Iets over Julian Assange dat je moet weten

Iets over Julian Assange dat je moet weten

13 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Iedereen die de huidige gebeurtenissen rond Julian Assange bekijkt, weet dat gerechtigheid in Groot-Brittannië niet de drijfveer is achter zijn opsluiting. Zijn behandeling door de staat is echt beschamend, immoreel en laakbaar. Waar u in realtime getuige van bent, is het misbruik en de onderdrukking van een journalist die allemaal door de belastingbetaler wordt gefinancierd om de doelen te bereiken van een regering die ons begrip van fundamentele rechtvaardigheid vertrapt.

Er is een ontwaking van binnenuit wanneer je het onderstaande account leest door de partner van Julian Assange. Je begrijpt dat voor alle twijfels die je hebt over de Britse regering, dat ze misschien niet zo erg zijn als je vermoedt, dat zijn ze in feite precies dat. Het is een onaangenaam gevoel om te weten dat uw regering niets geeft om uw welzijn, uw burgerlijke vrijheden of uw rechten. Je krijgt die dingen alleen door goed gedrag in hun ogen – niet wat wettelijk is, niet door een eerlijk proces, niet door integriteit en heeft helemaal niets te maken met gerechtigheid of de rechtsstaat.

We zijn er betrouwbaar van op de hoogte dat dit verhaal werd aangeboden aan elke reguliere mediaorganisatie in Groot-Brittannië. De aanname is dat het niet is gepubliceerd om de waarheid die de openbare ruimte binnendringt, te verbergen. Als dit een uitgelicht stuk was op BBC-, ITV- en Sky News-uitzendingen en op de voorpagina’s van kranten zou er publieke verontwaardiging zijn – maar in plaats daarvan zouden we verontwaardigd zijn door een wetenschappelijke expert van de regering die de regels voor sociaal afstand nemen heeft overtreden door een affaire te hebben met een getrouwde vrouw. Hoe is het in Groot-Brittannië zo erg geworden?

Het leven van mijn partner, Julian Assange, loopt een groot risico. Hij is in voorlopige hechtenis bij HMP Belmarsh en Covid-19 verspreidt zich binnen zijn muren.

Julian en ik hebben twee kleine jongens. Sinds ik moeder ben, denk ik na over mijn eigen jeugd.

Mijn ouders zijn Europees, maar toen ik klein was, woonden we in Botswana, vijf mijl van de grens met Apartheid Zuid-Afrika. Veel van de vrienden van mijn ouders kwamen van over de grens: schrijvers, schilders, gewetensbezwaarden. Het was een onwaarschijnlijk centrum voor artistieke creativiteit en intellectuele uitwisseling.

De geschiedenisboeken beschrijven Apartheid als institutionele segregatie, maar het was veel meer dan dat. Segregatie vond plaats op klaarlichte dag. De ontvoeringen, martelingen en moorden vonden ‘s nachts plaats.

De grondslagen van het apartheidsstelsel waren onzeker, dus het regime kwam met levende munitie in op ideeën over politieke hervormingen. In juni 1985 staken Zuid-Afrikaanse moordploegen de grens over, gewapend met machinegeweren, mortieren en granaten. Zodra het vuur de nacht in schoot, wikkelden mijn ouders me in een deken. Ik sliep terwijl mijn ouders de auto in veiligheid brachten. Het geluid van explosies drong anderhalf uur door de hoofdstad die nodig was om twaalf mensen te doden.

De eerste die werd gedood was een zeer goede familievriend, een uitzonderlijke schilder. Zuid-Afrika beweerde dat de inval gericht was op de gewapende vleugel van het ANC, maar in werkelijkheid waren de meeste slachtoffers onschuldige burgers en vermoorde kinderen terwijl ze in bed lagen te slapen. We verlieten Botswana binnen enkele dagen.

Ik heb de levendige herinneringen van mijn ouders aan de overval geabsorbeerd. Als die verschrikkelijke nacht mijn perspectief op de wereld heeft gevormd, zal de opsluiting van de vader van mijn kinderen zeker de hunne markeren.

Onder de omstandigheden een gezin vormen met Julian zou altijd moeilijk zijn, maar onze hoop deed onze angsten verdwijnen. Aanvankelijk slaagden Julian en ik erin  een ruimte  voor een privéleven in te richten. Onze eerstgeborene bezocht met de hulp van een vriend. Maar toen Gabriel zes maanden oud was, bekende een veiligheidscontractant van de ambassade me dat hem was verteld dat hij  het DNA van de baby  door een luier moest stelen . Als ze dat niet doen, nemen ze de fopspeen van de baby. De klokkenluider waarschuwde me dat Gabriel niet meer naar de ambassade mag komen. Het was niet veilig. Ik realiseerde me dat alle voorzorgsmaatregelen die ik had genomen, van het stapelen van lagen om mijn bult te verhullen tot het veranderen van mijn naam, ons niet zouden beschermen. We waren totaal blootgesteld. Deze krachten opereerden in een juridisch en ethisch vacuüm dat ons overspoelde.

Lees ook:  De oorlog tegen medische vrijheid

Ik kon boekdelen schrijven over wat er in de maanden daarna gebeurde. Tegen de tijd dat ik zwanger was van Max waren de druk en intimidatie ondraaglijk geworden en ik vreesde dat mijn zwangerschap gevaar liep. Toen ik zes maanden zwanger was, besloten Julian en ik dat ik moest stoppen met naar de ambassade te gaan. De volgende keer dat ik hem zag, was hij in de Belmarsh-gevangenis.

Velen waren geschokt door het beeld dat Julian door de ambassade werd uitgevoerd. Het sloeg op mijn borst, maar het schokte me niet. Wat er die ochtend gebeurde, was een verlenging van wat er in de ambassade gedurende anderhalf jaar was gebeurd.

Nadat Julian een jaar geleden was gearresteerd, opende het Spaanse Hooggerechtshof een onderzoek  naar het beveiligingsbedrijf  dat binnen de ambassade actief was. Verschillende klokkenluiders hebben zich gemeld en hebben de wetshandhaving geïnformeerd over onwettige activiteiten  tegen Julian en zijn advocaten , zowel binnen als buiten de ambassade. Ze werken samen met wetshandhavers en hebben onderzoekers grote hoeveelheden gegevens verstrekt.

Uit het onderzoek is  gebleken dat het bedrijf  in de schijnwerpers stond voor een Amerikaans bedrijf dat nauw verbonden was met de huidige Amerikaanse regering en Amerikaanse inlichtingendiensten en dat de steeds verontrustender instructies, zoals het volgen van mijn moeder of de baby-DNA-richtlijn, afkomstig waren van hun Amerikaanse klant, niet Ecuador. Rond dezelfde tijd dat ik was benaderd over het doelwit van onze baby, gooide het bedrijf nog meer sinistere plannen uit over Julian’s leven. Hun vermeende complotten om Julian te vergiftigen of te ontvoeren, zijn aan de orde gesteld tijdens uitleveringsprocedures in het VK. Bij een politie-inval in het huis van de directeur van het beveiligingsbedrijf kwamen twee pistolen tevoorschijn waarvan het serienummer was verwijderd.

Geen van deze informatie is verrassend voor mij, maar als ouder overweeg ik hoe ik deze moet beheren.

Ik wil dat onze kinderen opgroeien met de helderheid van overtuiging die ik als klein meisje had. Het gevaar lag buiten de Zuid-Afrikaanse grens. Ik wil dat ze geloven dat een ongelijke behandeling niet wordt getolereerd in volwassen democratieën. Op de universiteit van Oxford was ik er trots op dat ik het intellectuele hart was van de meest volwassen democratie van allemaal.

Het is niet alleen onze familie die lijdt onder de schending van de rechten van Julian. Als onze familie en de advocaten van Julian niet verboden zijn, dan is niets dat. De persoon die verantwoordelijk zou zijn voor het bevelen van de diefstal van Gabriëls DNA is Mike Pompeo, die vorige maand de familieleden van advocaten bedreigde die bij het Internationaal Strafhof werken. Waarom? Omdat de rechtbank de moed had om vermeende Amerikaanse oorlogsmisdaden in Afghanistan te onderzoeken. Dezelfde misdaden die Julian via WikiLeaks aan de kaak heeft gesteld, en waarvoor de VS hem willen opsluiten.

Julian moet nu worden vrijgelaten. Voor hem, voor ons gezin en voor de samenleving willen we allemaal dat onze kinderen opgroeien.

Een opmerking van Indinatie.nl:

Lees ook:  Aanvallen op postsystemen zijn aanvallen op nationale soevereiniteit

Ik heb veel geschreven over de reactie van Trump op de pandemie, en dit is wat al die tijd duidelijk is geweest: hij heeft geen echt plan om het land  de wereld weer gezond te maken, behalve valse hoop te verkondigen , een snel einde te voorspellen , valse deadlines aan te nemen en verleg de schuld naar anderen . De meest dringende behoefte is om te testen , testen , testen , en of hij begrijpt het niet of hij wil de resultaten niet weten omdat ze er ” slecht uitzien “. De media hebben de berichtgeving over de federale reactie verknald door politieke verslaggevers te laten leiden in plaats van gezondheidsverslaggevers. Politieke verslaggevers besteed veel te veel aandacht aan wat Trump zegt, zodat wat het ook is de krantenkoppen haalt . Ze lieten Trump de agenda bepalen in plaats van goed geïnformeerde mensen het te laten doen. Politieke verslaggevers geven Trump ook veel te veel eer om te proberen, wat hij niet is . Ze bedekken zijn onsamenhangendheid , onwetendheid , geen idee , gasverlichting , en ja, gewoon domheid . Ze benutten hun zeldzame toegang tot hem over het algemeen niet goed door hem met feiten te confronteren en zijn zeepbel te doorboren . Ze blijven zelfgenoegzaam tegenover een enorm dodental, in plaats van eisen meedogenloos krachtigere actie. Wie in Trump gelooft moet eens dieper kijken in zijn globalistische agenda kijken, deze voorspeld alleen maar meer oorlog om olie, Trump wil niet voor niets Venezuela binnen vallen daar bevinden de grootste olie reserve van de wereld , dus let op mijn worden mocht Trump onverhoopt herkozen worden dan zal de wereld in een nog groter crisis belande dan nu al is!

Lees ook:  Heeft de beste spion van Amerika Russische desinformatie vrijgegeven om Trump te helpen?

Overweeg alstublieft om mijn werk te steunen , dat afhankelijk is van donaties.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments