Britse gezondheidsdienst: personeel van etnische minderheden moet worden beschermd tegen de strijd in Corona

Britse gezondheidsdienst: personeel van etnische minderheden moet worden beschermd tegen de strijd in Corona


De Britse National Health Service (NHS) wil zwarte en etnische minderheids- (BAME) gezondheidswerkers onttrekken aan de behandeling van patiënten met het coronavirus.

De geplande maatregel is om BAME-werknemers te beschermen tegen een vermeend “onevenredig” dodental.

Chief Operating Officer voor NHS Engeland en Chief Executive Officer voor NHS Improvement, gaf een richtlijnwaarschuwing dat “Opkomende Britse en internationale gegevens suggereren dat mensen met een zwarte, Aziatische en etnische minderheid (BAME) -achtergrond ook onevenredig worden getroffen door Covid-19”.

Volgens de Chief Operating Officer zal de NHS “personeel met een mogelijk groter risico riskeren en passende maatregelen treffen”, wat in wezen suggereert dat BAME-personeel wordt vervangen door inheemse blanke Britten in de strijd tegen het virus.

The Guardian meldde dat personeel van etnische minderheden “wordt overgeplaatst naar gebieden of diensten waar ze minder kans lopen om besmet te raken” en “prioriteit krijgt bij het testen als ze symptomen ontwikkelen”.

Maar het vermeende BAME-dodental is nog niet ‘onevenredig’ gebleken, aangezien etnische minderheden meer dan onder de algemene bevolking sterk vertegenwoordigd zijn onder het personeel van de NHS. Ook in Londen, een hotspot van Covid-19, zijn etnische minderheden oververtegenwoordigd.

Het Royal College of Surgeons heeft Sky News laten weten dat het de oproep voor BAME-personeel om van de frontlinie te worden geplaatst heeft ondersteund en voegde eraan toe dat een vereenvoudiging van de lockdown nu een “ondraaglijke druk” op NHS-gezondheidswerkers zou veroorzaken.

Een rapport in opdracht van de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock over de etnische afbraak van Covid-19-dodelijke slachtoffers wordt binnenkort verwacht.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De Britse regering staat op het punt te mislukken op Coronavirus

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Britten zullen altijd, altijd, altijd slaven zijn in geregeerd Britannia
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments