Femke Halsema: ‘Amsterdammers moeten meer bewegingsvrijheid krijgen, jongeren moeten weer naar Artis kunnen!’

Femke Halsema: ‘Amsterdammers moeten meer bewegingsvrijheid krijgen, jongeren moeten weer naar Artis kunnen!’


Femke Halsema is zich goed bewust dat we tot het einde van dit najaar nog vastzitten aan de anderhalvemetersamenleving. Toch vindt ze dat we moeten gaan nadenken over de bewegingsvrijheid van Amsterdammers. Ze stelt namelijk dat het niet goed is voor jongeren om zo weinig bewegingsvrijheid te kennen, jongeren moeten weer naar buiten, naar musea of andere culturele instellingen. 

Mits het natuurlijk strookt met de visie van wetenschappers, is Halsema ervan overtuigd om de samenleving snel weer te openen voor bepaalde leeftijdsgroepen. Ze is namelijk van mening dat we jongeren niet zo lang binnen kunnen blijven houden. Dus zolang het op een verantwoorde wijze kan, moeten we jongeren zo snel mogelijk weer meer bewegingsvrijheid gaan geven.

Op1 on Twitter

Burgemeester Femke Halsema wil meer bewegingsvrijheid voor Amsterdammers. ‘We moeten aandacht hebben voor opgroeiende jongeren tot 23 jaar en ouderen die thuiszitten.’ Zo zou Halsema jongeren voorrang willen geven om naar Artis te gaan en ouderen voor de musea. #Op1 https://t.co/95I7bvsr14

Dit is eigenlijk helemaal geen slechte gedachte van de burgemeester. Het is sowieso ondenkbaar om jongeren tot het einde van het jaar binnen te houden en compleet te laten conformeren aan de anderhalvemetersamenleving. Kinderen spelen nu al massaal in grote groepen buiten, en hier wordt bij lange na niet altijd de anderhalvemeter-regel toegepast.

Lees ook:  75% van de jongeren wil de Zuid-Koreaanse 'hel' ontsnappen

Ook zal het openen van de samenleving voor bepaalde leeftijdsgroepen een positieve impuls kunnen geven aan de economie. Want als culturele instellingen weer open mogen gaan betekent dit ook dat ze weer geld kunnen verdienen.

Femke Halsema komt hier met enkele goede overpeinzingen, want als wetenschappers groen licht geven voor zulke plannen, waarom zouden we het dan niet doen?

Op1 on Twitter

Burgemeester Femke Halsema houdt rekening met anti-coronamaatregelen tot in het najaar. Toch hoopt ze op meer vrijheid tegen die tijd. ‘We weten waarom we het doen, maar ik hoop wel dat we dit najaar de politie weer in kunnen zetten waarvoor het echt nodig is.’ #Op1 https://t.co/t9P3b2B17w

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  De Lazarus Reflex: oppositie tegen Europese massamigratie en de komende tweede golf

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  DEEL DIT BERICHT - Noodoproep dringende aanpak Corona-crisis hard maar de waarheid

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments