Pure bewaking: CDU MP vraagt ​​om enkelboeien voor degenen die besmet zijn met corona

Pure bewaking: CDU MP vraagt ​​om enkelboeien voor degenen die besmet zijn met corona

11 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Corona-maatregelen overschrijden de pijndrempel: een CDU-lid van het staatsparlement wil verplichte app- en beenbewaking voor mensen met corona die zich niet strikt aan de voorgeschreven quarantaine houden. De SPD veinst verontwaardiging over de Chinese methoden.

Een paar dagen geleden eiste CDU-lid van de Landtag Dirk Herber (Neustadt) dat geïnfecteerde mensen die hun quarantainevereisten schenden en niet voldoen aan de vereisten van de gezondheidsautoriteiten, zouden moeten worden gecontroleerd met een geforceerde app en een enkelbandje.

“We zijn bezorgd over de mogelijkheid van een niet-personeelsintensieve monitoringoptie voor de officieel geordende quarantaine van een persoon met de diagnose corona. Het in voornoemde app en in de andere beschreven vervolg op individuele betekenisvolle blokken. Degenen die bewust en herhaaldelijk de bestelde quarantaine overtreden, zitten zelden zonder hun mobiele telefoon. De binnenlandse quarantaine, die momenteel door de gezondheidsautoriteiten wordt opgelegd wegens een geïdentificeerde infectie, is al een maatregel die de vrijheid beperkt. Een (meervoudige) schending hiervan is een strafbaar feit op grond van de Infectiebeschermingswet en de quarantaine kan al worden afgedwongen met een gerechtelijk bevel tot bewaring. Hier zou de enkelband de minimale maat zijn, vooral omdat de accommodatie vormt een / een besmette meer uitdagingen op zich. Er zijn dus controlemiddelen nodig. Degenen die verstandig zijn en zich eraan houden, zullen geen hinder ondervinden van het volgen. Het is duidelijk waar ze zijn: thuis. Nadat de quarantainebestelling was voltooid, zouden alle gegevens rechtstreeks worden verwijderd ”, aldus de politieagent en CDU-kamerlid HerberPfalz-Express in een persbericht.

SPD bekritiseert enkelboeien

Hij krijgt tegenstand van zijn SPD-gelederen. Daar wordt aangenomen dat de burgers de crisis op een “zeer verantwoorde” manier zouden aanpakken en bereidwillig de enorme beperkingen op persoonlijke vrijheden zouden aanvaarden om anderen te beschermen. De anti-burgerrechtenmethoden die de CDU-fractie van Christian Baldauf nu voorstelt, moeten krachtig worden verworpen, zeiden SPD-parlementariërs in een gezamenlijke verklaring.

“De enorme beperkingen op persoonlijke vrijheden worden graag aanvaard om anderen te beschermen”, aldus Thomas Hitschler, lid van de Bondsdag, en Alexander Schweitzer, lid van het Staatsparlement, Dr. Katrin Rehak-Nitsche en Wolfgang Schwarz in een gezamenlijke verklaring. “Dit geldt vooral voor diegenen die uit voorzorg quarantaine hebben genomen vanwege coronaziekte of na contact met de zieken. De burgerrechten vijandige methoden die nu door de CDU parlementaire groep christelijke Baldauf voorgesteld worden daarom stevig afgewezen. “

Er is een dringende oproep aan de CDU om terug te keren naar een beleid van “meten en balanceren om de crisis met de bevolking op staats- en federaal niveau de baas te worden”, aldus de sociaal-democraten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments