De financiële hysterie van Amerika en het faillissement van het westerse liberalisme

De financiële hysterie van Amerika en het faillissement van het westerse liberalisme

13 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Het westerse liberalisme is niet alleen failliet: het gaat failliet. Nergens is dit duidelijker dan in de hysterische paniek waarmee zowel Republikeinen als Democraten in de Verenigde Staten grenzeloze sommen theoretisch geld drukken om de vraag in een structureel wild verstoord en stervend economisch systeem te pompen in volslagen vergeefse pogingen om een ​​dreigende superdepressie af te weren en de wereldwijde economische crisis.

Maar zoals elke dag duidelijker wordt, verre van het handhaven van de huidige wereldwijde structuur, gecreëerd door Amerikaanse bankiers en diplomaten en gedicteerd aan de rest van de wereld in 1944, versnellen al deze inspanningen alleen maar de desintegratie van de Oude Orde.

Dit heeft een opperste ironie, want de belangrijkste schepper van de Oude Wereld Economische en Financiële Orde – degene die nu uiteenvalt terwijl we kijken – was niemand minder dan de patroonheilige van het liberalisme – een man die een niet- persoon in de Verenigde Staten in de afgelopen 40 jaar “Age of Reagan” (zoals ik uitleg in mijn boek ” Cycles of Change ” uit 2015 ) – legendarische 32e president van de Amerikaanse president Franklin Roosevelt.

Het is fascinerend om de leiders van de Democratische Partij vandaag te zien terwijl ze wanhopig proberen de grote aantrekkingskracht en het succes van de enige man die ooit vier Amerikaanse presidenten heeft gewonnen, op te roepen.

Dat zou helemaal waar moeten zijn, maar noch de huidige (en snel zinkende) vermeende partijgenomineerde Joe Biden noch zijn altijd-instortende-op-het-cruciale moment heeft senator Bernie Sanders geen flauw idee waar ze het over hebben.

Twee factoren stonden centraal in het buitengewone succes van Franklin Roosevelt als oorlogsleider – en Sanders en Biden zijn beiden pathetisch blind voor beiden:

De eerste was Roosevelts niet-aflatende en consistente steun voor zijn bondgenoten, met name de ongekende stroom van Lend Lease-hulp in voedsel, vrachtwagens en andere uitrusting naar de Sovjet-Unie, die de hoofdlast van de gevechtsoorlog tegen nazi-Duitsland bijna eigenhandig droeg.

De tweede was de opmerkelijke budgettaire voorzichtigheid en voorzichtigheid die Roosevelt gedurende zijn hele presidentschap toonde, vooral bij zijn creatie van het historische programma voor sociale zekerheid.

Roosevelt was veel voorzichtiger en zelfs cynischer bij het ontwikkelen van dit programma om voor het eerst in de geschiedenis financiële steun te geven aan oudere Amerikanen.

Hoewel de historische congreswetgeving in 1935 werd aangenomen en op 14 augustus van dat jaar wet werd als onderdeel van de zogenaamde “Second New Deal”, begonnen de financiële bijdragen uit de looncheques van alle legaal werkende Amerikanen pas in 1937 te worden ingetrokken. Zelfs toen duurde het nog drie jaar voordat de eerste Amerikaanse burger die ooit een cheque van de sociale zekerheid ontving, hem ophaalde: dat was de 76-jarige Ida Fuller uit Vermont op 17 januari 1940. Haar eerste cheque kwam bij de royale som van $ 41,30.

Vanaf 1935, toen de wetgeving werd aangenomen tot een grote populariteit, was het nog eens zes jaar op het hoogtepunt van de Grote Depressie, toen meer Amerikanen honger leden en stierven van armoede en aanverwante ontberingen dan ooit tevoren of sindsdien in de geschiedenis van het land voor een enkele individu heeft er eigenlijk enig voordeel uit gehaald.

De actuariële berekeningen waarop Roosevelt de sociale zekerheid ontwierp waren nog cynischer en meedogenlozer.

De sociale zekerheid zou worden betaald aan gepensioneerden na de leeftijd van 65 jaar. Maar destijds was de gemiddelde leeftijd van de Amerikanen 61 jaar. Slechts een kleine geprivilegieerde minderheid overleefde de leeftijd van 65 jaar of ouder.

Roosevelt was buitengewoon voorzichtig om de Amerikaanse economie en valuta stabiel te houden tijdens de New Deal en de Grote Depressie. In tegenstelling tot de populaire (republikeinse) mythe, was hij er fel op tegen het land in zijn eigen tijd of in dat van zijn kleinkinderen failliet te laten gaan. ‘Het is bijna oneerlijk om een ​​geaccumuleerd tekort op te bouwen dat het Amerikaanse Congres in 1980 zal ontmoeten’, zei hij beroemd. ‘Dat kunnen we niet doen. We kunnen de Verenigde Staten in 1980 niet meer verkopen dan in 1935. ‘

Lees ook:  Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

De uitzonderlijke voorzichtigheid van Roosevelt staat in contrast met de wilde uitgaven die zowel de Republikeinen als de Democraten van Bernie Sanders aan Donald Trump hebben geoefend, waardoor hun land tijdens de huidige coronaviruscrisis definitief failliet is gegaan.

Opmerkingen van financieel analist en voormalig Londense handelsbankier Martin Hutchinson in zijn column “Bear’s Lair” van 4 mei, “de schatting van het CBO (Congressional Budget Office) van begrotingstekorten van 18% van het BBP in 2020 en 10% van het BBP in 2021 is echt beangstigend. … ze brengen het waarschijnlijke faillissement van de Amerikaanse regering veel dichterbij dan eerder waarschijnlijk leek, waarschijnlijk rond 2030. ‘

Gezien de angstaanjagende kwetsbaarheid van het Amerikaanse financiële systeem voor de ineenstorting van de markt voor junkobligaties ter waarde van $ 2 biljoen die wordt gebruikt om de ineenstortende fracking-energiesector te financieren, lijkt het erop dat de Amerikaanse financiële crisis, die tien jaar voordien ineenstortte, een flauw optimisme lijkt.

In feite, de weg van de voorzichtige ongevoeligheid van Franklin Roosevelt bij het ontwerpen van de sociale zekerheid, zodat het geen cent zou betalen aan degenen die het nog vijf jaar nodig hadden (totdat inderdaad de Grote Depressie al voorbij was!) Om de “eindeloze uitgaven, nu doorbrengen ”is de krankzinnige paniek van zowel republikeinen als democraten heel duidelijk:

Het is de weg van palliatief westers liberalisme, open grenzen en wereldwijde vrijhandel: het is een weg die onvermijdelijk leidt tot steeds grotere schuldenlasten, steeds verder dalende levensstandaarden en onvermijdelijke ondergang.

Het extreem fiscaal voorzichtige, zeer conservatieve financiële beleid dat de Russische president Vladimir Poetin blijft volgen, wordt daarentegen niet gerespecteerd door de verkwistende, renteloze maniakken op Wall Street. Toch bevindt Rusland zich momenteel in een veel sterkere positie om de wereldwijde financiële en pandemische crises het hoofd te bieden dan de Verenigde Staten.

In statecraft en economie zoals in architectuur is het belangrijkste probleem niet hoe hoog je bouwt, maar hoe goed je bouwt en hoe diep je bouwt – hoe goed je fundamenten zijn.

De storm van de pandemie luidt al de storm van de financiële crisis in. Die crisis kan inderdaad worden opgelost, maar alleen door de oude sjibbolen te verlaten, de oude valse goden die, zoals Dostojevski aan het begin van ons moderne geïndustrialiseerde, onderling verbonden tijdperk voorspelde, ons onvermijdelijk tot onze ondergang zouden brengen, tenzij ingeperkt en omgekeerd tijd.

Een opmerking van Indinatie.nl:

Lees ook:  Trump: ik was een "cheerleader" voor het land toen ik loog over een virus dat nu 190.000 Amerikanen heeft gedood

Ik heb veel geschreven over de reactie van Trump op de pandemie, en dit is wat al die tijd duidelijk is geweest: hij heeft geen echt plan om het land  de wereld weer gezond te maken, behalve valse hoop te verkondigen , een snel einde te voorspellen , valse deadlines aan te nemen en verleg de schuld naar anderen . De meest dringende behoefte is om te testen , testen , testen , en of hij begrijpt het niet of hij wil de resultaten niet weten omdat ze er ” slecht uitzien “. De media hebben de berichtgeving over de federale reactie verknald door politieke verslaggevers te laten leiden in plaats van gezondheidsverslaggevers. Politieke verslaggevers besteed veel te veel aandacht aan wat Trump zegt, zodat wat het ook is de krantenkoppen haalt . Ze lieten Trump de agenda bepalen in plaats van goed geïnformeerde mensen het te laten doen. Politieke verslaggevers geven Trump ook veel te veel eer om te proberen, wat hij niet is . Ze bedekken zijn onsamenhangendheid , onwetendheid , geen idee , gasverlichting , en ja, gewoon domheid . Ze benutten hun zeldzame toegang tot hem over het algemeen niet goed door hem met feiten te confronteren en zijn zeepbel te doorboren . Ze blijven zelfgenoegzaam tegenover een enorm dodental, in plaats van eisen meedogenloos krachtigere actie. Wie in Trump gelooft moet eens dieper kijken in zijn globalistische agenda kijken, deze voorspeld alleen maar meer oorlog om olie, Trump wil niet voor niets Venezuela binnen vallen daar bevinden de grootste olie reserve van de wereld , dus let op mijn worden mocht Trump onverhoopt herkozen worden dan zal de wereld in een nog groter crisis belande dan nu al is!

Lees ook:  ONGELIJKHEID Top 1% verantwoordelijk voor de dubbele koolstofuitstoot van de onderste helft: Oxfam

Overweeg alstublieft om mijn werk te steunen , dat afhankelijk is van donaties.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments