Het is in de VS veel erger dan dat u wordt verteld

Het is in de VS veel erger dan dat u wordt verteld

11 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Lange tijd waarschuwde ik dat onze economische zeepbel zou barsten en dat we in een nachtmerrieachtige economische ineenstorting zouden belanden. Nu is het gebeurd en het blijkt dat de angst voor COVID-19 de ‘black swan-gebeurtenis’ was die de ineenstorting veroorzaakte. Het ironische is dat COVID-19 niet eens in de buurt komt van het ergste dat ons zal overkomen. Maar het was meer dan genoeg om ons ongelooflijk kwetsbare economische systeem omver te werpen, en nu lijden tientallen miljoenen Amerikanen diep . Vrijdag werd het banenrapport van april vrijgegeven en het was met een zeer grote marge het slechtste banenrapport in de Amerikaanse geschiedenis. Volgens de officiële cijfers verloren 20,5 miljoen Amerikanen hun baan tijdens de maand en steeg het werkloosheidscijfer tot 14,7 procent. Tijdens de laatste recessie piekte het werkloosheidscijfer op ongeveer 10 procent, en dat aantal hebben we al in het stof gelaten. De cijfers die we nu zien, zijn echt, echt gruwelijk, en wat nog beangstigender is, is dat ze niet eens zo nauwkeurig zijn.

Maar geloof mijn woord niet.

Vrijdag gaf het Amerikaanse Labour Department publiekelijk toe dat het werkelijke werkloosheidscijfer in april  dichter bij 20 procent lag …

Miljoenen inwoners van de Verenigde Staten werden in april als werkloos beschouwd, hoewel ze geen baan hadden, wat suggereert dat het werkelijke werkloosheidspercentage in april dichter bij 20% lag, veel hoger dan de officiële 14,7% meldde, zei het Labor Department vrijdag.

Het werkloosheidspercentage had mensen met tijdelijk onbetaald verlof moeten omvatten, die wegens de pandemie van het coronavirus zouden zijn afgenomen, aldus de regering.

Ik juich de arbeidsafdeling toe omdat ze probeert eerlijk te zijn. In het rapport gaven ze openlijk toe dat “nog eens 7,5 miljoen arbeiders” als werkloos hadden moeten worden aangemerkt …

Maar uit de antwoorden op de enquête waarmee de gegevens zijn verzameld, blijkt dat 11,5 miljoen mensen werden gecategoriseerd als werkend maar afwezig vanwege werk, ouderschapsverlof of om andere redenen, maar inclusief 8,1 miljoen afwezig om “niet-gespecificeerde” redenen, een groep die gewoonlijk telt over 620.000.

“Een veronderstelling zou kunnen zijn dat deze extra 7,5 miljoen arbeiders … hadden moeten worden aangemerkt als werkloos bij tijdelijk ontslag”, aldus een nota bij het banenrapport van de regering.

Als die arbeiders correct waren geclassificeerd, zou het officiële werkloosheidscijfer ongeveer 19,5 procent zijn geweest, en dat zou ons stevig in het gebied van de Grote Depressie hebben gebracht.

Maar anderen hebben naar de cijfers gekeken en berekend dat het werkelijke werkloosheidspercentage nog hoger zou moeten zijn.

Standard Chartered heeft bijvoorbeeld berekend dat het werkelijke werkloosheidspercentage kan oplopen  tot 27,5 procent …

Hoewel het waar is dat de BLS meldde dat het werkloosheidscijfer in april (UR) lager was dan verwacht (14,7% versus consensus van 16,0%) en dat de daling van de werkgelegenheid met 20,5 miljoen ook minder was dan de verwachte 22,0 miljoen, Standard Chartered bank heeft berekend dat aanpassingen aan de nominale werkloosheid  het effectieve aantal werklozen tot 42 miljoen en het effectieve UR-percentage tot 25,5% doen stijgen, zelfs hoger dan het U-6-werkloosheidspercentage van 22,8%.  Erger nog, als men werklozen behandelt volgens de U-6-methodologie, zou het werkelijke werkloosheidscijfer in april oplopen tot een verbluffende 27,5% .

Dus hoe kwam Standard Chartered tot die cijfers? Het volgende is hoe  Zero Hedge het  uitlegde …

Hoe kom je aan deze cijfers? Zoals de belangrijkste FX-strateeg van de bank, Steve Englander, uitlegt, begin met de 23,1 miljoen werklozen zoals gepubliceerd door BLS. Daar komen nog eens 8,1 miljoen mensen bij die zijn gestopt met werken sinds februari (voorheen was de beroepsbevolking gestaag gegroeid, dus deze zijn waarschijnlijk werkloos).

Voeg 7,5 miljoen werknemers toe die zijn geclassificeerd als ‘tewerkgesteld maar niet aan het werk om andere redenen’ – BLS stelt dat deze werknemers waarschijnlijk verkeerd worden geclassificeerd als werknemer, terwijl ze in feite werkloos zijn. Onvrijwillig deeltijdwerk om economische redenen is met 6,6 miljoen gestegen en we behandelen deze als halfwerkloos (dwz een bijdrage van 3,3 miljoen).

Dit is in totaal bijna 42 miljoen effectief werklozen.

En Standard Chartered is niet de enige die zo’n hoog cijfer heeft bedacht.

Lees ook:  Angst voor de grote burgeroorlog

In feite zegt John Williams van shadowstats.com dat als er eerlijke cijfers zouden worden gebruikt, de werkloosheid in de VS nu een oogverblindende 35,4 procent zou zijn .

Wauw.

Iedereen geeft natuurlijk toe dat het echt heel erg slecht is en dat de cijfers voor volgende maand waarschijnlijk nog erger zullen zijn.

Als je het kunt geloven, geeft zelfs economisch adviseur Kevin Hassett van het Witte Huis toe dat het officiële werkloosheidscijfer in mei of juni waarschijnlijk boven de 20 procent zal stijgen  …

Volgens de economische adviseur van het Witte Huis, Kevin Hassett, zou  het werkloosheidscijfer boven de 20% kunnen oplopen en zou het ergste banenverlies in mei of juni komen als  gevolg van de aanhoudende coronaviruspandemie.

Op de vraag wat de ‘onderkant’ van de werkloosheidspijn in het land zou zijn, vertelde Hassett, die de Trump-regering adviseert over economisch beleid en voormalig voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs, tegen CBS’s ‘Face the Nation’, ‘ om werkloosheid te krijgen tarieven zoals die we gaan zien … waarvan ik denk dat ze volgende maand naar 20% zullen stijgen, moet je echt teruggaan naar de Grote Depressie om dat te zien. “

En zelfs als deze pandemie afneemt, komen veel van die banen niet meer terug.

Lees ook:  Wapen Dealers en Lobbyisten worden rijk als Yemen brand

Aanvankelijk hadden veel werkgevers verwacht dat ze al hun werknemers zouden terugbrengen na een korte, zware crisis. Maar op dit moment begint de realiteit voor velen van hen in te spelen.

Een restauranteigenaar in Kentucky genaamd Britney Ruby Miller heeft bijvoorbeeld haar verwachtingen moeten  verlagen  naarmate deze pandemie zich voortsleepte …

Eind maart verklaarde Britney Ruby Miller, mede-eigenaar van een kleine keten van steakhouse-restaurants, vol vertrouwen dat haar bedrijf van plan was om alle ontslagen arbeiders terug te roepen zodra de virale uitbraak was verdwenen.

Nu? Miller zou het geweldig vinden om tegen het einde van het jaar driekwart van de ongeveer 600 werknemers die haar bedrijf moest laten gaan, te herstellen.

Ja, de staat Kentucky begint te “heropenen voor zaken”, maar voorlopig zullen haar restaurants “beperkt zijn tot 33% van de capaciteit” en er zullen allerlei andere nieuwe uitgaven zijn waarmee Miller gedwongen zal worden om te gaan …

Toch zullen de zaken niet terugkeren naar wat het eerst was. In Kentucky zijn de restaurants beperkt tot 33% van de capaciteit. Ze zetten zes voet tussen de tafels in al hun restaurants, waardoor het aantal zitplaatsen wordt beperkt. Miller schat dat de omzet van het bedrijf dit jaar met de helft tot driekwart zal dalen.

En de kosten stijgen omdat het bedrijf gezichtsmaskers en andere apparatuur moet kopen voor de werknemers die het zich herinnert en de voedsel-, drank- en apparatuurvoorraden moet aanvullen.

Er zijn maar heel weinig restaurants die onder dergelijke omstandigheden winstgevend kunnen zijn.

Tenzij de staat Kentucky die belachelijke beperkingen opheft, kan Miller binnenkort al haar restaurants verliezen en zullen al haar werknemers binnenkort definitief geen werk meer hebben.

Natuurlijk blijven er elke dag meer ontslagaankondigingen uit heel Amerika binnenkomen. De volgende voorbeelden komen uit  de Wall Street Journal …

Afgelopen week  zeiden General Electric  Co.,  Uber Technologies  Inc.  UBER 6.01%  en Airbnb Inc. dat ze duizenden werknemers zouden ontslaan. MGM Resorts International  MGM 4,42%  waarschuwde dat sommige van de 63.000 ontslagen werknemers vanaf augustus definitief kunnen worden ontslagen. Luchtvaartleverancier  Raytheon Technologies  Corp.,  RTX 2,91%   vacaturesite Glassdoor en  United Airlines Holdings  Inc.  UAL 11,74%  zei in de afgelopen week ook dat ze banen hadden verminderd of van plan waren dit te doen.

Zo ziet een economische depressie eruit en het zal zo ongelooflijk pijnlijk zijn.

En het is van cruciaal belang om te begrijpen dat wat we tot nu toe hebben meegemaakt, slechts een opwarmertje is voor de volgende hoofdstukken .

Als u zich herinnert hoe bitter de laatste recessie was, zou dat u moeten motiveren om actie te ondernemen om u voor te bereiden op de toekomst, want deze economische neergang is al nog erger.

Lees ook:  Pompeo duwt belachelijk 'Peking'-beleid

Ja, de maanden die voor ons liggen zullen uitzonderlijk uitdagend zijn, maar je kunt hier doorheen komen. Het ziet er misschien somber uit, maar voorlopig moet je er gewoon blijven hangen.

Er zal leven zijn aan de andere kant, maar je toekomst kan er uiteindelijk heel anders uitzien dan je oorspronkelijk had verwacht.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments