Nee, 5G heeft de pandemie van het coronavirus niet veroorzaakt

Nee, 5G heeft de pandemie van het coronavirus niet veroorzaakt

11 mei 2020 2 Door Indignatie redactie

De 5G-samenzweringstheorie dient niet alleen om de aandacht te trekken van echt nuttige informatie, maar schaadt actief onze inspanningen om deze pandemie te bestrijden.

at een vreemde, verdraaide tijd die we momenteel allemaal doormaken. Het zou al erg genoeg zijn als we alleen te maken hadden met een nieuw virus, een blokkering en een verwachte wachttijd van 12 tot 18 maanden op een vaccin. Helaas zijn er onder ons die zich overgeven aan de verspreiding van verkeerde informatie.

President Donald Trump noemde zelf hydroxychloroquine als een potentieel wondermiddel en vroeg zich af of desinfectiemiddel bij COVID-19-patiënten kan worden geïnjecteerd als een ‘reiniging’. Het grote publiek heeft zijn eigen ongefundeerde samenzweringstheorieën die variëren van het nieuwe coronavirus dat wordt gemaakt in een laboratorium voor bewapening tot het een methode is voor bevolkingsbeheersing. Een van de meest blijvende en verraderlijke ideeën is echter dat de pandemie werd veroorzaakt en verspreid door de introductie van 5G-netwerken.

Deze complottheorie draait om de brede uitrol van de 5 e generatie van mobiele netwerken over de hele wereld. Het is ook geen lichte onderneming: zoals deze bron illustreert , zijn fabrikanten van draadloze technologie in de VS van plan meer dan $ 275 miljard te investeren om te profiteren van de geavanceerde connectiviteit die het zal bieden en zou het tot $ 500 miljard aan economische groei kunnen leiden.

Verspreid door radiogolven

Sommigen hebben echter de toevallige timing van deze uitrol gebruikt om een ​​ongegronde schuld te geven aan de huidige pandemie. Het begon in januari, toen een Belgische arts de technologie abusievelijk aan het virus koppelde. Sindsdien is het gerucht verspreid dat het virus kan worden overgedragen via radiogolven of dat de straling van 5G-celtorens onze immuunrespons onderdrukt. Beroemdheden als Woody Harrelson en John Cusack hebben het idee bij een reeds bang publiek weten te laten voortbestaan. 

Dit idee dat COVID-19 wordt verspreid door radiogolven of dat 5G straling immunosuppressie veroorzaakt, heeft geen feitelijke basis. De waarheid, zoals bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is dat het coronavirus niet kan reizen op radiogolven of mobiele netwerken en dat de energiegolven in de vorm van niet-ioniserende straling van 5G- celtorens zo klein zijn dat ze dat niet zijn sterk genoeg om het immuunsysteem te beïnvloeden. Te suggereren dat 5G verantwoordelijk is voor onze huidige pandemie is niet alleen vals, maar ook actief gevaarlijk.    

In elk pandemisch scenario is een duidelijke boodschap de sleutel tot een effectief antwoord. Mensen moeten begrijpen wat de dreiging is en wat de medisch verplichte instructies zijn. Door onder andere ongegronde concepten 5G aan te bieden als oorzaak van infectie, wordt de duidelijkheid van nuttige berichten vertroebeld. De aandacht wordt getrokken uit de echte stappen die het publiek kan nemen om veilig te blijven.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Amerika's verkeerde oorlog tegen Chinese technologie

Er zijn ook directere gevolgen. Met name in het VK hebben 5G-ingenieurs alles meegemaakt, van beschuldigingen dat hun werk mensen direct doodde tot verbaal en fysiek misbruik . Brandstichters hebben zich ook gericht op 5G-cellulaire torens, waaronder een die essentiële diensten verleende aan het onlangs geopende NHS Nightingale-ziekenhuis in Birmingham – een faciliteit die uitdrukkelijk bedoeld was om COVID-19-patiënten te behandelen – waardoor gezinnen werden afgesloten van definitief afscheid.  

Het voortduren van geruchten over de verbindingen van 5G met het coronavirus is gevaarlijk voor het vermogen van het publiek om zichzelf te beschermen met betrouwbare informatie, het vermogen van infrastructuurwerkers om veilig te werken en kan een nadelig effect hebben op hulpdiensten die al worstelen om het hoofd te bieden. Wat kan er dan worden gedaan om deze verkeerde informatie te stoppen?

Hoe kan ik de verspreiding beteugelen?

Een manier om desinformatie te bestrijden is door vastbesloten te zijn feitelijke informatie te verspreiden. De 5G-samenzwering is enigszins aanwezig geweest in de reguliere media, maar de grootste tool voor de verspreiding ervan waren sociale media. Ieder van ons kan stappen ondernemen om de informatie die mensen ontvangen en delen te verbeteren.

Allereerst moeten we mensen helpen de aard van 5G te begrijpen. In de afgelopen decennia zijn onze mobiele diensten geëvolueerd van de analoge systemen van 1G naar de digitale 3G- en 4G-netwerken die draadloos internet praktisch hebben gemaakt. Zoals opgemerkt, wordt verwacht dat 5G 10 keer de bandbreedte van onze huidige netwerken zal bieden. Maar in plaats van een potentiële bedreiging te zijn, is het naar verwachting niet schadelijker dan andere bronnen van elektromagnetische straling, zoals zichtbaar licht.   

Kalm en redelijk blijven is belangrijk. We snappen het, dit soort valse berichten is frustrerend, maar door woede bereik je niet veel. Geef bij het posten van informatie een rustige en duidelijke kijk. Geef niet de schuld of gebruik intellectuele snobisme. Angst bij een pandemie is niet meer dan normaal, en het nemen van iets anders dan redelijke maatregelen kan tot negatieve reacties leiden.

Het gebruik van sociale media met een visuele benadering kan een handige manier zijn om beknopte informatie te verstrekken. Denk aan infographics, illustraties, video’s. Zorg er echter altijd voor dat u alleen advies verspreidt van geloofwaardige bronnen, zoals de WHO en de Centers for Disease Control and Prevention.

In een tijd waarin we het gevoel hebben dat we geen controle hebben, gaan sommigen van ons op zoek naar iemand of iets dat de schuld krijgt , een zondebok als focus voor onze woede. De 5G-samenzweringstheorie dient niet alleen om de aandacht te trekken van echt nuttige informatie, maar schaadt actief onze inspanningen om deze pandemie te bestrijden. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om zorgvuldig te werk te gaan om ervoor te zorgen dat we geloofwaardige informatie ontvangen en om de verspreiding van verkeerde informatie te onderdrukken door de feiten rustig en redelijk te presenteren.

De standpunten in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk het redactionele beleid van IndignatieLees ook:  Zwaai maar dag naar je pensioen

Comments

comments