Voor Donald Trump maakt het niet uit of je sterft aan het coronavirus

Voor Donald Trump maakt het niet uit of je sterft aan het coronavirus


De president heeft weinig empathie getoond voor slachtoffers, maar schept op over het werk dat hij doet, valt zijn tegenstanders aan en dringt aan op heropening van de economie.

Gedurende de coronavirus crisis, president Donald Trump heeft voorgeschoteld uit  gevaarlijk “kuren,”  wordt gespeeld langs de ernst van de pandemie, geduwd om de economie te heropenen en schepte op over het werk dat hij doet.

Er liep een centraal thema door zijn reactie: zijn schijnbaar totale gebrek aan empathie voor de mensen die lijden aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus.

Op 26 april analyseerde The Washington Post de 13 uur die Trump had doorgebracht in zijn dagelijkse coronavirusbriefings, die werden stopgezet nadat zijn eigen assistenten tussenbeide kwamen om te beweren dat de schijn zijn populariteit schaadde .

Van de 13 uur die Trump aan het praten was, besteedde Trump twee uur aan het aanvallen van mensen en 45 minuten om zichzelf te prijzen.

Hij bracht slechts vier en een halve minuut door met condoleances voor de slachtoffers van het coronavirus.

Dinsdag verliet Trump voor het eerst sinds maart Washington. Hij zou de families van de slachtoffers niet ontmoeten, zoals veel presidenten doen. In plaats daarvan zou hij een bedrijf bezoeken dat maskers maakt in Arizona.

‘Ik ga mijn respect betuigen aan een geweldig bedrijf’ , zei Trump terwijl hij aan boord ging van de Air Force One.

Het Amerikaanse volk, zo voegde hij eraan toe, ‘ zou zichzelf als krijgers moeten beschouwen ‘ – in de strijd om de economie te heropenen. Krijgers sterven natuurlijk vaak.

“Ondanks de gecoördineerde pogingen van de Democraten en de media om deze president te bekritiseren omdat hij tijdens deze pandemie hoop en optimisme heeft gegeven, heeft president Trump een boodschap van troost, eenheid en kracht afgeleverd, terwijl hij moedige acties heeft ondernomen om levens te redden, financiële steun te verlenen en dit geweldige land op een verantwoord pad om te heropenen ”, antwoordde Judd Deere, woordvoerder van het Witte Huis. “Het Amerikaanse volk heeft in deze moeilijke tijd een enorme geest getoond en blijft reageren op de boodschap van de president.”

Trump heeft erkend dat hij enkele mensen kent die zijn overleden aan COVID-19, en verbaasde zich over de ” snelheid en wreedheid ” van de “vreselijke” ziekte. En hij heeft gezegd dat hij met drie of vier families heeft gepraat waarbij iemand aan het virus is overleden. Maar over het algemeen bleef hij niet hangen om te praten over wat mensen doormaken.

Lees ook:  Sleept Trump de VS naar een ongekende burgeroorlog?

En het is niet alleen dat hij niet in het openbaar empathie toont. In zijn verlangen om verder te gaan, heeft hij remedies aangedragen die niet alleen niet bewezen zijn, maar vaak ook gevaarlijk zijn.

De focus van Trump ligt momenteel op het weer open krijgen van bedrijven, ongeacht hoeveel medische experts waarschuwen dat dit kan leiden tot meer doden.

Trump juicht de staten toe die heropenen.

‘Er zijn niet veel staten waarvan ik weet dat die omhoog gaan. Bijna iedereen gaat de goede kant op ‘ , zei Trump zondag tijdens een gemeentehuis van Fox News. ‘We staan ​​aan de goede kant, maar we willen het zo houden, maar we willen ook weer aan het werk.’

Trump heeft het mis. Meer dan 70.000 mensen in de Verenigde Staten zijn overleden aan COVID-19, en in de meeste staten nemen de gevallen toe of blijven ze hetzelfde.

Veel van de staten die heropenen, doen dit zonder te voldoen aan de benchmarks van het Witte Huis. Op sommige van deze plaatsen blijven de gevallen stijgen en blijven de tests achter.

Maar de focus van Trump is ervoor te zorgen dat de economie weer op gang komt, vooral vóór de verkiezingen van 2020.

In maart overwoog Trump naar verluidt niets te doen – gewoon het coronavirus het land laten overspoelen en mensen doden, met degenen die het overleefden en vervolgens immuniteit hadden.

‘Waarom laten we dit land niet overspoelen ?’ Vroeg Trump. Administratiefunctionarissen zeiden dat hij dit scenario ‘herhaaldelijk’ naar voren had gebracht in gesprekken in het Oval Office.

Trump heeft vaak problemen gehad om verbinding te maken in tijden van verdriet.

Toen vier Amerikaanse soldaten in 2017 in Niger stierven, zei hij en deed hij een week lang niets totdat de media er op aandrongen. Toen hij eindelijk een van de weduwen van de soldaat belde, vertelde hij haar dat haar man ‘ wist waarvoor hij zich had aangemeld’ .

In juni 2017 belde Trump de vader van een andere soldaat die stierf in Afghanistan, met de belofte dat hij hem $ 25.000 zou geven en een online fondsenwerving zou opzetten. Vier maanden later, toen The Washington Post een vervolg kreeg, zei de vader dat hij niets had ontvangen.

En in 2018, tijdens een ontmoeting met overlevenden en families van slachtoffers van de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School waarbij 17 mensen omkwamen, ving een fotograaf een foto van de aantekeningen van Trump, waaronder een opsommingsteken dat hem eraan herinnerde om ‘ ik hoor je ‘ te zeggen tegen de bezoekers .

Lees ook:  Trump: "Deze lelijke anarchisten moeten ONMIDDELLIJK worden gestopt"

Hoewel hij families noemt die dierbaren hebben geleden of verloren tijdens gelegenheden zoals de toespraak over de Staat van de Unie, is het over het algemeen een punt over zijn politieke agenda – zoals hardhandig optreden tegen immigratie zonder papieren.

Tijdens zijn gemeentehuis Fox News op zondag, dat plaatsvond in het Lincoln Memorial, liet Trump weten dat hij het echte slachtoffer was van de coronaviruscrisis.

‘Kijk, ik word begroet met een vijandige pers zoals geen enkele president ooit heeft gezien’, zei hij. ‘Die heer daar het dichtst in de buurt. Ze zeiden altijd Lincoln – niemand werd slechter behandeld dan Lincoln. Ik geloof dat ik slechter wordt behandeld . ‘

Maar de focus van Trump is ervoor te zorgen dat de economie weer op gang komt, vooral vóór de verkiezingen van 2020.

In maart overwoog Trump naar verluidt niets te doen – gewoon het coronavirus het land laten overspoelen en mensen doden, met degenen die het overleefden en vervolgens immuniteit hadden.

‘Waarom laten we dit land niet overspoelen ?’ Vroeg Trump. Administratiefunctionarissen zeiden dat hij dit scenario ‘herhaaldelijk’ naar voren had gebracht in gesprekken in het Oval Office.

Trump heeft vaak problemen gehad om verbinding te maken in tijden van verdriet.

Toen vier Amerikaanse soldaten in 2017 in Niger stierven, zei hij en deed hij een week lang niets totdat de media er op aandrongen. Toen hij eindelijk een van de weduwen van de soldaat belde, vertelde hij haar dat haar man ‘ wist waarvoor hij zich had aangemeld’ .

In juni 2017 belde Trump de vader van een andere soldaat die stierf in Afghanistan, met de belofte dat hij hem $ 25.000 zou geven en een online fondsenwerving zou opzetten. Vier maanden later, toen The Washington Post een vervolg kreeg, zei de vader dat hij niets had ontvangen.

En in 2018, tijdens een ontmoeting met overlevenden en families van slachtoffers van de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School waarbij 17 mensen omkwamen, ving een fotograaf een foto van de aantekeningen van Trump, waaronder een opsommingsteken dat hem eraan herinnerde om ‘ ik hoor je ‘ te zeggen tegen de bezoekers .

Hoewel hij families noemt die dierbaren hebben geleden of verloren tijdens gelegenheden zoals de toespraak over de Staat van de Unie, is het over het algemeen een punt over zijn politieke agenda – zoals hardhandig optreden tegen immigratie zonder papieren.

Tijdens zijn gemeentehuis Fox News op zondag, dat plaatsvond in het Lincoln Memorial, liet Trump weten dat hij het echte slachtoffer was van de coronaviruscrisis.

Lees ook:  Haal mondkapjes in huis: Coronavirus heeft China verlaten en is aangekomen in Europa

‘Kijk, ik word begroet met een vijandige pers zoals geen enkele president ooit heeft gezien’, zei hij. ‘Die heer daar het dichtst in de buurt. Ze zeiden altijd Lincoln – niemand werd slechter behandeld dan Lincoln. Ik geloof dat ik slechter wordt behandeld . ‘

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments