Immuniteitskaart: Merkel stelt nu eindelijk de totale bewakingsstaat vast

Immuniteitskaart: Merkel stelt nu eindelijk de totale bewakingsstaat vast


De corona-crisis wordt steeds meer een middel om de macht veilig te stellen. Angst verspreiden, toezicht houden, stigmatiseren en aan de kaak stellen – vrijheidsrechten worden in ongekende mate ingeperkt. Met het immuniteitscertificaat zal Angela Merkel nu de totale surveillancestatus vaststellen.

De federale regering van bondskanselier Angela Merkel (CDU) vertrouwt nu op Chinese oplossingen. Ze wil een immuniteitskaart voor corona introduceren. Dat klinkt leuk, maar het is een andere, ongelooflijke beperking van de vrijheid in een democratische rechtsstaat.

Corona-herstelde mensen zouden speciale rechten moeten krijgen, zegt het plan. Voorwaarde is dat ze niet besmettelijk zijn. Hiervoor wordt een nieuwe federale identiteitskaart gebruikt. Het project werd afgelopen woensdag stil en grotendeels onopgemerkt in het federale kabinet van Merkel aangenomen.

De voorwaarde voor de introductie van een dergelijk document is echter dat er wetenschappelijk bewijs is dat mensen na een corona-ziekte niet besmettelijk kunnen worden, verzekerde minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU). Tot dusver heb je dit nog niet gehad. De wet is dus een “voorzorgsverordening”.

Maar als de immuniteitsbepaling slaagt, is dat een ‘kans’ dat burgers onbezorgd ‘bepaalde activiteiten’ kunnen ‘uitvoeren’, kondigt Spahn aan. Aanvankelijk zou het gaan om kliniekpersoneel. Maar critici vrezen zeker niet alleen voor activiteiten van systeemrelevante krachten en organen. Misschien ook wanneer u naar de bioscoop, theater en concert gaat of gaat winkelen in een warenhuis, wanneer u een voetbalstadion of een handbal-, basketbal- of ijshockeyhal kunt betreden? Een paar honderdduizend immuunsystemen mogen alles opnieuw doen en de meerderheid van de 80 miljoen niet-immuun en niet-geteste personen moet buiten of thuis blijven?

Deze vragen komen op. Omdat dat een stigmatisering zou zijn van de niet-immuunbevolking. De kritiek op het project van de federale regering is daarom zeer gerechtvaardigd. Omdat zodra het begin is gemaakt voor dergelijke eenzijdige uitzonderingen, alles snel kan worden uitgebreid.

Leidt het bewijs van immuniteit tot massa-uitsluiting?

Tal van leden van de Bondsdag zijn ontsteld. Ze hadden de regering zelfs duidelijk gemaakt dat een dergelijk uitsluitingsregime niet zou werken. Alleen uit een krantenbericht kwamen veel parlementariërs te weten dat de immuniteitswet nu moet worden geïmplementeerd.

Zelfs de federale functionaris voor gegevensbescherming Ulrich Kelber ( SPD ) heeft nu gewaarschuwd voor een immuniteitskaart. Gezondheidsgegevens mogen “niet tot discriminatie leiden”. Fsten-bestuurslid Torsten Herbst bekritiseert: “Het project van Spahn is een nogal vreemd idee. Terwijl de corona-testcapaciteiten grotendeels ongebruikt blijven, moet hier een tweeklassenbedrijf met twijfelachtige rechten worden gecreëerd. “

Lees ook:  De juiste beslissingen nemen om het Coronavirus te bestrijden

FDP Bundestag-collega Michael Theurer klaagde: “Het wetsvoorstel is onaanvaardbaar. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat degenen die zijn hersteld van een corona-infectie daadwerkelijk immuun zijn en in de toekomst zullen worden geëlimineerd als potentiële virusdragers. ‘ Geheel onaanvaardbaar onder de wetgeving inzake gegevensbescherming. “

Het Hamburgse CDU-lid van de Bondsdag, Christoph Ploß, denkt niet veel aan het plan van Spahn, “omdat het discrimineert tegen degenen die geen corona-infectie hebben gehad.” Ploß waarschuwt ook: “Het zou zelfs mensen kunnen verleiden om opzettelijk het coronavirus op te lopen geïnfecteerd worden om achteraf het immuniteitscertificaat te verkrijgen. “

Ja, dat zouden in Duitsland bijna Chinese omstandigheden zijn. Steeds meer wetenschappers en regeringen in veel landen zien de bron van het gemodificeerde SARS-virus COVID-19 in de Chinese stad Wuhan, vooral in het viruslaboratorium daar. Wordt China nu een rolmodel als crisisoplosser?

In het land dat met het virus is begonnen, besluit een zogenaamde gezondheidsapp sinds februari of burgers mogen verhuizen in de openbare ruimte van China. Zonder deze bewakingsapp is er geen toegang tot autoriteiten, ziekenhuizen, supermarkten, restaurants of nu in musea die weer open zijn. De grote Chinese broer is dictatoriaal over zijn miljard mensen. De communistische heersers van China wilden dit al lang. Corona maakt het nu mogelijk.

Een Duitse regering gedraagt ​​zich duidelijk niet veel beter in een democratische staat. We kwamen terug waar we in 1989 eindelijk in heel Duitsland waren gestopt – met de voogdijstaat. De angst voor de dood maakt het in dit land weer mogelijk.

De cijfers spreken een andere taal.

merkel

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Van deze artikelen in het wetboek van de VS wordt Trump beschuldigd

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Democratische insider Simon Rosenberg: Trump wordt "gecoacht door Poetin" om de macht te grijpen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments