VIDEO. Zo snel verspreidt het coronavirus zich als mensen tafelen met besmette persoon

VIDEO. Zo snel verspreidt het coronavirus zich als mensen tafelen met besmette persoon

12 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Viroloog Marc Van Ranst heeft een filmpje gedeeld waarin te zien is hoe snel een virus zich kan verspreiden als mensen in groep gaan eten. De resultaten zijn behoorlijk beangstigend.

Het filmpje werd door de Japanse openbare omroep gemaakt in samenwerking met enkele wetenschappers. Voor hun experiment tafelden tien mensen samen en konden ze eten aan het buffet gaan halen. Een van hen speelde de besmette persoon en kreeg fluorescerende verf op één van zijn handpalmen. Vervolgens ging iedereen naar het buffet en genoten ze van een heerlijke maaltijd.

Virus op handen en gezicht

Na een half uur werd het licht gedoofd en werd een blacklight aangezet. Daardoor werd zichtbaar waar het ‘virus’ intussen gepasseerd was. De verf bleek op de handen van alle deelnemers te zitten. Enkelen van hen hadden zelfs verf op hun gezicht. En ook op het bestek en de deksels van het buffet was verf te vinden. Met andere woorden: het virus zou hier heel wat nieuwe besmettingen opgeleverd hebben, mocht het geen experiment geweest zijn.

Lees ook:  Een glimp hoe een burgeroorlog kan beginnen

Handen wassen

Viroloog Marc Van Ranst benadrukt daarom nogmaals in zijn tweet het belang van handen wassen. “Waarom hechten virologen zoveel belang aan handen wassen? Wel, daarom”, klinkt het.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Potentiële gevallen van Coronavirus verschijnen letterlijk overal in de Verenigde Staten

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments