18 tekenen dat we voor een record staan ​​dat de economische implosie in 2020 verbreekt

18 tekenen dat we voor een record staan ​​dat de economische implosie in 2020 verbreekt


In slechts zes weken is de hele wereldeconomie volledig uit elkaar gevallen. Over de hele wereld zien we de cijfers sneller dalen dan ooit tevoren, en de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn buitengewoon somber. De angst voor het coronavirus zal de wereldhandel in de nabije toekomst lamleggen en de blokkades in sommige landen zullen nog vele maanden aanhouden. Hier in de Verenigde Staten proberen sommige staten zich in te spannen om te “heropenen”, maar in de meeste gevallen zal dit “meerdere fasen” omvatten. 

Ondertussen hebben tientallen miljoenen Amerikanen hun baan al verloren, een groot deel van de bevolking heeft al hun spaarzame spaargeld doorgemaakt en financiële instellingen raken extreem krap met hun geld. Zelfs als COVID-19 morgen zou verdwijnen, zou ons momentum ons nog steeds in een economische depressie brengen, maar dit virus zal natuurlijk niet snel verdwijnen. Na 9/11 evolueerde onze samenleving naar een antiterreurstaat, en COVID-19 gaat ook onze samenleving permanent veranderen. Dus iedereen die hoopte op een snelle “terugkeer naar normaal” kan het vergeten, want “normaal” staat op het punt volledig opnieuw te worden gedefinieerd.

Het tempo waarin de economische omstandigheden de afgelopen weken zijn verslechterd, was adembenemend en de cijfers worden steeds slechter en slechter.

Hieronder volgen 18 signalen dat we in 2020 te maken krijgen met een recordbrekende economische implosie …

# 1 Volgens economen onderzocht door de Wall Street Journal, zal het banenrapport van april aantonen dat de werkloosheid in de Verenigde Staten nu boven de 16 procent ligt .

# 2 Amerikaanse productieorders zijn zojuist het meest gecrasht .

# 3 Het benzineverbruik in de VS is net gedaald tot het laagste niveau ooit geregistreerd .

# 4 De verkoop van lichte voertuigen in de VS daalde net tot het laagste niveau dat we sinds het begin van de jaren zeventig hebben gezien .

# 5 Het overheidsprogramma dat kleine bedrijven door deze crisis heen moest helpen, is een enorme mislukking …

Volgens de CNBC / SurveyMonkey Small Business Survey die maandag werd vrijgegeven, waarbij 2.200 eigenaren van kleine bedrijven in heel Amerika werden ondervraagd, terwijl het Paycheck Protection Program ter waarde van $ 660 miljard   werd ingesteld om hen een reddingslijn te geven door middel van het coronavirus en de economische stop, slechts 13% van de 45% die aangevraagd voor het PPP werden goedgekeurd.

# 6 De “komende vleestekorten” zijn er al. Volgens  de New York Post rantsoeneert Costco nu vlees en waarschuwt Kroger klanten voor zeer ernstige leveringsproblemen …

Costco zei maandag dat het klanten zal beperken tot slechts drie pakketten vlees per shopper, terwijl Kroger-supermarkten een waarschuwing op het vleesgedeelte van hun website hebben geplaatst met de waarschuwing dat het een beperkte voorraad heeft “vanwege de grote vraag”.

Kruideniers zetten zich halverwege mei in voor een run op vlees, aangezien grote vleesverwerkende fabrieken, waaronder Tyson Foods, gedwongen zijn de productie stop te zetten. Maar de tekorten lijken eerder te zijn gekomen dan verwacht, aangezien de consumenten zich zorgen maken over het vleestekort, hebben ze een grote voorraad, zeggen experts.

# 7 De wereldwijde verzending van smartphones  daalde  in het eerste kwartaal met 11,7 procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat is de snelste daling ooit.

# 8 Hong Kong registreerde zojuist de ergste economische krimp in de hele geschiedenis van de stad.

# 9 De Amerikaanse consumentenbestedingen daalden in het eerste kwartaal van 2020 met 7,6 procent .

Lees ook:  Het is in de VS veel erger dan dat u wordt verteld

# 10 American Airlines boekte in het eerste kwartaal van 2020 een verlies van 2,2 miljard dollar .

# 11 Het lijkt erop dat winkelreuzen Neiman Marcus, J. Crew en JC Penney  allemaal op weg zijn naar een faillissement .

# 12 Fox Business meldt dat Hertz zich voorbereidt op het aanvragen van een faillissement vanwege het storten van autoverhuur.

# 13 Gold’s Gym-veld voor faillissement  op maandag .

# 14 Edmunds voorspelt dat de autoverkoop in de Verenigde Staten deze maand  met meer dan de helft zal dalen in  vergelijking met april 2019.

# 15 In Mexico daalt de productieactiviteit in het hoogste tempo ooit geregistreerd. Het volgende komt van  Zero Hedge …

Hoewel er maar weinigen hoge verwachtingen hebben van de economische prestaties terwijl de wereldeconomie nog grotendeels stilvalt, is wat er in Mexico gebeurt eenvoudigweg ongekend. Hier zijn enkele opvallende waarnemingen die de ongekende economische ineenstorting van de zuidelijke Amerikaanse buurman beschrijven, met dank aan Goldman.

Het ondernemersvertrouwen is in april sterk gedaald (de zevende opeenvolgende maandelijkse daling) en de index zit nu diep in het pessimistische gebied. De PMI’s voor productie en diensten daalden ook scherp in april en bevinden zich nu op het laagste niveau ooit.

# 16 Meer dan 30 miljoen Amerikanen hebben hun baan al verloren en economen voorspellen dat miljoenen de komende weken hun baan zullen verliezen.

# 17 In maart daalde de verkoop van woningen in de Verenigde Staten met dubbele cijfers in alle regio’s van het land.

# 18 De economische adviseur van het Witte Huis, Kevin Hassett, waarschuwt dat het Amerikaanse bbp  in het tweede kwartaal van 2020 met 30 procent zou kunnen dalen  .

Voor beleggers is het goede nieuws dat de aandelenkoersen behoorlijk zijn gestegen na de eerste crash, en veel marktoptimisten hopen dat deze door Fed gevoede rally zal blijven doorgaan.

Maar anderen waarschuwen dat dit een valstrik is voor bullish investeerders, en Kevin Smith vertelt iedereen openlijk dat dit de  ‘laatste kans om te verkopen’ zou kunnen zijn,  voordat er weer een enorme neerwaartse beweging plaatsvindt …

De aandelenmarkt laat misschien  enkele belachelijk bullish signalen zien , maar hedgefonds-beer Kevin Smith houdt vast aan zijn voorspelling dat de Dow en de S&P 500 aan de vooravond staan ​​van een crash op het niveau van de Grote Depressie.

In feite waarschuwt de oprichter van Crescat Capital dat dit uw ‘laatste kans om te verkopen’ is vóór de dreigende ineenstorting.

We zullen zien wat er gebeurt, maar voorlopig doen de financiële markten hun best om de economische realiteit te trotseren.

Helaas raakt de economische realiteit de meeste Amerikanen nu als een hoop stenen. We zitten midden in de grootste piek in werkloosheid die de Verenigde Staten ooit hebben gezien met een zeer ruime marge, en de meeste banen die verloren zijn gegaan, komen nooit meer terug.

En hoe erg de dingen ook zijn, de waarheid is dat dit nog maar het begin is .

Er komt nog veel meer pijn aan en het zal onze natie tot op de bodem schudden.

Onze economische en financiële zeepbellen duurden veel langer dan ze hadden moeten zijn, maar nu heeft de angst voor COVID-19 ze allemaal doen barsten, en het zal niet mogelijk zijn om ze deze keer opnieuw op te blazen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Journalisten eisen een einde aan intimidatie na meer dan 100 aanvallen op de pers

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Klokkenluider Dr. Bright waarschuwt voor duisternis in Amerika
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments