Trump’s wanhopige april: 34 dagen geklungel – en het was erger dan we dachten (MUST SEE VIDEO)

Trump’s wanhopige april: 34 dagen geklungel – en het was erger dan we dachten (MUST SEE VIDEO)


Achter de waanzinnige druk van Trump om te heropenen: veel hogere doodsniveaus zijn prima, als hij herverkiezing kan winnen

k noemde een tijdje geleden dat de James Fallows van de Atlantische Oceaan de aanhoudende verbluffende berichten over de catastrofale reactie van de Amerikaanse regering op de coronaviruspandemie op het Pentagon Papers-schandaal had vergeleken, en dat is waar. Ik denk niet dat ik zoiets ooit eerder in realtime heb gezien. Media-verslagen over de reactie van de administratie op de coronaviruscrisis zijn gewoon verwoestend.

We hebben vernomen dat inlichtingendiensten  de president in januari angstvallig  vertelden dat het virus explodeerde, zelfs terwijl hij de dreiging in het openbaar verwierp. Vervolgens hadden we verschillende  verhalen  van verschillende media over de ‘verloren maand’ van februari, toen Trump waggelde en ontkende dat het virus Amerikanen zou treffen.

De maand maart begon met beelden van Trump die eindelijk deed alsof hij de crisis serieus nam tijdens een reis naar de CDC, waar hij zijn gedachten over het omgaan met het virus weggaf. Toen hem werd gevraagd of een cruiseschip met geïnfecteerde passagiers al dan niet in San Francisco zou moeten aanmeren, zei hij dat hij ertegen was: “Ik vind het leuk dat de cijfers zijn waar ze zijn. Ik hoef de cijfers niet te verdubbelen vanwege één schip dat was niet onze schuld. ”

Die maand speelde hij zijn laatste rondjes golf en hield hij zijn laatste rally’s, waarbij hij zich vastklampte aan ontkenning totdat hij uiteindelijk gedwongen werd een nationale noodtoestand uit te roepen. De aandelenmarkt stortte in, de regering vaardigde een aantal richtlijnen voor sociale afstand uit en Trump begon aan zijn dagelijkse briefingsritueel, waarbij hij er eerst op stond dat hij wilde dat het land onmiddellijk weer aan het werk zou gaan en dat hij er uiteindelijk mee instemde de richtlijnen tot april te verlengen.

Ondertussen aarzelde de administratie, niet in staat om de omvang van het probleem te verwerken, de nodige informatie te verstrekken of de logistieke uitdaging effectief aan te pakken om cruciale voorraden te krijgen waar ze het meest nodig waren.

Nu hebben we een rekening van de maand april – en het is iets anders. Het is geschreven door Philip Rucker, Josh Dawsey, Yasmeen Abutaleb, Robert Costa en Lena H. Sun voor de Washington Post en luidt: ” 34 dagen pandemie: in de wanhopige pogingen van Trump om Amerika te heropenen “. Het onthult een verbluffend disfunctioneel Witte Huis dat intens gericht is op slechts één ding en één ding: de economie heropenen om Trump in november opnieuw te kiezen.

Lees ook:  Trump vertrouwt de Coronavirus-nummers die uit China komen niet

Het team van Trump lijkt er op de een of andere manier van overtuigd te zijn dat de economie tegen de herfst zal herstellen, op basis van enkele twijfelachtige gegevens van Kevin Hassett, voorheen de voorzitter van de raad van economische adviseurs van de president, die een econometrisch model heeft opgesteld om hen te helpen beslissingen te nemen over het antwoord. Hoewel Hassett het ontkent, vertelden talloze bronnen aan de Post dat dit model een veel kleiner aantal doden voorspelde dan de schattingen die de wetenschappers van zijn taskforce aan de president hadden gegeven. Dit gebrek aan mogelijke dodelijke slachtoffers was muziek voor Trump, evenals voor Jared Kushner, economisch adviseur Larry Kudlow en anderen die zich uitsluitend of voornamelijk bezighouden met de economie en de herverkiezingscampagne.

Hassett’s prognoses van de economische gevolgen waren even pessimistisch als zijn sterftecijfer optimistisch, wat het Witte Huis het excuus gaf dat nodig was om de economie open te stellen, zelfs toen volksgezondheidsdeskundigen waarschuwden dat een voortijdige intrekking van de richtlijnen voor thuisblijven zou leiden tot resulteren in een golf van nieuwe gevallen. Dat verklaart waarom Trump vreemd genoeg begon te beweren dat het totale dodental slechts tussen de 50.000 en 60.000 zou bedragen op een moment dat we die cijfers duidelijk naderbij naderden en er waarschijnlijk voorbij zouden blazen (zoals in feite de afgelopen week gebeurde). Hij leefde nog steeds in zijn droomwereld waar hij ‘zijn aantal laag kon houden’.

Trump deed een moedige poging om het wondermiddel voor hydroxychloroquine te bevorderen, in een poging om deze vervelende pandemie uit de weg te ruimen, zodat hij het economische succes dat volgens hem de magische kogel was voor herverkiezing, terug kon krijgen.

Trump ging soms tot het uiterste om hydroxychloroquine te promoten. Keith Frankel, een vitaminemanager die af en toe een praatje maakt met Trump in zijn Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, zei dat de president hem had gevraagd de gouverneur van Californië, Gavin Newsom (D), op zijn mobiel te bellen en te proberen een deal te sluiten voor de grootste staat van het land om miljoenen tabletten hydroxychloroquine te kopen van een Indiase fabrikant. Frankel zei dat hij het telefoonnummer van Newsom van Trump had gekregen.

Dit was volledig uit de boeken, zonder betrokkenheid van de overheid. Het was een vriend van Trump die rondliep in een poging om deals te sluiten met gouverneurs om een ​​onbewezen behandeling voor een dodelijke ziekte te kopen. Dit is een redelijk goed voorbeeld van het roekeloze, ad-hoc, ineffectieve crisisbeheer van het Trump White House in de maand april. Het wordt niet beter.

Lees ook:  Met de introductie van de ‘service-economie’ kwam de afbraak van de ‘welvaartsstaat’ en zijn de pensioenen aan de beurt

En natuurlijk was er het testdebacle, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Dat is niet eens meer een probleem voor de federale regering. De staten hebben geaccepteerd dat ze er helemaal alleen voor staan ​​of hebben het idee van testen überhaupt opgegeven. Die mislukking zal het dodelijkste gevolg zijn van de incompetentie van Trump.

Ondertussen vertelden Hassett en Kudlow aan Trump dat hij de economie hoe dan ook open moest krijgen. En Trump hoorde van zijn favoriete externe adviseurs Arthur Laffer, Steve Forbes en Stephen Moore, van wie de laatste de Post vertelde dat hij zich herinnerde dat hij tegen Trump had gezegd: ‘Open, open, open – we bleven op dat punt drukken. een mini-Grote Depressie. Je krijgt lijkzakken van dode bedrijven en banen die nooit zullen herrijzen. ”

Dat is juist. Hij zei eigenlijk ‘lijkzakken van dode bedrijven’. Kennelijk zijn de lijkzakken van dode mensen minder zorgwekkend.

Al snel twitterde Trump voor zijn MAGA-demonstranten om hun staten te “BEVRIJDEN” vanuit hun sociale afstandsverordeningen en toen april ten einde liep, begonnen staten in het hele land mensen te vertellen weer normaal te worden, zelfs toen het aantal coronavirus gaat nog steeds omhoog. (In feite neemt de caseload sterk toe op de meeste plaatsen buiten het oorspronkelijke epicentrum in het grootstedelijk gebied van New York, waar de curve inderdaad is afgevlakt.)

Trump en de regering beginnen nu aan een “back to work” happy-talk tour om de Amerikanen ervan te overtuigen dat we hersteld zijn en dat alles beter zal worden dan ooit.

De alma mater van Trump, de Wharton School,  heeft een nieuw model uitgebracht  waarin wordt verwacht dat de heropening van de staten tegen eind juni tot 233.000 extra sterfgevallen door het virus zal leiden. Aangezien veel staten niet volledig zullen heropenen en andere gedurende enige tijd op slot zullen blijven, zal het werkelijke aantal waarschijnlijk niet zo slecht zijn. Maar vergis u niet – het zal omhoog gaan, mogelijk ver omhoog, aangezien staten zich willens en wetens openstellen en veel individuen besluiten dat ze zich niet meer druk zullen maken over richtlijnen voor sociale afstand. Het gebeurt al.

Dr. Deborah Birx maakte dit weekend op Fox News duidelijk dat  haar  projecties altijd tussen 100.000 en 240.000 Amerikaanse levens waren. Het is moeilijk in te zien hoe de worstcasescenario’s nu niet veel plausibeler zijn en ze lijkt het te weten.

Aangezien de regering-Trump niet in staat was om de crisis effectief te beheren, is er duidelijk voor gekozen om massale slachtoffers te accepteren. President Trump ziet het stijgende dodental duidelijk als niets meer dan een politieke aansprakelijkheid die hij kan overwinnen door een sterk economisch herstel. De tijd zal leren of die strategie werkt, maar het lijkt erop dat hij er niet meer om geeft om zijn cijfers laag te houden.

Lees ook:  Psychoanalyticus en psycholoog Dr. John Gartner: 'Kwaadaardige narcist' Trump is 'de meest succesvolle bioterrorist in de menselijke geschiedenis'
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments