‘Koning toont met uitspraak over Wilhelmina aan nazi familieverleden niet te mijden’

‘Koning toont met uitspraak over Wilhelmina aan nazi familieverleden niet te mijden’


Tijdens de Nationale Herdenking gaat ‘koning’ Willem-Alexander op maandagavond 4 mei voor het eerst spreken, nu vanwege de corona-pandemie op een lege Dam in Amsterdam.

“Medemensen voelden zich in de steek gelaten, onvoldoende gehoord, onvoldoende gesteund, al was het maar met woorden. Ook vanuit Londen, ook door mijn overgrootmoeder, toch standvastig en fel in haar verzet. Het is iets dat me niet loslaat.”

In drie zinnen refereerde koning Willem-Alexander vanavond in zijn toespraak rond de Nationale Dodenherdenking aan zijn eigen familie, en in het bijzonder aan toenmalig koningin Wilhelmina. Het zijn volgens experts zinnen die nooit eerder door een Nederlandse koning of koningin zijn uitgesproken.

‘Klonk heel oprecht’

Willem-Alexander was het eerste Nederlandse staatshoofd dat sprak tijdens de Dodenherking. Hij wist dat ieder woord op een weegschaal gelegd zou worden, zegt Frank van Vree, directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD).

Van Vree noemt het daarom opmerkelijk dat de koning over Wilhelmina sprak, die het grootste deel van de oorlog doorbracht in Londen. “Het was heel erg ingehouden, maar ik heb dit zijn moeder noch zijn grootmoeder zo horen zeggen. Het klonk heel oprecht en het toont dat hij zijn eigen familiegeschiedenis niet uit de weg wil gaan.”

Lees ook:  Is Antifa het antwoord op het hedendaagse fascisme?

Op zich zullen we mede door een herdenking nooit vergeten wat andere landen voor ons land hebben gedaan om ons land te bevrijden, maar de ‘oranjes’ hebben daar in elk geval 0,0 aan bijgedragen. De ‘oranjes’ verdienen daarom geen enkel ontzag.

Dus heeft Willem-Alexander (WA) dan wel het recht om op 4 mei te spreken? Zijn opa prins Bernhard was lid van de SS en hij droeg hem op handen. De laatste tijd draagt hij zelfs als een soort ‘witte anjer’ een wit lefzakje in zijn colbert-knoopsgat als een eerbetoon aan zijn opa. Koningin Wilhelmina was tijdens WO-II zo lek als een mandje en verraadde daardoor veel Nederlanders. Zelfs WA´s bibberige houding en gedrag lijkt hij van opa Bernhard te hebben overgenomen.

Willem-Alexanders imago is zo overtrokken zoals vaak is te zien in het tv- programma ‘Blauw Bloed’ dat in feite een verkapt PR-instituut van het ‘koninklijk huis’ is.

 Klik hier voor de toespraak van Willem-Alexander bij de Nationale Herdenking

Kijk hier naar een  filmpje uit 1937, het jaar waarin prins Bernhard en ‘prinses’ Juliana trouwden. In dit filmpje zie je ze aan boord van een jacht met de hakenkruisvlag in top, klik hier

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Exposed ICIJ: Chinese Handleidingen Voor Massale Internering En Arrestatie Door Algoritme

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het belachelijk Woningsdag voor de jarige koning Willem-Alexander
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments