De doodsmars van Donald Trump

De doodsmars van Donald Trump

10 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor de president is het niet de vraag hoeveel mensen sterven aan de pandemie van het coronavirus, maar wie.

Na een prachtig weekend in de hoofdstad van het land, waar honderden naar de National Mall stroomden om te zien hoe grote vliegtuigen inzoomden, is het moeilijk om je niet af te vragen of te veel mensen met de macht hebben geconcludeerd dat het tijd wordt om dit hele lockdown-ding in te pakken. Sommige staten heropenen hun bedrijf, zelfs als de sterftecijfers blijven stijgen, waardoor mensen nog een laatste kans krijgen om uit te gaan en wat zon of een knipbeurt te krijgen voordat ze sterven; een staat, Ohio, onderneemt zelfs stappen om te voorkomen dat werknemers bij heropende bedrijven werkloosheid claimen .

Dit gebeurt allemaal op hetzelfde moment als nieuwe regeringsfiguren ons vertellen dat er nog veel meer horror zal komen. Een nieuwe schatting door de regering-Trump voorspelt dat de dagelijkse sterfgevallen tegen juni 3.000 zullen bedragen (wat laag kan zijn, aangezien de Verenigde Staten op vrijdag 2.909 doden hebben meegemaakt , volgens de Wereldgezondheidsorganisatie) en 200.000 nieuwe gevallen per dag. Zoals David Wallace-Wells op Twitter opmerkte , lagen de werkelijke aantallen tot nu toe ‘ ten noorden van het 97e percentiel’ in de prognoses van het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie, wat een werkelijk aantal van 15.000 doden per dag zou betekenen.

Dus waarom zou het hoofd van deze regering, volledig in het bezit van deze feiten, doorgaan met deze heropening van het land? Trump kan deze informatie eenvoudigweg niet verwerken of weigert te geloven wat zijn eigen experts hem vertellen. Dit zou consistent zijn met zijn gedrag gedurende zijn hele voorzitterschap. Maar het kan ook zijn dat de Amerikanen die stervende zijn, over het algemeen niet zijn waar hij om geeft. Dit zou ook in overeenstemming zijn met de regering van Trump.

Wie goed oplet, kan zich afvragen waarom de schattingen zo vaak veranderen. In eerste instantie werd ons verteld dat we 100.000 tot 200.000 doden zouden verwachten; vervolgens werden de modellen herzien en het voorspelde dodental kelderde in augustus tot slechts 60.000. Nu de VS begin mei 69.000 sterfgevallen hebben gepasseerd, moeten de door de modellen voorspelde sterfgevallen duidelijk opnieuw stijgen. Er zijn veel redenen waarom de modellen te optimistisch lijken, waarvan sommige inherent lijken te zijn aan dit soort modellering. En toch, naarmate de modellen grimmiger worden, heeft de administratie haar reactie niet verschoven. Zelfs als het logisch zou zijn om na te denken over het losmaken van de blokkering terwijl we onszelf voor de gek konden houden dat de dingen aan het verbeteren waren, is het pure nalatige waanzin om door te gaan met het idee van “heropening van Amerika” terwijl de cijfers erger worden.

De regering en verschillende deelstaatregeringen, aangemoedigd door de president, lijken te hebben besloten dat een paar weken van sociale afstand eerlijk gezegd het hele universum van ons kan vragen, en dat het raken van een hoog niveau van dagelijkse sterfgevallen in feite hetzelfde is als het verslaan van de virus. Het is het moorddadige equivalent van een dag op dieet gaan en je harde werk belonen met een geweldige trip naar de Cheesecake Factory. Hoe kunnen we dit verklaren? In de eerste plaats is Trump duidelijk erg goed in het negeren van dingen die niet passen bij zijn verlangens en in het pesten en straffen van leden van zijn regering die niet voor die grillen kowtow. Reeds, wetenschappers en de overheid ambtenaren hebben die de fluit op zijn zielig aanpak van de crisis zijn doorgebrand zijn verwijderd.

Lees ook:  Wat gebeurt er als we de waarheid niet kennen?

Zelfs iemand die zo vastbesloten is om de wereld volledig vorm te geven rond de manier waarop hij zich voelt, kan zorgen baren dat het leiden van nog eens duizenden doden hem politieke hoofdpijn kan bezorgen. Vorige week, CNN meldde dat Trump flipte bij zijn campagne manager voor de misdaad van het vertellen van de president dat zijn poll nummers tegen Joe Biden niet op zoek bent zo goed . Misschien is zijn beslissing om te verdubbelen gewoon toe te schrijven aan zijn ervaring dat verdubbeling altijd werkt.

Maar Trump kan het gevoel hebben dat hij zich om een ​​veel ergere reden weer kan ontspannen: zijn supporters zijn meestal niet degenen die sterven. De ziekte doodt in de eerste plaats arme mensen, zwarte mensen , bewoners van te weinig en overbelaste verpleeghuizen , gevangenen, vleesverpakkers en anderen die niet de luxe hebben om voor onbepaalde tijd thuis te werken. Het is het doden van mensen die het zich niet kunnen veroorloven te stoppen met werken, of mensen die met veel andere mensen in krappe huizen wonen. Het vermoordt New Yorkers, mensen uit Detroit, mensen in Los Angeles – allemaal plaatsen die zich niet echt registreren als ‘Real America’ voor Republikeinen. We hoeven ons dus geen zorgen te maken als de cijfers blijven stijgen; deze mensen zouden tenslotte toch vroeg sterven.

Trump kan zijn verschrikkelijke interne peilingen zien en dit interpreteren als een teken dat dingen zo snel mogelijk normaal moeten worden gemaakt – ongeacht of dat normaal nog meer mensen vermoordt. Hij is zich er misschien van bewust dat de gewapende, boze mannen die bij staatshoofden eisen dat we Amerika heropenen, belangrijker zijn voor zijn herverkiezingsperspectieven dan het soort mensen dat sterft aan Covid-19. Dit is waarschijnlijk een ernstige misrekening: hoe groter de pandemie wordt, hoe groter de kans dat het gepensioneerde buitenwijken bereikt die huilen om hun onbevruchte gazons . New York is misschien wel de ergste coronavirus-hotspot van het land voor nu, maar als Republikeinse staten blijven aandringen om mensen naar het winkelcentrum te laten gaan, is er geen reden waarom het daar ook niet zal gebeuren.

Mensen in de baan van Trump staan ​​te popelen om Amerika te heropenen sinds de allereerste maatregelen voor sociale distantiëring. Het feit dat deze dodenmars doorgaat ondanks het toenemende bewijs dat het rampzalig zou zijn, is een bewijs dat de levens van degenen die tot dusver zijn gestorven, inclusief de essentiële arbeiders die we zinloos groeten met hashtags en fly-overs van militaire vliegtuigen, gewoon niet belangrijk genoeg zijn om deze administratie om haar bang te maken om van koers te veranderen. Wanneer de pandemie Dick’s Sporting Goods-winkels in het Midwesten of golfclubs in het Zuiden raakt, stopt de president misschien met het aanmoedigen van staten om zichzelf te bevrijden en stopt hij misschien met zichzelf te feliciteren met het feit dat het aantal lager is dan we hadden voorspeld.

In welke staat verkeert het land dan? We weten het antwoord al, omdat we de eerste golf van de pandemie hebben meegemaakt, en de vooruitzichten voor de tweede golf zijn nog erger . Maar Trump heeft op de een of andere manier nog steeds geen idee.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  DE EUROPESE UNIE NA DE BREXIT – HET BIJNA EINDE VAN EEN HEILSTAAT

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het bestraffen van onschuldige Cubanen en Palestijnen - Sancties en muren van Trump
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments