Trump vs. Biden: wie is er vreselijker?

Trump vs. Biden: wie is er vreselijker?


Een paar dagen daar voelden de Democraten zich goed over zichzelf en de komende verkiezingen – bedrieglijk, zo blijkt. Trump was tijdens zijn dagelijkse coronavirusbriefings zijn gebruikelijke onstuimige zelf geweest, hij daagde de pers uit, ruziede met zijn eigen medische adviseurs, drong erop aan dat staten weer aan het werk gingen en verklaarde toen dat ze dat misschien niet moesten doen omdat het te vroeg was.

Maar toen, op donderdag 24 april, gaf hij wat advies over hoe Covid-19 te behandelen in wat ongetwijfeld de beroemdste woorden van zijn presidentschap zullen worden:

“Dus stel dat we het lichaam met een geweldige slag raken – of het nu ultraviolet of gewoon heel krachtig licht is, … en toen zei ik, veronderstellend dat je het licht in het lichaam bracht, wat je ofwel door de huid of op een andere manier kunt doen, en Ik denk dat je zei dat je dat ook gaat testen. Het klinkt interessant. Rechtsaf. En dan zie ik het ontsmettingsmiddel, waar het het binnen een minuut, een minuut uitschakelt. En is er een manier om zoiets te doen, door binnenin te injecteren of door bijna te reinigen. Omdat je ziet dat het in de longen terechtkomt en het een enorm aantal in de longen doet. Het zou dus interessant zijn om dat te controleren … ‘

Enzovoorts. Komieken besprongen. (Twee van de beste waren Sarah Cooper en Kylie Scott .) Pundits verklaarde dat hij eindelijk te ver was gegaan. Hillary Clinton en Nancy Pelosi maakten een grote show door Joe Biden te onderschrijven, die in een nieuwe peiling met 44 tot 38 procent leidde.

De gelukkige dagen waren hier weer. Behalve dat ze niet te danken waren aan een dreigende ijsberg genaamd Tara Reade.

Reade is natuurlijk de voormalige stafmedewerker van de Senaat die in 1993 werd gestuurd om een ​​sporttas af te leveren aan de toenmalige senator Biden op Capitol Hill. Zoals ze eind maart tegen podcaster Katie Halper zei: ‘En toen waren we alleen en het was het vreemdste … Hij had me net tegen de muur en de muur was koud en ik herinner me dat het … het gebeurde allemaal tegelijk … en toen waren zijn handen op mij en onder mijn kleren. En, um, ja, en toen ging hij, um, hij ging langs mijn rok naar beneden en naar binnen, en hij, uh, penetreerde me met zijn vingers. ‘ Toen ze protesteerde, herinnerde Reade zich, haar stem trilde van emotie:

‘Hij wees me gewoon aan en zei:’ Je bent niets voor mij. ‘ En hij keek me alleen maar aan en zei: ‘Je bent niets. Niets.'”

Digitale penetratie is verkrachting, dat wil zeggen gedwongen seksuele overtreding. Een gedetailleerde nieuwsanalyse van de New York Times wierp het verhaal van Reade neer door op te merken dat de bevestiging ontbrak, behalve door een vriend die zei dat Reade haar destijds over het incident vertelde, een andere vriend die zei dat ze haar later vertelde over een traumatische seksuele ontmoeting, en haar broer die hetzelfde zei. Maar het artikel citeerde veel stafleden die het tegenovergestelde zeiden. ‘Ik kende haar niet’, vertelde Ted Kaufman, een topmedewerker van Biden, bij wie Reade zei dat ze een klacht indiende, tegen de Times. ‘Ze is niet naar mij gekomen. Als ze dat wel had gedaan, zou ik haar hebben herinnerd. ‘ Dennis Toner, een andere topmedewerker die volgens Reade op de hoogte was, zei hetzelfde:

‘Het is zo belachelijk dat senator Biden met deze aantijgingen te maken krijgt. Ik herinner me haar niet. Ik herinner me dit gesprek niet meer. En ik zou dit gesprek onthouden. ‘

Dus het verhaal leek voorbestemd voor dat grote kerkhof waar intrigerende maar ongefundeerde nieuwsverhalen zullen sterven. Maar toen begon de bevestiging in schoppen te verschijnen. Lynda LaCasse, haar buurvrouw in Morro Bay, Californië, kwam zonder reactie van Reade naar voren en zei dat ze haar twee of drie jaar later over het incident had verteld. ‘Dit is gebeurd, en ik weet dat het gebeurde omdat ik me herinner dat ik erover sprak’, zei ze tegen Business Insider .

Lees ook:  Diep economisch lijden is in heel Amerika uitgebarsten, maar raad eens wie de Federal Reserve helpt?

‘Ik herinner me dat ze zei: hier was deze persoon waarvoor ze werkte en ze verafgoodde hem’, vervolgde LaCasse. ‘En hij plaatste haar een beetje tegen een muur. En hij stak zijn hand in haar rok en hij stak zijn vingers in haar. Ze had het gevoel dat ze was aangevallen en ze had echt niet het gevoel dat ze iets kon doen. ‘ Lorraine Sanchez, die halverwege de jaren negentig met Reade in de senaat van de staat Californië werkte, zei dat ze zich herinnert dat Reade klaagde dat haar voormalige baas in Washington haar seksueel had lastiggevallen. Nadat Reade Ryan Grim van The Intercept vertelde dat haar moeder destijds de ‘Larry King Live’-tv-show op CNN had gebeld om te vragen waar haar dochter terecht kon voor hulp, slaagde een lezer erin de aflevering op te sporen. Zeker, het bevatte een anonieme beller uit San Luis Obispo, Californië, de geboorteplaats van haar moeder.

“Ja, hallo,” de beller zegt : “Ik vraag me af wat een medewerker naast zou wel naar de pers in Washington? Mijn dochter is daar net vertrokken, na voor een vooraanstaande senator te hebben gewerkt, en kon haar problemen helemaal niet oplossen, en het enige dat ze had kunnen doen was naar de pers gaan en ze koos ervoor om het niet te doen uit respect voor hem.”

Reade bevestigt dat de stem die van haar moeder was. En hoewel de beller niets zei over een aanranding, is het toch een bewijs dat Reade jaren na het feit het verhaal niet uit een hele stof heeft verzonnen. Hoewel feministen ongetwijfeld zullen protesteren, is het in feite veel meer dan wat Christine Blasey Ford te bieden had. Ford kon zich niet alleen de belangrijkste details van het incident herinneren, die plaatsvonden toen ze allebei in hun tienerjaren waren, maar de enige bevestiging die ze aanbood, waren aantekeningen die haar therapeut maakte terwijl ze het verhaal vertelde in 2012, dertig jaar later. Een vriendin waarvan Blasey zei dat ze aanwezig was, zegt dat ze zich een dergelijke bijeenkomst niet kan herinneren en twijfelt nu of het incident ooit heeft plaatsgevonden.

Dus terwijl het verhaal van Ford redelijk om scepsis riep, beschreef Biden de getuigenis in die tijd voor de Senaatscommissie als “moedig, geloofwaardig en krachtig” en zei hij dat “het land haar geloofde”. Maar nu het eigen verhaal van Tara Reade veel beter onder de loep wordt genomen, is zijn antwoord om te observeren en assistenten te sturen om te zeggen dat het niet waar is.

Hij komt er niet mee weg. Democraten hebben de # MeToo-beweging en het belang van het geloven van vrouwen tot een leer op gelijke hoogte gebracht met transsubstantiatie in de hoge middeleeuwen. Bijgevolg kunnen ze nu niet pleiten voor het geloven van Ford terwijl ze Reade niet geloven zonder eruit te zien als dwazen. Ze kunnen niet pleiten voor de afzetting van Kavanaugh, zoals Kamala Harris en Elizabeth Warren in 2019 deden, terwijl ze opriepen voor de verkiezing van Biden in 2020, hoewel wat hij deed, indien waar, veel erger was.

Het is een geschenk aan Trump dat hij zal gebruiken voor een vernietigend effect. Hij gaat niet alleen achter Biden aan omdat hij zijn zoon toestemming heeft gegeven om een ​​baan bij een Oekraïense oligarch aan te nemen in een tijd dat hij zogenaamd de Oekraïense corruptie aan het opruimen was, of achter Democraten in het algemeen aan omdat hij hem probeerde te ontslaan op een valse beschuldiging van Russisch heimelijke verstandhouding. Nu zal hij achter ze aan gaan omdat ze een haarsnuivende, kindermishandelende verkrachter hebben benoemd nadat hij de hel had opgewekt over zijn eigen voorliefde voor kleedkamergeklets.

Ja, Trump is een idioot. Maar niet alleen is Biden’s idiotie goed ingeburgerd, maar zijn boot zinkt nu Tara Reade een enorme snee in de romp heeft geopend.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Onze burgers verliezen hun geloof, niet alleen in de overheid ook in de democratie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Een rechtse kruitvat: hoe conservatieve media Trump-fans ervan overtuigen dat hij enorm wint
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments