Coronavirus-update: complicatie van bloedstoornissen bij kinderen zorgwekkend

Coronavirus-update: complicatie van bloedstoornissen bij kinderen zorgwekkend

14 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Hoewel een ernstige ziekte met COVID-19 zeldzaam blijft bij kinderen, zijn ze niet immuun voor levensbedreigende complicaties. En een opkomend ontstekingssyndroom genaamd de ziekte van Kawasaki kan ook verband houden met het coronavirus.

Bobby Dean, de 9-jarige zaak van COVID-19

Amber Dean was hersteld van een milde aanval van het coronavirus en haar gezin van vijf had net de quarantaine van hun huis beëindigd toen haar oudste zoon, de 9-jarige Bobby, ziek werd.

‘In het begin was het niets belangrijks, het leek een buikpijn, alsof hij iets at dat het niet met hem eens was’, zegt Dean, die met haar man en drie jonge kinderen in het westelijke stadje Hornell in New York woont. ‘Maar de volgende dag kon hij niets meer onderdrukken en deed zijn buik zo’n pijn dat hij niet rechtop kon zitten.’

Op de eerstehulpafdeling van het plaatselijke ziekenhuis vermoedden artsen een appendix-infectie en stuurden hem naar huis met instructies om zijn kinderarts te zien.

Pas later, nadat Bobby’s toestand een alarmerende wending nam, realiseerden artsen zich dat hij tot het kleine maar groeiende aantal kinderen behoorde met een mysterieus ontstekingssyndroom dat vermoedelijk verband houdt met het virus, meldde NBCN New York.

Potentieel dodelijk COVID-gekoppeld syndroom geïdentificeerd bij maximaal 102 NY-kinderen; NJ bevestigt 18 zaken

Volgens NBCN New York onderzoeken gezondheidsfunctionarissen van de staat New York 102 kinderen bij wie de diagnose recentelijk vastgestelde COVID-19 is vastgesteld en die door sommige artsen worden aangeduid als ‘pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom’.

In New York zijn minstens drie kinderen gestorven; nog eens twee sterfgevallen worden onderzocht op een mogelijk verband met het syndroom. Zo’n 14 staten hebben inmiddels gevallen bevestigd

Artsen zeggen dat kinderen in sommige gevallen tot 6 weken na blootstelling aan het virus de symptomen van deze ziekte vertonen.

Nieuws 4 vestigde voor het eerst de aandacht op de opkomende toestand in New York, met gezondheidswaarschuwingen uit New York City en later de staat, die nu zijn 49 andere tegenhangers waarschuwt voor de mogelijke gevaren en welke symptomen ze in de gaten moeten houden. Minstens 14 staten en vijf Europese landen hebben inmiddels gevallen geïdentificeerd.

De stad lanceert woensdag een digitale advertentiecampagne, met advertenties die naar verwachting de komende weken in de vijf stadsdelen op tv, radio, bushokjes en andere plaatsen zullen verschijnen en ouders adviseren waar ze op moeten letten.

De ziekte van Kawasaki bij kinderen

Een gedetailleerde analyse van Bergamo, het epicentrum van de Italiaanse COVID-19- uitbraak, vond 10 gevallen van een ziekte van Kawasaki bij kinderen, wat bijdroeg aan rapporten van ongeveer 90 vergelijkbare gevallen uit New York en Engeland, zoals gerapporteerd door Bloomberg.De ziekte van Kawasaki is een zeldzame aandoening die meestal kinderen jonger dan 5 treft. Het zorgt ervoor dat de bloedvaten ontstoken en opgezwollen raken. Typische symptomen zijn koorts en uitslag, rode ogen, droge of gebarsten lippen of mond, roodheid op de handpalmen en voetzolen en gezwollen klieren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Onze ervaring is dat slechts een zeer klein deel van de met SARS-CoV-2 geïnfecteerde kinderen symptomen van de ziekte van Kawasaki ontwikkelt”, zegt Annalisa Gervasoni, kinderarts in het Bergamo’s Hospital Papa Giovanni XXIII en een van de auteurs van de studie, in een verklaring per e-mail. “Het is echter belangrijk om de gevolgen van het virus bij kinderen te begrijpen, vooral omdat landen over de hele wereld worstelen met plannen om een ​​sociaal afstandsbeleid te versoepelen.”

Meestal ervaart ongeveer een kwart van de getroffen kinderen hartcomplicaties, maar de aandoening is zelden dodelijk als ze op de juiste manier wordt behandeld. Het is niet bekend wat de aandoening veroorzaakt, maar er wordt gedacht dat het een abnormale immuunreactie op een infectie is.

De COVID-gerelateerde gevallen moeten worden geclassificeerd als “Kawasaki-achtige ziekte”, aldus de auteurs, aangezien de symptomen bij de 10 patiënten met de inflammatoire aandoening die zij tijdens de pandemie hadden vastgesteld, anders en ernstiger waren in vergelijking met de 19 gevallen van de ziekte van Kawasaki die zij ‘ d waargenomen in de afgelopen vijf jaar.

Ook reageerden de patiënten die tijdens de pandemie werden behandeld niet zo goed op de standaardtherapie – intraveneuze immunoglobuline – waarvoor aanvullende steroïde medicatie nodig was om een ​​afwijkende immuunrespons of “cytokine storm” tegen te gaan die hoogstwaarschijnlijk door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Hoewel de incidentie van gevallen tijdens de pandemie ongeveer 30 keer hoger was dan normaal, treft de Kawasaki-achtige aandoening waarschijnlijk niet meer dan 1 op de 1.000 kinderen die zijn blootgesteld aan het SARS-CoV-2-virus, aldus de auteurs.

“We beginnen casusrapporten te zien van kinderen die zich in ziekenhuizen presenteren met tekenen van de ziekte van Kawasaki op andere gebieden die zwaar zijn getroffen door de COVID-19-pandemie “, zegt Lorenzo D’Antiga, co-auteur van de studie. “Onze studie levert het eerste duidelijke bewijs van een verband tussen SARS-CoV-2-infectie en deze inflammatoire aandoening, en we hopen dat het artsen over de hele wereld zal helpen terwijl we proberen dit onbekende virus onder controle te krijgen.”

COVID-19 over de hele wereld en in de VS updates

op 14 mei

Wereldwijd zijn meer dan 4,4 miljoen mensen besmet geraakt met COVID-19, zijn er meer dan 298.000 overleden en zijn er bijna 1,5 miljoen hersteld, volgens gegevens van Johns Hopkins University op 14 mei ‘s middags.

In de VS zijn meer dan 1,4 miljoen gevallen geregistreerd, met meer dan 85.000 doden. Met ongeveer 4 procent van de wereldbevolking heeft de VS nu 32 procent van ‘s werelds COVID-19-gevallen en 28 procent van’ s werelds COVID-19-gerelateerde sterfgevallen.

Bij de meeste mensen veroorzaakt het virus slechts milde of matige symptomen, zoals koorts en hoesten. Voor sommigen, vooral ouderen en mensen met bestaande gezondheidsproblemen, kan het een ernstigere ziekte veroorzaken, waaronder longontsteking. De overgrote meerderheid van de mensen herstelt.

Een van de beste manieren om verspreiding van het virus te voorkomen, is je handen wassen met water en zeep. De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie bevelen aan om eerst te wassen met warm of koud water en vervolgens 20 seconden zeep in te schuimen om het op de rug van handen, tussen vingers en onder vingernagels te krijgen voordat het wordt afgespoeld , volgens WDRB.Comments

comments

Lees ook:  De wereld is een puinhoop van complottheorieën tot de Amerikaanse verkiezingen