COVID-19 en de War on Cash: wat zit er achter de druk voor een Cashless Society?

COVID-19 en de War on Cash: wat zit er achter de druk voor een Cashless Society?


‘Feit is dat de regering, net als een struikrover, tegen een man zegt: je geld of je leven. En veel, zo niet de meeste, belastingen worden betaald onder dwang van die dreiging. De regering jaagt inderdaad niet een man op een eenzame plaats neer, springt vanaf de wegkant op hem af en houdt, terwijl hij een pistool tegen zijn hoofd houdt, zijn zakken te pakken. Maar de overval is daarom niettemin een overval; en het is veel meer lafhartig en beschamend. ‘  Lysander Spooner , Amerikaanse abolitionist en rechtstheoreticus

Contant geld kan een slachtoffer worden van de COVID-19-pandemie.

Naarmate deze COVID-19-lockdowns slepen, gaan  steeds meer individuen en bedrijven geldloos  (voor het gemak en in een zogenaamde poging om verspreiding van coronavirus-ziektekiemen te voorkomen), zich bezighouden met online handel of het gebruik van digitale valuta (bankkaarten, digitale portemonnees, enz.). Als gevolg hiervan is fysiek geld niet langer koning.

Maar er zijn nog andere, meer omslachtige redenen voor deze re-engineering van de samenleving, weg van fysiek geld: een geldloze samenleving – gemakkelijk te volgen, te controleren, te manipuleren, te bewapenen en op slot te doen – zou de overheid (en haar corporate partners).

Hiertoe voeren de overheid en haar zakelijke partners in crime al geruime tijd een subtiele oorlog tegen contanten.

Wat is deze oorlog tegen geld?

Het is een gezamenlijke campagne om consumenten naar een digitale handelswijze te brengen die gemakkelijk kan worden gecontroleerd, gevolgd, getabelleerd, gedolven voor gegevens, gehackt, gekaapt en geconfisqueerd wanneer dat handig is.

Volgens  econoom Steve Forbes , “De echte reden voor deze oorlog tegen het cash-beginnen met de grote rekeningen en vervolgens werk je weg naar beneden is een lelijke machtsgreep door Grote Overheid.

Mensen zullen minder privacy hebben: elektronische handel maakt het voor Big Brother gemakkelijker om te zien wat we doen, waardoor het eenvoudiger wordt om activiteiten te blokkeren die het niet leuk vinden, zoals de aankoop van zout, suiker, grote flessen frisdrank en Big Macs. “

Net als de oorlog tegen drugs en de oorlog tegen terreur, wordt deze zogenaamde “oorlog tegen geld” aan het publiek verkocht als een  middel om terroristen, drugsdealers, belastingontduikers  en nu COVID-19-ziektekiemen te bestrijden.

Digitale valuta biedt de overheid en haar zakelijke partners de ultieme methode om u te volgen, te controleren en te straffen.

In de afgelopen jaren kan alleen al het bezit van aanzienlijke hoeveelheden contant geld u bij verdachte activiteiten betrekken en u een crimineel noemen. De  grondgedachte  (door de politie) is dat contant geld de valuta is voor illegale transacties, aangezien het moeilijker te traceren is, kan worden gebruikt om illegale immigranten te betalen, en de regering haar aandeel in de “take” ontzegt, dus het wegwerken van papiergeld zal helpen wetshandhaving bestrijdt criminaliteit en helpt de overheid meer inkomsten te realiseren.

Ondanks wat we weten over de overheid en haar geschiedenis van corruptie, onhandigheid, onhandigheid en datalekken, om nog maar te zwijgen van hoe gemakkelijk technologie tegen ons kan worden gebruikt, is de campagne om geld op te heffen echt niet moeilijk te verkopen.

Het is niet moeilijk te verkopen, dat wil zeggen, als je de juiste knoppen kent om te drukken, en de overheid is een grootmeester geworden in het kunst krijgen van de burgerij om precies te doen wat ze wil. Onthoud dat dit dezelfde regering is die van  plan is gedragswetenschappelijke tactieken te gebruiken om burgers te ‘aansturen’ om te voldoen  aan het overheidsbeleid en programma-initiatieven van de overheid.

Het is ook niet moeilijk te verkopen als je tot de Digital Generation behoort, dat segment van de bevolking voor wie technologie een tweede natuur is en ‘de  eerste generatie geboren in een wereld die het digitale leven nooit heeft gekend ‘.

En het is zeker niet moeilijk te verkopen als je tot de groeiende klasse van Amerikanen behoort die hun mobiele telefoons gebruiken om rekeningen te betalen, goederen te kopen en geld over te schrijven.

Net zoals Amerikanen hebben gekozen voor overheidstoezicht door het gemak van GPS-apparaten en mobiele telefoons, wordt digitaal contant geld – de manier om te betalen met een bankpas, creditcard of mobiele telefoon – de de facto handel van de Amerikaanse politie. staat.

Nog niet zo lang geleden werd geschat dat  smartphones in 2020 alle contant geld en creditcards zouden vervangen . Precies op schema  hanteren een groeiend aantal bedrijven een cashloos beleid , waaronder bepaalde luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, restaurants en winkels. In Zweden accepteren zelfs daklozen en  kerken digitaal geld .

Journalist Lisa Rabasca Roepe pleit voor ‘nooit, nooit contant geld dragen’ in plaats van een digitale portemonnee, en  stelt dat contant geld lastig is , geldautomaat toegang kostbaar is en het nu mogelijk is om mensen terug te betalen met behulp van digitale apps zoals Venmo.

Er is dus geen contant geld meer nodig. “Steeds meer retailers en supermarkten omarmen Apple Pay, Google Wallet, Samsung Pay en Android Pay”,  merkt  Roepe op. “De app van PayPal wordt nu geaccepteerd in veel winkelketens, waaronder Barnes & Noble, Foot Locker, Home Depot en Office Depot. Walmart en CVS hebben beiden hun eigen betalingsapps ontwikkeld terwijl hun concurrenten Target en RiteAid aan hun eigen apps werken. ”

Het is ook niet alleen contant geld dat digitaal gaat.

Een groeiend aantal staten is op zoek naar  digitale rijbewijzen  die op uw mobiele telefoon zouden staan. Deze licenties bevatten alle informatie op uw gedrukte licentie, samen met een paar “extra’s”, zoals realtime gegevens die rechtstreeks zijn gedownload van het ministerie van Motorvoertuigen van uw staat.

Natuurlijk, als u tussen de regels door leest, heeft u een digitaal rijbewijs en loopt u hetzelfde risico als digitaal contant geld: de overheid kan uw bewegingen beter volgen, uw activiteiten en communicatie volgen en u uiteindelijk afsluiten .

Dus wat is de deal hier?

Ondanks alle voordelen die gepaard gaan met het leven in een digitaal tijdperk – namelijk gemak – is het moeilijk voor te stellen dat een wereld zonder geld die wordt genavigeerd via een digitale portemonnee niet het begin van het einde aangeeft voor de weinige privacy die we nog hebben en ons kwetsbaar maken voor mensen als dieven en data-hackers.

Lees ook:  Terughalen IS-ers verdeelt Nederlandse politiek: Hoe daders slachtoffers worden

Ten eerste, als ik privacy zeg, verwijs ik niet alleen naar de dingen waarvan je niet wilt dat mensen die weten, die kleine dingen die je achter gesloten deuren doet die niet illegaal of schadelijk zijn, maar beschamend of intiem. Ik verwijs ook naar de dingen die diep persoonlijk zijn en waar niemand van op de hoogte hoeft te zijn, zeker niet de regering en haar agenten van bemanningsleden, kindermeisjes, gluurders, gevangenisbewakers en kleine bureaucraten.

Ten tweede zien we al hoe gemakkelijk het voor overheidsagenten is om digitale wallets voor eigen gewin te manipuleren. Zo worden regelingen voor het verbeuren van civiele activa nog winstgevender voor politiediensten dankzij  ERAD-apparaten (Electronic Recovery and Access to Data) van het Department of Homeland Security  , waarmee de politie niet alleen het saldo van een  magneetstripkaart kan bepalen  ( dwz debet-, krediet- en cadeaubonnen), maar ook tegoeden op prepaid-geldkaarten bevriezen en in beslag nemen.

In feite oordeelde  het Hof van Beroep van het Achtste Circuit  dat het het Vierde Amendement niet schendt als de politie uw creditcard scant of veegt.

Ten derde, zoals commentator Paul Craig Roberts  opmerkte , terwijl Amerikanen werden afgeleid door de kostbare oorlog tegen terreur van de regering, “heeft het financiële systeem, hand in hand met beleidsmakers samengewerkt, meer schade toegebracht aan Amerikanen dan terroristen zouden kunnen toebrengen.”

Uiteindelijk, zoals Roberts – die onder assistent-secretaris van de Schatkist voor economisch beleid onder Ronald Reagan diende – duidelijk maakt, gaat de war on cash over het geven van de ultieme controle over de economie aan de regering en volledige toegang tot het portemonnee van de burgerij.

eu

Ten vierde: als er een testament is, is er een manier. Tot dusver is elk technologisch gemak dat ons leven gemakkelijker heeft gemaakt ook onze achilleshiel geworden, waardoor we kwetsbaarder zijn geworden voor zowel hackers als overheidsfunctionarissen. De afgelopen jaren is de Amerikaanse regering herhaaldelijk gehackt.

In 2015 had het Office of Personnel Management meer dan  20 miljoen personeelsdossiers gestolen , van burgerservicenummers tot geboortedata en vingerafdrukgegevens. In 2014 waren het het  Witte Huis, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het postkantoor  en andere overheidsinstanties, samen met een groot aantal financiële instellingen, detailhandelaren en amusementsreuzen die inbreuk maakten op hun bestanden. En dit zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van  onze  gevoelige informatie?

Ten vijfde: als er één entiteit is die  niet  ophoudt met het gebruik van contant geld voor haar eigen snode doeleinden, dan is dat de Amerikaanse regering. Contant geld is de valuta die de regering gebruikt om haar buitenlandse ‘medewerkers’ af te betalen. Zo vloog de regering-Obama  meer dan 400 miljoen dollar in contanten  naar Iran, naar verluidt als onderdeel van een financiële regeling met het land. Critici beweren dat het geld losgeld was betaald voor de terugkeer van Amerikaanse gijzelaars.

En dan was er nog de  12 miljard dollar aan in krimpfolie verpakte biljetten van 100 dollar  die de VS naar Irak vlogen om te beweren dat ze niet wisten wat er met het geld was gebeurd. Het is gewoon verdwenen, werd ons verteld.

Dus als economen van de overheid u vertellen dat  tweederde van alle in omloop zijnde biljetten van $ 100 in het buitenland zijn – meer dan een half biljoen dollar waard – is het een goede gok dat de overheid een belangrijke rol heeft gespeeld in hun export.

Ten zesde maakt deze drang om contant geld af te schaffen deel uit van een  grotere wereldwijde trend die wordt  aangedreven door internationale financiële instellingen en de Verenigde Naties, die landen van elke omvang transformeert, van de kleinste natie tot de grootste, meest geavanceerde economieën.

Eindelijk, in plaats van terug te keren naar een pre-technologisch, Luddite-tijdperk, is er echt geen manier om dit paard terug te trekken nu het de poort verlaat.

Hoewel dit bijna onmogelijk is, zou het ook betekenen dat u de vele gemakken en voordelen die de betere engelen zijn, als u wilt, van de totalitaire tendensen van technologie: internet, medische vooruitgang, enz.

Ten koste van ons hebben we vrijwel geen controle over wie toegang heeft tot onze privé-informatie, hoe deze wordt opgeslagen of hoe deze wordt gebruikt. Of we ooit veel controle hebben gehad, staat ter discussie.

Wat betreft onze onderhandelingsmacht over digitale privacyrechten, zijn we echter teruggebracht tot een zielige, niet benijdenswaardige positie waarin we alleen maar kunnen hopen en vertrouwen dat degenen die aan de macht zijn onze informatie met respect zullen behandelen.

Zoals ik duidelijk maak in mijn boek  Battlefield America: The War on the American People , zijn  we rond, terug naar een pre-revolutionair tijdperk van belastingen zonder enige echte vertegenwoordiging.

Grondwettelijk advocaat en auteur John W. Whitehead is oprichter en president van  The Rutherford Institute . Zijn nieuwe boek  Battlefield America: The War on the American People   is beschikbaar op  www.amazon.com . U kunt contact opnemen met Whitehead via  johnw@rutherford.org .

De 21e eeuw

De standpunten in dit artikel zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van 21cir.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Het fake news van de Europese Commissie over coronahulp aan de lidstaten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Salvini wordt geconfronteerd met maximaal 15 jaar gevangenisstraf voor het stoppen van illegale immigratie
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments