Donald Trump verveelt zich: hij wil verder gaan met deze pandemie – net zoals het de swingstaten raakt

Donald Trump verveelt zich: hij wil verder gaan met deze pandemie – net zoals het de swingstaten raakt


Er is hier geen grootse politieke strategie – Trump is dit virus beu en wil weer met zijn vijanden trollen

In maart, na maandenlang de dreigende dreiging van het nieuwe coronavirus te hebben genegeerd, besloot Donald Trump zichzelf te herschikken in een nieuwe rol , waarbij hij verklaarde dat hij nu een ‘oorlogstijdpresident’ was, zich duidelijk voorstellend in de vorm van FDR of, waarschijnlijker, als Het presidentiële karakter van Bill Pullman in de film “Independence Day” uit 1996.

Dit was vanaf het begin een totale grap, omdat het gedrag van Trump niet moeilijk te voorspellen was. Als sociopaat en narcist zou Trump genieten van een stint play-acting als president terwijl hij niets deed. Maar toen het hem begon te dagen dat oorlog voeren zoiets is als hard werken, zou hij gewoon wegdrijven en de ‘oorlogsinspanning’ laten mislukken.

Het is niet verwonderlijk dat dat precies is gebeurd. Zoals Heather Digby Parton  uitlegt in haar woensdagrubriek voor Salon, wat “de afgelopen dagen duidelijk is geworden, is dat de regering-Trump een beslissing heeft genomen” om elke schijn van poging om de curve af te vlakken, de verspreiding te stoppen of iets anders te doen, op te geven zinvol om het coronavirus te verslaan.

In plaats daarvan, schrijven Parton, hebben Trump en zijn adviseurs ‘blijkbaar besloten om het virus’ het land te laten overspoelen ‘zoals Trump  vanaf het begin wilde doen. ‘

De ogenschijnlijke reden om staten onder druk te zetten om te “heropenen” en om de federale taskforce coronavirus misschien enigszins te beëindigen – die, ondanks de aanwezigheid van incompetente Trump-flunkies, toch enige waarde had dankzij feitelijke medische experts zoals Dr. Anthony Fauci en Dr. Deborah Birx – is dat het coronavirus achter ons ligt en de focus moet liggen op het herstarten van de economie. (Tenminste voorlopig heeft Trump zich blijkbaar teruggetrokken van zijn dreigement om de taskforce permanent te dumpen.)

Trump maakte dat dinsdag duidelijk tijdens zijn persconferentie en vertelde verslaggevers: “We kunnen ons land de komende vijf jaar niet gesloten houden” (wat niemand precies voorstelde).

Gevraagd naar alle mensen die zullen sterven als onderdeel van deze ‘heropening’,  impliceerde Trump dat Amerikanen graag zullen sterven voor zijn zaak, omdat ze ‘krijgers’ zijn.

Trump heeft zich duidelijk uitgesproken in de overtuiging dat de economie weer tot leven zal komen zodra de lockdown-beperkingen worden opgeheven, wat volkomen belachelijk is. Tussen de zekere verdere verspreiding van het virus zelf en de bestaande schade aan de economie gaat het niet snel beter.

De timing van deze beslissing is duidelijk vreemd, want terwijl de curve van nieuwe gevallen eindelijk daalt in blauwe staten die agressieve maatregelen hebben genomen, zoals New York en Californië, begint het virus in de rest van het land te exploderen – dat wil zeggen gebieden die Trump moet winnen als hij herkozen wil worden (wat duidelijk het enige is waar hij om geeft). Deze grafiek uit de New York Times geeft een ontnuchterende glimp van hoe het vertrouwen en de veiligheid die veel inwoners van TrumpLandia voelen op het punt staat in rook op te gaan.

Zoals Greg Sargent maandag in de Washington Post uiteenzette , hebben enkele van de swingstaten en districten die Trump in 2020 moet winnen, de scherpste incidentie gezien. De “heropening” -strategie van Trump hangt sterk af van de veronderstelling dat het virus geconcentreerd zou blijven in sterk democratische steden en stelt dat hij hoe dan ook nooit zou winnen. Het lijkt dus op politieke zelfmoord om de strijd op te geven op het moment dat de kiezers die hij het meest nodig heeft, hun regio’s hard zullen zien raken.

Lees ook:  Met fascisten ga je niet in gesprek: kritiek op de houding van de Nederlandse politiek t.a.v. fascistische uitingen door politici

Het is verleidelijk om je voor te stellen dat Trump wordt gemotiveerd door een slimme politieke strategie – of door welke strategie dan ook – om deze stap nu te maken. Maar het is waarschijnlijk gewoon dat hij zich verveelt met deze hele coronaviruscrisis en nu de zaken echt moeilijk worden, is hij klaar om het op te geven en verder te gaan. Dat is precies wat hij deed gedurende zijn hele carrière in de onroerendgoedsector – en in zijn huwelijken – waarbij hij de ene mislukte onderneming na de andere verliet, werden de tweede dingen rotsachtig. Nu doet hij het aan het hele land.

Het keerpunt was vrijwel zeker 23 april, de noodlottige dag waarop Trump, in een van zijn eindeloze propagandadumpjes vermomd als ‘persbriefings’,  hardop mijmerde over het genezen van COVID-19 door het injecteren van huishoudelijke ontsmettingsmiddelen in het menselijk lichaam, en beschouwde dit als een briljante mogelijkheid die op de een of andere manier nooit in de medische wetenschap was opgekomen. Tenzij je in volledige afzondering bent geweest en ook bent vastgelopen, heb je waarschijnlijk de explosie van gênante berichtgeving meegemaakt, compleet met grappen over het bleekwater en persberichten van bedrijven zoals Lysol die Amerikanen adviseerden hun producten niet te injecteren, omdat ze zullen doden u.

Het maakt niet uit hoe wanhopig  Trump en zijn bondgenoten probeerden het te laten draaien , er was geen manier om te doen alsof Trump niet de domste openbare uiting van een Amerikaanse president in de geschiedenis had gemaakt – of wie dan ook. Dat zegt iets in een televisielandschap vol echte huisvrouwen, mensen die ermee instemmen om met iemand te trouwen die ze nog nooit persoonlijk hebben ontmoet  en de eerste gastheer van ‘The Apprentice’. (Oh wacht.)

Vernederd kondigde Trump aan dat hij de dagelijkse briefings beknotte en jammerde op Twitter dat ze “de tijd en moeite niet waard waren”, hoewel hij – zoals hij zo vaak zegt – “recordbeoordelingen” kreeg.

Veel mensen , waaronder ikzelf , voorspelden dat deze driftbui niet zou duren , omdat Trump een terminale narcist is die leeft voor aandacht. Inderdaad, zoals de New York Times meldde op dezelfde dag als Lysolgate, de dagelijkse briefings – die gekenmerkt Trump praten voor uren, het grootste deel van zijn tijd in strijdlustige uitwisseling met journalisten, die hij duidelijk voelde dat hij “winnende” – waren vrijwel het enige wat Trump eigenlijk deed. De rest van zijn tijd besteedde hij grotendeels aan het kijken naar tv om mensen over hem te horen praten, tweeten en tieren aan de telefoon met iedereen die wilde luisteren naar hoe hij een meer flatterende berichtgeving wilde.

Lees ook:  De wereld na Covid-19

En inderdaad, de media-boycot van Trump werd even snel stopgezet als begonnen, en hij geeft bijna dagelijkse persconferenties, hoewel hij de pretenties en attributen van een officiële briefing in het Witte Huis grotendeels heeft opgegeven. Het is duidelijk dat zijn vernedering omdat hij wordt onthuld als een epische domoor hem nog steeds hindert. Hij jammerde, enigszins mysterieus, dat vrouwelijke verslaggevers  die hem vragen stelden over zijn coronavirusreactie niet ‘Donna Reed zijn, dat kan ik je vertellen’.

Het is duidelijk dat de enige waarde die Trump ooit heeft gezien in de coronavirus-taskforce, was om het te gebruiken als voorwendsel om de dagelijkse briefings te kapen voor een spektakel van zelfverheerlijking. In psychologische termen worden de briefings, voorheen een bron van bevredigende narcistische aanvoer voor Trump, nu in zijn geest geassocieerd met narcistisch letsel . Trump waardeert Amerikaanse levens niet, alleen zijn eigen ego. Nu de werkgroep zijn ego niet langer dient, verliest hij zijn interesse.

Trump heeft blijkbaar besloten dat hij nu eenvoudigweg de overwinning op het virus kan verklaren en dat hij dit door pure persoonlijke kracht in de praktijk zal brengen. Op zondag, in zijn typische stijl die even belachelijk als grandioos is, tweette  hij deze pseudo-bijbelse onzin:

Het idee dat Amerika in de verleden tijd ‘is opgestegen’ uit de ‘grote en machtige pest’ is dwaas. Nu de vergrendelingsbeperkingen eindigen en de zaken blijven stijgen, lijkt het meer alsof de pest net begint.

Maar het kan Trump niet schelen. De illusie dat hij een leider in oorlogstijd is die een bang land door deze crisis heen leidt, was behoorlijk verbrijzeld toen iedereen hem voor de gek hield omdat hij suggereerde dat het pompen van ultraviolet licht of huishoudelijke schoonmaakproducten in de longen een wondermiddel zou kunnen zijn . Hij mist zijn rally’s en verlangt om terug te gaan naar wat hij echt leuk vindt, namelijk het verslaan van democraten en racistisch trollen.

Er gaan mensen dood, ziekenhuizen in veel delen van het land staan ​​op het punt te worden geconfronteerd met wat New York City net heeft meegemaakt, en de werkloosheid stijgt enorm. Maar Donald Trump verveelt zich en is ongelukkig. Deze coronavirus-tv-show is niet leuk meer voor hem en hij wil verder. Dus hij laat zelfs de pretentie los dat hij ooit om Amerikaanse levens gaf.

Lees ook:  Belastingbetalers VS draaien op voor dividenduitkeringen banken

AMANDA MARCOTTE

Amanda Marcotte is een politiek schrijver voor Salon die de Amerikaanse politiek, feminisme en cultuur behandelt. Haar nieuwe boek, ” Troll Nation: How The Right Became Trump-Worshiping Monsters Set On Rat-F * cking Liberals, America, and Truth Itself “, is nu uit. Ze komt uit Brooklyn en is te volgen op Twitter @AmandaMarcotte .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments