszorg vanwege de dood waarvan we getuige zijn geweest.” Als om de ernst van de crisis te benadrukken, meldt de New York Post donderdag, een dag na de ontdekking in Brooklyn, dat een uitvaartcentrum in Queens vol zit met tientallen lichamen die in kisten zijn opgeslagen in afwachting van crematie. Die faciliteit is dramatisch toegenomen, van gemiddeld zeven of acht lichamen per week tot meer dan twintig per dag.

De eigenaar van het uitvaartcentrum in Brooklyn, Andrew T. Cleckley, meldde dat hij en andere begrafenisondernemers overweldigd waren door een ongekende toestroom van lichamen, en dat hij pas zijn toevlucht nam tot het gebruik van de vrachtwagens nadat zijn kapel al gevuld was met meer dan 100 lichamen en zijn vriezer werkte niet meer.

Cleckley zei dat hij vanwege de grote vraag geen koelwagens kon krijgen. De locatie van de uitvaartdienst was niet geregistreerd bij het Departement van Gebouwen van de stad als uitvaartcentrum, maar als locatie voor de verkoop van auto’s en de fabricage van machines. Als gevolg van de ontdekking is het uitvaartcentrum aangehaald wegens schendingen door de gezondheidsdienst van de stad, maar tot dusver zijn er geen strafrechtelijke vervolging ingesteld.

De democratische burgemeester van New York City, Bill de Blasio, beschreef de situatie als “gewetenloos” en “absoluut onaanvaardbaar”, “ik heb geen idee in de wereld hoe een uitvaartcentrum dit zou kunnen laten gebeuren.” Hij beweerde dat er “een aanzienlijke hoeveelheid koelwagens beschikbaar is”.

Echter, rapporten uit het hele land vertellen over incidenten van COVID-19-slachtoffers gestapeld in de gangen of kasten van ziekenhuizen en verpleeghuizen, waaronder een zaak in Brooklyn waar het management 10 lijken had achtergelaten in een kamer met levende bewoners. Opgemerkt moet worden dat de mishandeling van de doden van de arbeidersklasse in een door winst gedreven funerair systeem geen nieuw fenomeen is .

Wat de directe omstandigheden van het specifieke incident in het uitvaartcentrum in Brooklyn ook mogen zijn, het feit is dat deze gruwelijke episode ongetwijfeld slechts het topje van de ijsberg is. Het bloedbad dat New York City en de rest van de wereld heeft overweldigd, is het onvermijdelijke resultaat van decennia van de ontmanteling van het gezondheidssysteem in de stad en over de hele wereld en de criminele onbekwaamheid en een beleid van kwaadaardige verwaarlozing door de heersende klasse, allemaal met als doel het maximaliseren en prioriteren van bedrijfswinsten boven de gezondheid en het welzijn van de arbeidersklasse.

Lees ook:  Voor iedereen die denk dat Trump hun held is lees dit maar eens...

Comments

comments