The Washington Post: De VS waren op de hoogte van de poging tot inval in Venezuela

The Washington Post: De VS waren op de hoogte van de poging tot inval in Venezuela


Het doel van de mislukte terroristische inval in Venezuela was om Maduro en de VS te “elimineren”. hij was volledig op de hoogte van het project, volgens een artikel.

The Washington Post , in een artikel dat dinsdag is gepubliceerd, onder verwijzing naar de verklaringen van politiek strateeg Juan José Rendón, die een brief ontving van Jordan Goudreau, een voormalige Amerikaanse militair van de speciale troepen, onthult details over de recente terroristische inval die vorig jaar werd gelanceerd. Zondag in La Guaira, in het noorden van Venezuela, als een poging om Maduro omver te werpen,  wat mislukte dankzij de tussenkomst van de Bolivariaanse nationale strijdkrachten (FANB) .

Na de mislukte poging van de oppositie om de president van Venezuela, Nicolás Maduro, vorig jaar omver te werpen, tekende Jordan Goudreau, die de recente anti-Chavez-operatie leidde, afgelopen oktober een contract met oppositieleider Juan Guaidó en raakte betrokken bij een plan tegen de Venezolaanse regering.

De missie van Goudreau was het onderzoeken van scenario’s om een ​​presidentwissel te bereiken, het plan had als doel Maduro, zijn vrouw en andere ambtenaren van de regering van Venezuela, waaronder de president van de National Constituent Assembly (ANC), Diosdado Cabello, te verwijderen. .

Volgens Rendón lag het doel van de operatie voor de hand: “Een operatie om Nicolás Maduro vast te leggen of te arresteren of te elimineren […], het huidige regime te elimineren en de vermaarde Venezolaanse president Juan Guaidó te installeren . ” Volgens de tekst die naar Rendón was gestuurd, was Washington volledig op de hoogte van het project.

Rendón verzekerde dat Goudreau beweerde 800 mannen klaar te hebben om Venezuela binnen te dringen en Maduro en de anderen te “verwijderen”. Maar kort daarna, hoewel er geen bewijs was van de mannen, gaf hij aan dat hij geen bewijs kon overleggen van de financiële steun die hij beweerde te hebben verkregen om de operatie te financieren en eiste hij de onmiddellijke betaling van een voorschot van $ 1,5 miljoen. Als gevolg hiervan gingen hun relaties mis en beschouwden oppositiefunctionarissen de operatie als ‘dood’.

Lees ook:  De imploderende MAGA World verandert in burgeroorlogfantasieën, afscheiding na ramp met het Hooggerechtshof

Maar nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie afgelopen maart de valse beschuldiging van “narcoterrorisme” tegen Maduro had gelanceerd en een beloning van 15 miljoen dollar had aangeboden, zag Goudreau dat het geld een kans bood, aangezien Washington was getransformeerd in een “legale” daad, de ontvoering van Maduro en zijn omverwerping.

Het nieuwe Amerikaanse avontuur en Colombia tegen Venezuela vond plaats bijna een jaar na de couppoging onder leiding van oppositieleider Juan Guaidó en zijn bondgenoten in Caracas, met volledige steun van Washington. Dankzij de loyaliteit van het volk en het leger heeft de Bolivariaanse Republiek al meerdere plannen en samenzweringen verijdeld om Maduro omver te werpen.

De Guaidó-adviseur geeft toe dat hij een contract heeft getekend om Maduro omver te werpen

Een adviseur van oppositieleider Juan Guaidó erkent dat hij een contract heeft ondertekend en heeft betaald voor een aanslag in Venezuela om president Nicolás Maduro ten val te brengen.

venezuela

Het contract zou zijn getekend tussen Juan Guaido en Silvercorp. Foto | @FactoresdePoder via VenezuelaAnalysis

Juan José Rendón, de politieke strateeg en adviseur van Juan Guaidó, gaf woensdag toe dat hij het contract had ondertekend met een vertegenwoordiger van het Noord-Amerikaanse bedrijf voor veiligheids- en militair advies SilverCorp USA , waarvan de eigenaar de bekende agent Jordan Goudreau is, dezelfde die de anti-Chavista-operatie leidde. .

De adviseur zei in een interview met de Amerikaanse omroep CNN in het Spaans dat p geleden $ 50 000 voor het uitvoeren van een aanval op een aantal ambtenaren te arresteren van de Venezolaanse regering. Hij voegde eraan toe dat het “een voorlopige overeenkomst was die niet effectief was”.

Lees ook:  Hybride oorlog tegen Rusland blijft rollen: video - Poetin: wie heeft ISIS gemaakt?

Een rapport dat op 4 mei werd gepubliceerd, onthulde voor het eerst het contract dat Guaidó ondertekende met lakeien uit de Verenigde Staten. “Operatie Gideon” tegen de regering van president Nicolás Maduro uit te voeren.

Het rapport verwees naar de inval georkestreerd door het Witte Huis, met steun van Colombia, en werd zondag gelanceerd in La Guaira, in het noorden van Venezuela, in een poging Maduro omver te werpen,  wat mislukte dankzij de tussenkomst van de Bolivariaanse nationale strijdmacht (FANB) .

Sinds afgelopen maandag, toen de Colombiaans-Amerikaanse marine-operatie werd gedwarsboomd, zijn de strijdkrachten en veiligheidsorganen doorgegaan met de operatie “Negro Primero, de vijand verpletterend”, gericht op het neutraliseren van de rest van de onregelmatige vluchtelingen. na het mislukken van de paramilitaire agressie.

In het contract waarnaar Rendón verwees, samen met zijn handtekening, is dat van Guaidó, de plaatsvervanger Sergio Vergara, van Voluntad Popular en de vertegenwoordiger van Silvercorp in Florida (Verenigde Staten) , Jordan Goudreau. Maar de politieke strateeg ontkende de waarheidsgetrouwheid van het hoofd van de Venezolaanse oppositieleider.

Volgens het contract beloofde Guaidó meer dan 212 miljoen dollar te betalen aan het bedrijf Goudreau. ‘Al het geld wordt gedekt in vaten Venezolaanse olie’, voegde het document eraan toe.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Staatsgrepen: Trump's Monroe Doctrine 2.0

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments