Incompetentie is besmettelijk: het Witte Huis is besmet – en dat vertelt je alles

Incompetentie is besmettelijk: het Witte Huis is besmet – en dat vertelt je alles

12 mei 2020 0 Door Indignatie redactie
2
(1)

Donald Trump is zo’n mislukking dat hij zijn eigen werkplek niet vrij kan houden van het coronavirus. Waarom vertrouwt iemand hem?

Donald Trump is niet geslaagd voor zijn Cuban Missile Crisis-  test. Catastrofaal. 

De langetermijngevolgen van de manier waarop de regering-Kennedy omgaat met de Sovjetintroductie van kernwapens in Cuba wordt nog steeds door deskundigen besproken. Maar er is geen argument over het feit dat de beslissingen van John F. Kennedy in oktober 1962 met succes een nucleaire oorlog voorkwamen toen de wereld op de rand van Armageddon wankelde, waardoor de Kennedy-reactie permanent de gouden standaard werd voor crisisbeheer en buitenlands beleid. 

Terwijl we hier zijn, raad eens naar de uitkomst van de raketcrisis als Trump toen de leiding had. ExComm, de groep van nationale veiligheidsadviseurs die de president tijdens die crisis adviseerde, zou Jared Kushner zijn geweest en … nou, dat is alles. Trump zou in een ondergrondse continuïteit van regeringsschuilplaats angstig zijn geëindigd en in een hamradio krijsen over hoe kwaadaardig hij was behandeld vanwege zijn gezellige relatie met Chroesjtsjov. De rest van ons zou verdampt zijn. Misschien had Seattle het overleefd – en Kellyanne Conway .

Hier zijn we, 58 jaar later, in het scenario van de nachtmerrie. 

We ontdekken in realtime wat er gebeurt als er een grote crisis is en de president een onhandige, narcistische luidruchtige persoon is die geen aanleg heeft voor zelfs instapmodel crisisbeheersing. Zo ziet het eruit als een president de test van de Cubaanse raketcrisis niet doorstaat en spectaculair niet.

Deze verwrongen, zelfzuchtige, opzichtig geschilderde realityshow toont de rampzalige onbekwaamheid van de gastheer overal om ons heen, met meer dan 81.000 Amerikaanse doden in negen weken. Dat is meer dan 20.000 keer meer dan de Amerikaanse sterfgevallen tijdens de aanval van het Amerikaanse consulaat in Benghazi in 2012 , en we zijn nog lang niet klaar met COVID-19 of Trump.

Bij wijze van samenvatting, een recent onderzoek van het Princeton Medical Center gaf aan dat als Trump en andere functionarissen slechts vier dagen eerder dan thuis en sociale afstandsmaatregelen hadden geïmplementeerd , het dagelijkse dodental nu dichter bij 1.000 zou liggen Amerikanen, in plaats van ongeveer 2000. 

Stapel dit bovenop een ander onderzoek dat aantoont dat de sterfgevallen door COVID-19 met 90 procent hadden kunnen worden teruggebracht indien maatregelen waren genomen voor 2 maart. (Trump hield op 2 maart een openbare bijeenkomst in Charlotte, North Carolina, met 8000 rode hoeden , samen met gasten Lara en Eric Trump.)

Onder het leiderschap van Trump is het gemiddelde sterftecijfer in de Verenigde Staten 246 per miljoen . Het gemiddelde sterftecijfer in de rest van de wereld is 36 per miljoen . Voor zover Amerikaans uitzonderlijkheid iets is , heeft Trump het eigenhandig vernietigd.

In de tijd dat hij een verschil had kunnen maken, deed Trump het minste wat hij kon zonder niets te doen: een symbolisch reisverbod uit China en letterlijk niets anders – geen plan, niets – terwijl hij de bredere dreiging wekenlang herhaaldelijk bagatelliseerde tot het kon niet worden vermeden. Tegen die tijd was het te laat. De figuratieve raketten uit Cuba waren al gelanceerd.

In plaats van bij de gelegenheid te zijn, maakte Trump zich veel meer zorgen over het niet schrikken van de Dow. Trump dacht dat elke erkenning van de ernst van het virus de economie zou kunnen verstoren, het enige dat zijn presidentschap in stand hield. Maar hier zijn we hoe dan ook, met een werkloosheidscijfer van 14,7 procent en dalend, waarbij alle werkgelegenheidswinsten sinds 2009 zijn weggevaagd, en vierkant in het midden van een tweede opeenvolgend kwartaal met een negatieve bbp-groei. Ondertussen gaat de pandemie nog steeds sterk door – verergerd door het slepen van Trump. 

Lees ook:  MH17 bom: gemanipuleerde bestanden en twijfels over het gebruik van Buk - journalist publiceert JIT-lekken

Trump is hier zo slecht in dat hij niet alleen duizenden Amerikaanse levens niet heeft gered , maar ook de economie niet heeft gered , ondanks dat hij bijna uitsluitend op dat laatste is gericht.

Misschien wel de beste illustratie van Trump’s onvergeeflijk dodelijke reactie op COVID-19 is het feit dat het Witte Huis – een echt fort en het tijdelijke thuiskantoor van Trump – nu vol zit met coronavirusinfecties. 

We hebben de afgelopen dagen vernomen dat Katie Miller, perschef van Mike Pence en echtgenote van Trump’s persoonlijke Wormtongue, Stephen Miller, positief is getest. We hebben ook vernomen dat de bediende van Trump, een officier van de Amerikaanse marine en de man die Trump’s eten en drinken behandelt, ook positief testten. Eind vorige week waren 11 agenten van de geheime dienst ook positief getest. Ondertussen hebben drie leden van de taskforce coronavirus van het Witte Huis, waaronder Dr. Anthony Fauci en het hoofd van de Centers for Disease Control, Dr. Robert Redfield, zichzelf in quarantaine geplaatst na waarschijnlijke blootstelling.

Als de president zijn eigen werkplek niet kan beschermen tegen de pandemie, vooral gezien de enorme middelen die zijn werkplek bezit, hoe verwacht hij dan dat Amerikanen veilig terugkeren naar hun eigen baan? 

Het antwoord is simpel: het kan hem niet schelen. Het enige waar hij om geeft, is haastig de economie heropenen, ongeacht de risico’s, dus misschien heeft hij een betere kans op herverkiezing. Al het andere zit gewoon … in de weg.

Tijdens een persconferentie op maandag in Rose Garden, en net voordat hij weg  stormde als een nukkig kind, zei Trump dit over testen: “Als mensen getest willen worden, worden ze getest. Maar voor het grootste deel zouden ze niet moeten willen laat je testen. Er is geen reden. Als ze zich goed voelen, niet snuiven … hebben ze geen probleem. ” 

Allereerst is ‘snuffelen’ geen normaal symptoom van het virus, en misschien was het weten van dergelijke dingen, bijvoorbeeld negen weken geleden, een goed idee. Ten tweede willen mensen die na vele weken thuis weer aan het werk gaan absoluut weten of hun collega’s besmet zijn, vandaar het testen. En ten slotte was Katie Miller asymptomatisch – geen ‘snuiven’ en ook geen echte symptomen van het virus. De enige reden waarom het Witte Huis over Miller hoorde, was vanwege de dagelijkse tests. De president kan of wil de stippen duidelijk niet verbinden. 

Geen wonder dat het Witte Huis is geschonden.

Het personeel van Trump had vanaf het begin routinematig sociale afstanden moeten testen en oefenen. In plaats daarvan deed Trump gewoon alsof er geen echte bedreiging was, net zoals hij deed met de rest van het land.

Tijdens zijn dagelijkse Trump-shows in maart en april nam de president geen moeite met maskers, afstand of contactbewustzijn – hij dook op in de perskamer met schouder aan schouder vol ambtenaren, terwijl Trump zelf routinematig gedeelde oppervlakken zoals podia en microfoons. 

Er was geen enkele moeite om het goede voorbeeld te geven, zelfs als Fauci aanwezig was. Hetzelfde gold voor Oval Office-vergaderingen en dergelijke. Verdorie, Trump droeg niet eens een masker toen hij vorige week een echte maskerfabriek in (swing state) Arizona bezocht. Dit alles komt bovenop zijn eindeloze gesproken en getweet eisen om de crisis te beëindigen en weer ‘normaal’ te worden. De grote ironie hier is dat zolang Trump de leiding heeft, en zolang zijn mensen zijn idiote voorbeeld volgen, er geen terugkeer naar normaal of zelfs maar een plausibele versie van normaal zal zijn. Eerlijk gezegd ben ik geschokt dat er geen positievere tests zijn geweest in het Witte Huis, inclusief de president zelf.

Pas op maandag van deze week, na berichten over meerdere positieve tests in of nabij de Westvleugel, gaf de administratie eindelijk een verplichte maskeropdracht uit . Voor de duidelijkheid: deze regel werd deze week , in mei, negen weken na de crisis, uitgevaardigd en pas nadat het virus het Witte Huis was binnengedrongen.

De president is bij uitstek niet in staat zelfs zijn eigen gezin te beschermen, waaronder de stafleden van het Witte Huis, Jared en Ivanka Trump, en misschien zelfs zijn vrouw en zoontje. Toch lopen er op dit moment mede-Amerikanen rond, waarschijnlijk zonder maskers – en waarschijnlijk gewapend, om de een of andere reden – die erop zullen staan ​​dat de reactie van Trump de grootste in de geschiedenis is geweest. De Red Hat-supporters van Trump volgen zijn piss-arme voorbeeld op dit moment rechtstreeks in restaurants en openbare gebouwen, ondanks de realiteit dat een meetbaar percentage van hen voor juni in hun eigen vloeistoffen verdrinkt, maar alleen nadat ze andere mensen hebben geïnfecteerd, juist omdat ze deed wat hun president hun had opgedragen.

Incompetentie, zo blijkt, is ook besmettelijk. Zelfs als je in het veiligste gebouw van het land werkt.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Hoe de Trump administratie het Amerikaanse buitenlandse beleid voert


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 2 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments