Duizenden mensen bestormen de stranden van Californië om te protesteren tegen sluitingen

Duizenden mensen bestormen de stranden van Californië om te protesteren tegen sluitingen


Duizenden demonstranten zijn massaal naar Huntington Beach gekomen om te protesteren tegen de afsluitingen van het coronavirus in de dagen na een verplichte sluiting van de Orange County-stranden. Boos door de gedwongen sluitingen, negeerden de demonstranten de sociale afstandsrichtlijnen en eisten dat de stranden heropend werden. 

De menigte ging vrijdag de straat op – velen zonder gezichtsmasker – om het verkeer minstens anderhalve kilometer langs de Pacific Coast Highway te ondersteunen, meldt The Associated Press . “Vrijheid is essentieel”, “Surfen is geen misdaad” en “Newsom is een kook” lezen enkele van hun tekens, die ook opriepen tot de heropening van alle bedrijven. 

Afgelopen weekend haalde Californië nationaal nieuws toen naar schatting 80.000 mensen zich tijdens een hittegolf verzamelden op Newport Beach en Huntington Beach. Orange County was de enige provincie in het gebied waar de stranden open bleven, omdat de provincies noord en zuid de openbare ruimtes eerder hadden afgesloten.

“Dit virus is niet het weekend af te nemen,” gouverneur Gavin Newsom zei maandag. ‘Dit virus gaat niet naar huis omdat het een mooie, zonnige dag langs onze kust is.’

Californië

Demonstranten verzamelen zich tijdens een demonstratie op 1 mei 2020 in Huntington Beach, Californië.

Op donderdag Newsom aangekondigd de beslissing om dicht Orange County stranden. Hij benadrukte nogmaals dat de “overgrote meerderheid” van de Californiërs de  richtlijnen voor thuisblijvers  en  sociale afstanden heeft gevolgd  , maar zei dat “specifieke problemen” op sommige stranden “alarmbellen hebben doen rinkelen”.

Lees ook:  De verwrongen politieke overwegingen die de lockdowns zullen verlengen en deze economische depressie verdiepen

De gemeenteraden van Huntington Beach, Newport Beach en Dana Point probeerden de sluitingen aan te  vechten , maar werden vrijdag door een rechter geweigerd. 

‘Huntington Beach is nooit iemand geweest die deze mandaten gewoon van de gouverneur heeft overgenomen’, zei Michael Gates, advocaat van Huntington Beach. “We gaan de orde op constitutionele basis bestrijden. We vechten voor de stad. We vechten voor onze lokale besluitvormers die deze crisis goed hebben aangepakt. We vechten ook voor de inwoners van Huntington Beach. ‘

TranceDuck 💕 on Twitter

Huntington Beach rn… wtf https://t.co/Y17IvzjwPJ

‘Ik ben hier omdat ik onze salon open wil hebben’, vertelde demonstrant Tami Avants aan CBS Los Angeles . ‘Ik denk dat iedereen essentieel is.’

‘De afsluiting moet stoppen’, zei Cypress-bewoner Robin Itzler. ‘We moeten de economie openstellen. Er kan niet een land zijn waar iedereen zich thuis verstopt.’

cauliflower pizza 🍕 nondairy cheese on Twitter

Down at the protest in Huntington Beach CA https://t.co/4wSzJ821CS

‘We zijn surfstad’, zei burgemeester Lyn Semeta van Huntington Beach. ‘We zijn een prachtige kustplaats. Onze stranden zijn zo belangrijk voor ons.’

Demonstranten kwamen ook bijeen in het Capitool van de staat in Sacramento om te eisen dat ze weer aan het werk zouden gaan en zwaaiden met borden met de tekst “Defend Freedom” en het zingen van “USA”, meldt AP. Een klein vliegtuigje toonde een spandoek met een afbeelding van Newsoms gezicht en de zin ‘Beëindig zijn tirannie’.

Newsom zei donderdag dat de sluitingen “geen aanklacht zijn tegen mensen die naar het strand willen gaan”, maar eerder een uitdrukking van zijn oprechte wens om de bewoners veilig te houden. Zaterdagochtend bevestigde Californië meer dan 50.000 gevallen van coronavirus, waarvan er meer dan 24.000 in Los Angeles County zijn, volgens de  gezondheidsafdeling . Het totale dodental van de staat is 2.073. 

 

Lees ook:  Trump geeft gratie aan Michael Flynn
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Boze boeren zetten Den Haag op slot vanwege verraad van Rutte en “boerenpartijen” CDA en VVD
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments