Armoede in de VS: Wat willen de ‘re-open’ demonstranten eigenlijk met Operation Gridlock? (video´s)

Armoede in de VS: Wat willen de ‘re-open’ demonstranten eigenlijk met Operation Gridlock? (video´s)


De protesten “anti-lockdown” en #Reopen in de VS hebben krachtige en geheimzinnige geldschieters , maar er zijn echte Amerikanen op straat die hun mening geven.

Als etnograaf – iemand die culturele participatie bestudeert – ben ik geïnteresseerd in wie die Amerikanen zijn en waarom ze van streek zijn.

Ik heb de afgelopen week doorgebracht in wat je zou kunnen noemen een online roadtrip, waarbij ik 30 berichten met protestbeelden van evenementen in 15 steden heb bestudeerd. Ik vond enkele gedeelde thema’s, die niet goed passen bij populaire verhalen over deze protesten.

Demonstranten maken bezwaar tegen hand-outs, maar willen werk.

1. Armoede is taboe, maar werk is ‘essentieel’

Ondanks de economische tol die de afsluitingen opleggen aan de armen van Amerika , tonen geen demonstranten hun eigen armoede, zoals het plaatsen van borden die om hulp vragen.

In plaats daarvan hingen ze borden met meer algemene taal, zoals ‘ Poverty Kills ‘, of uitten ze hun zorgen zoals de restauranthouder in Phoenix, Arizona, die een voorbijgaande videograaf vertelde dat hij zich zorgen maakte over zijn 121 ‘ lijdende, verwoeste ‘ werknemers.

Hun berichten maakten duidelijk dat ze niet om een ​​hand-out of een goed doel wilden vragen, maar dat ze vroegen om te mogen werken. Demonstranten in veel staten beweerden dat hun werk – of zelfs al het werk – “essentieel” was.

In een video van een ‘Operation Gridlock’-protest in Lansing, Michigan, waar activisten van plan waren het verkeer te blokkeren , filmde een demonstrant uit het raam van zijn auto toen hij langs een bord reed met de tekst’ Geef me werk, geen geld ‘. De demonstrant zelf riep instemmend: ‘ Geef me werk, geen geld, dat hoor ik!

Een jonge man op een evenement in Olympia, Washington, beschreef werk als een bron van niet alleen geld, maar ook identiteit: “ Ik wil weer aan het werk! Die trots die je elke dag voelt als je van je werk naar huis gaat? Dat is als niets dat kan worden meegenomen. ‘

Protesttekens in Denver, Colorado waren onder meer het klagende “Ik wil mijn carrière terug” en het ondernemende “Dogs Need Groomers”.

vs

Buiten het Capitool van Missouri droegen sommige demonstranten op 21 april maskers – anderen niet. AP Photo / Jeff Roberson

2. De dreiging van het virus is ernstig

Ondanks alarmerende nieuwsberichten dat demonstranten de sociale afstand negeerden , hielden veel van de demonstranten zich aan de veiligheidsrichtlijnen. Foto’s toonden in ieder geval enkele mensen die maskers droegen. Een TikTok-video die deelnemers rekruteerde voor Operatie Gridlock in Michigan moedigde demonstranten aan om veilig te zijn; drone-beelden laten zien dat de meeste deelnemers aan de hoofdstad in hun auto bleven, weg van andere mensen.

Lees ook:  Op zoek naar een wapenstilstand in de oorlog tegen Kerstmis

De borden van demonstranten bagatelliseerden de dreiging van het virus niet echt, maar vergeleken het eerder met mogelijke schade als gevolg van de lockdown. Zo stond er in Denver een bord met de titel ‘ Trading Lives ‘ en een schaal met aan de ene kant virusdoden, en aan de andere kant werkloosheid, zelfmoord en dakloosheid.

Demonstranten in auto’s houden zich over het algemeen aan de richtlijnen voor sociale afstand.

3. Anti-wetenschappelijke displays bevinden zich aan de rand

Er waren demonstranten bij verschillende bijeenkomsten die anti-vaccinatie T-shirts droegen en borden droegen die suggereerden dat ze volksgezondheidsexperts en wetenschappers niet vertrouwen.

Maar slechts één protest stond in het teken van dat thema. Tijdens die bijeenkomst, op 18 april in Austin, Texas, riepen honderden aanwezigen “ Fire Fauci! ”Verwijzend naar Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, die een veelvoorkomend publiek gezicht was bij de inspanningen van de federale regering om het virus te bestrijden. Dat was ook de bijeenkomst waar de rechtse radiopresentator Alex Jones, die een website over een complottheorie beheert , rondreed in een vrachtwagen die de gezangen van de aanwezigen via een megafoon aanriep .

Bij de andere evenementen leek het erop dat demonstranten meer infecties hadden verwacht dan er in werkelijkheid waren gebeurd. In plaats van dat te zien als een bewijs van het succes van sociale afstand, leken ze dit te interpreteren als te zeggen dat de wetenschap niet langer geldig was. ” De modellen waren fout ” stond op meer dan één bord, wat suggereert dat demonstranten aanvankelijk aandacht hadden besteed aan de wetenschappelijke modellen, maar waren gaan geloven dat de ernst van de ziekte overdreven was.

Idahoans verzamelen zich om de gevolgen van de uitbraak te bestrijden op manieren die ze met meer bekende problemen hebben aangepakt.

4. Mensen willen het virus op vertrouwde manieren bestrijden

Zelfs toen demonstranten de dreiging van het virus erkenden, riepen weinigen van hen om medische experts te vragen om de oplossing te bieden. Ik zag bijvoorbeeld geen van de demonstranten die opriepen tot meer wijdverbreide tests.

Toen ze hun bezorgdheid uitten, gingen protestborden gepaard met een verlangen om de besmetting te bestrijden. In Boise, Idaho, stond op een bordje ‘ Vrijheid boven angst’ . In Denver zei iemand: ‘ Laat je masker niet je snuit zijn .’

Lees ook:  De westerse burgers moeten opstaan voor Julian Assange de VS is schuldig niet wikileaks

De demonstranten wilden het virus echter bestrijden op een manier die hen beter bekend was en misschien ook krachtiger: in Harrisburg, Pennsylvania, stond op een gigantische groene vrachtwagen ” Jezus is mijn vaccin ” gekrabbeld.

Sommige demonstranten eisten dat regeringen mensen toestonden hun eigen beslissingen te nemen en toonden zelfs de pro-choice slogan ‘ My Body My Choice’ . Anderen kwamen opdagen met wapens . Een man in Frankfort, Kentucky, blies een sjofar , een Joods religieus instrument gemaakt van een ramshoorn die aan het begin van een veldslag werd geblazen.

vs

Gewapende demonstranten waren op 30 april onder de menigte in Michigan. Jeff Kowalsky / AFP via Getty Images

5. ‘Tirannie’ hangt af van wie regeert, niet van hoe

Bij veel van de evenementen in verschillende staten maakten protestanten bezwaar tegen wat zij “tirannie” noemden, en hielden de vlag van Gadsden uit het Revolution-tijdperk “Don’t Tread On Me” omhoog om hun verzet tegen regeringsregels te symboliseren. Ze maakten geen bezwaar tegen de verklaring van president Donald Trump op 13 april dat, als president, zijn ” autoriteit is totaal ” over de natie.

In plaats daarvan maakten ze bezwaar tegen de lockdown-regels van gouverneurs, die ze benadrukten omdat ze hun macht overschreden. Veel demonstranten vergeleken het gedrag van de regering met nazi’s, waarbij demonstranten “Heil” toevoegden aan de naam van de democratische gouverneurs.

Geen enkele mannelijke gouverneur was zo gemeen en openlijk het doelwit als de vrouwelijke gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer. Een wijdverspreide poster beeldde haar uit gekleed als Adolf Hitler en bracht een nazi-groet naast een hakenkruis . Andere demonstranten spraken over Whitmer alsof ze ze moederde in plaats van ze te besturen, zoals iemand die erop stond: ‘ We zijn niet haar kinderen!

Demonstranten in Michigan spreken zich uit over hun zorgen.

6. Race is een factor

Een duidelijk zichtbaar thema in de # Heropen protesten is hoe wit de aanwezigen zijn – maar niet alleen in termen van hun eigen ras. Hun medeleven leek ook beperkt tot mede-blanke mensen. Niemand die ik zag, vestigde de aandacht op het feit dat het coronavirus niet alle populaties gelijk treft: zwarten en andere raciale minderheden hadden vóór de uitbraak minder toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg en zijn daardoor minder gezond en minder in staat om bestrijd het virus wanneer het toeslaat.

Er was ook openlijk racisme tegen de Chinezen, in navolging van de woorden van de president en andere politieke leiders, zoals in het Jefferson City, Missouri, teken dat luidt: ” Tirannie verspreidt zich sneller dan het Chinese virus .”

Lees ook:  De oorlog van Trump tegen maskers: het werkt - tenminste met zijn basis
Er is potentieel voor een bredere beweging.

7. Verdeeld en afstandelijk, is het een beweging?

De meeste demonstranten noemden deze protesten geen beweging. Ik vond slechts één video met een visie dat ze er een konden vormen. In die livestream van Operation Gridlock riep de videograaf op een gegeven moment: ‘Merica!

Vervolgens antwoordde zijn onzichtbare metgezel op een meditatieve toon over het potentieel dat hij op die weg zag: ‘Samen zijn we sterk, verdeeld zijn we zwak. Dat is de grootste angst van het etablissement, dat de mensen bij elkaar komen en niet verdeeld worden. … Dat is waar ze het meest bang voor zijn. Omdat we de macht hebben. ‘ Het was niet duidelijk of de mensen met de macht het veel grotere aantal mensen in heel Amerika omvatten dat op hun plaats werd beschermd.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments