Trump eist “deze stemmen mogen niet tellen” nadat Californië de stembureau opent in een zwaar zwart gebied

Trump eist “deze stemmen mogen niet tellen” nadat Californië de stembureau opent in een zwaar zwart gebied

12 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump beweert dat Lancaster het ‘meest democraatgebied’ in de staat is. De GOP-burgemeester riep op tot de nieuwe stemlocatie

President Donald Trump eiste dat stemmen vanaf een nieuwe stemlocatie in een buitenwijk van Los Angeles met een grote zwarte bevolking ‘niet mogen tellen’, omdat hij naar Californië uithaalde voor zijn pogingen om het Amerikanen gemakkelijker te maken om te stemmen.

Trump in het weekend geplaatst zichzelf in de speciale verkiezing in Californië de 25ste congres wijk, die werd ontruimd door de voormalige Rep. Katie Hill , D-Calif., Die afgelopen najaar afgetreden . De president klaagde op Twitter dat de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, een democraat, een nieuwe stembureau opende in Lancaster, dat net ten noorden van Los Angeles ligt, ondanks oproepen van beide partijen om dit te doen.

‘Dus in Californië hebben de democraten, die als een gek hebben gevochten om alle post alleen in stembiljetten te krijgen, en erin geslaagd, zojuist een stemhokje geopend in het meest democraatgebied van de staat’, tweette Trump . ‘Ze proberen nog een verkiezing te stelen. Het is allemaal vervalst. Deze stemmen tellen niet mee. SCAM!’

Lancaster is in feite niet het ‘meest democraatgebied’ in Californië. De burgemeester van de stad, Rex Parris, is een Republikein. Lancaster wordt ook vertegenwoordigd door twee Republikeinen in de wetgevende macht van de staat,  merkte The Washington Post op.

De beslissing om een ​​nieuwe stembureau te openen kwam nadat de Democraten hun bezorgdheid hadden geuit over het feit dat het gebied, dat een grote Afro-Amerikaanse bevolking heeft, ‘geen persoonlijke stemlocatie had’. Ze voerden aan dat “kiezers die meer kans hadden om persoonlijk op de verkiezingsdag te stemmen” aldus recht hadden, aldus de outlet.

Parris, de Republikeinse burgemeester, steunde ook de verhuizing.

‘Dit is iets wat de provincie onmiddellijk zou moeten oplossen’, vertelde Parris   vorige week aan een lokaal nieuwscentrum . ‘Er mag zelfs geen schijn van invloed zijn op de uitkomst door het stemvermogen te beperken.’

De stap was verder noodzakelijk door een enorme vermindering van het persoonlijk stemmen. Terwijl de typische verkiezingen in het district rond de 1.000 stemlokalen hebben gehad, zullen er dinsdag slechts 13 persoonlijke stemlokalen zijn vanwege de coronavirus pandemie.

‘De president wil niet dat een meerderheid van de Afro-Amerikaanse, Latino-gemeenschap zal stemmen’, zei de democratische kandidaat Christy Smith, een assemblee van de staat, in reactie op de tweet van Trump . ‘In CA geloven we in uitgebreide stemrechten. We geloven ook in de rechten van staten. Waarom niet meneer de president?’

Maar de door Trump gesteunde veteraan van de Republikeinse marine, Mike Garcia, greep de ongegronde bewering van de president aan en beschuldigde Smith  en ‘haar liberale Dem-bondgenoten’ ervan ‘wanhopig te zijn en de regels te proberen te veranderen om verkiezingen te stelen’.

De campagne van Smith beschuldigde Garcia en de president ervan een samenzweringstheorie door te drukken in een poging de stemrechters van kleur te ontheffen.

“Mike Garcia heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt dat hij in de ban is van Donald Trump en de behoeften van Trump aan het district zal voorleggen, waardoor de bewoners van de CA-25 ‘voor zichzelf moeten zorgen’,” vertelde Kunal Atit, adjunct-campagneleider van Smith, aan CNN . ‘Nu werkt hij samen met de president om ongegronde complottheorieën te weven om Afro-Amerikaanse en Latino kiezers rechteloos te maken en twijfel te zaaien over de integriteit van onze verkiezingen. Dit gedrag laat zien hoezeer hij niet in contact staat met onze waarden.’Lees ook:  Trump promoot tweet die de CDC en artsen beschuldigt van 'liegen' over COVID-19 om zijn campagne te schaden

De Democratische Partij sloeg ook de bewering in de maling en vertelde de uitlaat dat “het uitbreiden van de stemtoegang GEEN verkiezingen steelt, in tegenstelling tot wat de Republikeinen in Washington misschien denken”.

Trump klaagde  dat de race in een andere tweet was “gemanipuleerd”, omdat de verkiezingen “alleen per post zouden moeten worden verzonden”.

Het was nooit de bedoeling dat de race alleen via e-mail zou worden gehouden, maar de staat heeft de kiezers aangemoedigd om per post stembiljetten uit te brengen om persoonlijk stemmen tijdens een pandemie te voorkomen. Newsom kondigde  vorige week aan dat de staat elke kiezer een stembiljet zou sturen voor de verkiezingen in november, een actie die ook klachten van de president opriep.

‘Ik denk dat stemmen per mail verschrikkelijk is’, zei Trump vorige maand . ‘Ik denk dat als je stemt, je moet gaan … Er is veel oneerlijkheid gaande met stemmen per post, stemmen per post.’

De president heeft vorige week assistenten ontmoet om juridische inspanningen te bespreken om de oproepen om post-in-stemming uit te voeren, terug te dringen,  meldde CNN . Het Republikeinse Nationale Comité heeft 20 miljoen dollar toegezegd om de door democraten aangespannen rechtszaken te bestrijden.

‘Ik ben in de war’, schreef salonbijdrager Dean Obeidallah in een column bij CNN . “Ondersteunt Trump elke vorm van stemmen? Wat blijft er immers over als je persoonlijk en per post uitsluit?”

De klachten van Trump over het stemmen per mail bij stemming lijken te zijn gebaseerd op zijn toegegeven angst dat “je nooit meer een Republikein in dit land zou laten kiezen ” als het stemmen gemakkelijker zou zijn.

Vijf staten, waaronder Colorado, Hawaï, Oregon, Washington en het door de Republikeinen geleide Utah hebben al stemsystemen voor alle e-mail. Het Republikeinse Nationale Comité heeft zelf de supporters aangemoedigd  om dit jaar per post te stemmen. In totaal werd 23% van alle stembiljetten bij de verkiezingen van 2016 per post uitgebracht, volgens het Brennan Center for Justice , dat meldde dat “net als bij persoonlijk stemmen, de dreiging [van fraude] oneindig klein is”.

Uit opiniepeilingen is gebleken dat een meerderheid van de Amerikanen ervoor zorgt dat iedereen permanent per post kan stemmen – niet alleen als voorzorgsmaatregel tijdens de coronaviruspandemie. Uit peilingen is ook gebleken  dat een groot aantal Republikeinen het oneens is, vooral degenen die Fox News bekijken.

Maar een toprepublikein in Oregon weerlegde vorige maand de beweringen van Trump.

“Ik denk dat we na twintig jaar hebben bewezen dat ons systeem zeer veilig is en dat de kiezers er dol op zijn”, zei Bev Clarno, staatssecretaris van Oregon  . “De kiezers hebben erin gestemd, ze hebben nooit een poging gedaan om het uit te stemmen. Ik denk dat ze er blij mee zijn, en ik denk dat het een twintigjarige geschiedenis van succes is.”

Christian Leinbach, een Republikeinse functionaris die aandringt op stemmen per e-mail als reactie op de pandemie, vertelde The Philadelphia Inquirer dat de argumenten van zijn eigen partij niet opwegen tegen de volksgezondheidscrisis.

‘Ik ben een conservatieve republikein’, zei hij. ‘Ik heb conservatieve Republikeinse vrienden die vinden dat dat een heel slecht idee is. Ik niet. Ik denk dat we het stemmen in de huidige gezondheidscrisis zo veilig mogelijk moeten maken.’

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Trump verdient eindelijk de eer voor iets: het Midden-Oosten slechter maken

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments