4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Het tandeloze congres beperkt de bevoegdheden van de presidentiële oorlog niet

trump

 7 total views,  3 views today

Enkele weken geleden werd de wereld wakker met het feit dat de Tweede Wereldoorlog net was begonnen zonder dat iemand was binnengevallen of dat er schoten waren afgevuurd. Het begon toen de Amerikaanse president Donald J. Trump zichzelf tot ‘oorlogspresident’ verklaarde in de strijd tegen het coronavirus, een bewering die nu wordt gevolgd door een bewering dat de ziekte eigenlijk ‘… echt de ergste aanval is die we ooit hebben gehad’ had. Dit is erger dan Pearl Harbor. Dit is erger dan het World Trade Center. Zo’n aanval is er nooit geweest, ‘was Pearl Harbor natuurlijk de Japanse sluipaanval die de VS in de Tweede Wereldoorlog bracht. Trump heeft een beroep gedaan op de geest van de oorlog die door Amerika’s grootste generatie in de Tweede Wereldoorlog is gevoerd ‘De mensen van ons land moeten zichzelf zien als krijgers.’

Gelukkig voor het militaire industriële complex van de VS heeft de strijd tegen COVID 19 blijkbaar de ijver van het Witte Huis om andere, misschien beter bewapende en serieuzere traditionele tegenstanders aan te pakken, niet verminderd. Maar misschien nog wel interessanter is het andere soort conflict dat door het Witte Huis is uitgelokt bij de aanval op het Amerikaanse Congres, dat heeft laten zien dat het de leiders van het land het inherente recht ontzegt om een ​​oorlog te beginnen tegen wie hij denkt dat het verdient een beetje “Made in USA” schok en ontzag.

Deze oorlog in Capitol Hill in Washington is misschien wel belangrijker dan wat er gaande is met het coronavirus, aangezien de uitkomst ervan zal uitmaken of de uitvoerende macht na 9/11 een president omvat die in staat is een ander land aan te vallen dat de Verenigde Staten niet rechtstreeks bedreigt. De huidige wetgeving op basis van de War Powers Act van 1973 staat een president toe om zonder toestemming van het congres te reageren op een dreigende dreiging, maar de aldus gestarte actie moet binnen 60 dagen worden beëindigd. Elk conflict dat langer duurt, vereist een oorlogsverklaring door het Congres, zoals vermeld in de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika.

Het afwijkende standpunt van Trump heeft betrekking op twee pogingen van het Congres om de betrokkenheid van de VS bij de Saoedi-Arabische agressie tegen Jemen specifiek te beteugelen en ook een mogelijke poging om Iran aan te vallen te voorkomen. Over de resolutie van Jemen (SJ Res 7), die afgelopen maart is goedgekeurd, stemde de Senaat met 54-46 stemmen voor, waarna het Parlement dezelfde resolutie aannam met een stemming van 248-177. De resolutie van Iran (SJ Res 68), die tweeledig was steun via een stem van 55-45 in de Senaat in februari en een stem van 227-186 in het Parlement in maart, bereikte afgelopen woensdag eindelijk het bureau van de president. Beide resoluties werden onmiddellijk door de president afgewezen.

De twee resoluties zouden het vermogen van Trump om een ​​gewapend conflict voort te zetten of oorlog te voeren, hebben beperkt zonder de specifieke toestemming van het Congres. Op karakteristieke wijze noemde Trump de laatste versie van Iran ‘zeer beledigend’, en bekritiseerde hij ook de Republikeinse supporters Senator Rand Paul van Kentucky en Vertegenwoordiger Matt Gaetz van Florida, en beschuldigde hen van het helpen van de Democraten in de aanloop naar de verkiezingen van november. In een officiële verklaring waarin hij zijn vetorecht uitlegde, verklaarde Trump dat “De resolutie impliceert dat de constitutionele bevoegdheid van de president om militair geweld te gebruiken, beperkt is tot de verdediging van de Verenigde Staten en haar strijdkrachten tegen een op handen zijnde aanval. Dat is niet juist. We leven in een vijandige wereld van evoluerende bedreigingen,

Zeker, president Barack Obama en zijn staatssecretaris Hillary Clinton hebben een poging gedaan om Libië aan te vallen, hoewel het de VS op geen enkele manier bedreigde. Om dit te doen, werd de missie aanvankelijk aangemerkt als humanitair van aard en werd de NAVO er vervolgens bij betrokken, zodat ze worden aangemerkt als een collectieve actie tegen een land dat een potentiële veiligheidsdreiging vormde voor het Middellandse-Zeegebied. President George HW Bush en zijn zoon George W. waren er ook op bedacht toestemming van de Verenigde Naties te krijgen voor het gebruik van geweld in de twee oorlogen tegen Irak, en de laatste vertrouwde ook op de algemene machtiging voor het gebruik van militair geweld (AUMF) uit 2002, waardoor militairen actie tegen de daders van 9/11. De AUMF werd later uitgebreid tot de facto alle “terroristische” groepen. De meeste van die rechtvaardigingen waren natuurlijk onzin,

Het standpunt van Donald Trump over het gezag van de president is iets minder kieskeurig, hoewel hij ook de AUMF heeft aangehaald. Hij is momenteel betrokkenin een rechtszaak die naar het Hooggerechtshof gaat over zijn claim van “tijdelijke absolute immuniteit” met betrekking tot een weliswaar politiek gemotiveerde rechtszaak van de officier van justitie in Manhattan om zijn belastinggegevens te verkrijgen. Evenzo heeft hij het idee omarmd dat hij ze, als opperbevelhebber van de strijdkrachten, kan gebruiken als hulpmiddel bij het voeren van zijn buitenlands beleid, een idee dat hem mogelijk door zijn strijdlustige staatssecretaris Mike Pompeo in zijn hoofd wordt gestoken. Als hij toegeeft dat hij die macht heeft, zou hij de facto de bevoegdheid krijgen om overal ter wereld op elk moment tussenbeide te komen op basis van een voorwendsel. Het negeert ook de oorspronkelijke War Powers Act en artikel I, sectie 8 van de grondwet, die de enige bevoegdheid geeft om het Congres de oorlog te verklaren.

Gezien zijn neiging om militaire oplossingen te zoeken en zijn overtuiging dat hij de absolute bevoegdheid heeft om dit te doen, heeft Trump niet geaarzeld om Syrië meerdere keren aan te vallen, ondanks het feit dat er geen onmiddellijke behandeling is en zijn moord / oorlogsmisdaad op de Iraanse generaal-majoor Qassem Soleimani in Irak leidde in januari bijna tot een gewapend conflict met Iran. Hoewel Trump de afgelopen twee jaar bezig is geweest met een “maximale druk” economische oorlog tegen Iran, beweren hij en zijn regering vaak dat het alleen wordt gedaan om het Iraanse slechte gedrag te wijzigen.

Aangezien er geen kans is dat het Congres het veto van Trump vernietigt in een verkiezingsjaar waarin de Republikeinen de hoofden zullen tellen en hun wagens zullen omcirkelen, zitten wij, het Amerikaanse volk, vast aan een president die gelooft dat hij de bevoegdheid heeft om militair geweld te gebruiken als hij het past. En ‘naar eigen goeddunken’ is het gevaar, want ‘terughoudendheid’ is niet bepaald de tweede naam van Donald Trump. En je moet ook erkennen dat er een andere politieke realiteit speelt. Als het in het binnenland slecht gaat, zoals bij het coronavirus, kan een oorlog dienen als een grote afleiding en een demonstratie van sterk leiderschap. Laten we hopen dat niemand dat idee in Donald Trump’s hoofd stopt.

Een opmerking van Indinatie.nl:

Ik heb veel geschreven over de reactie van Trump op de pandemie, en dit is wat al die tijd duidelijk is geweest: hij heeft geen echt plan om het land  de wereld weer gezond te maken, behalve valse hoop te verkondigen , een snel einde te voorspellen , valse deadlines aan te nemen en verleg de schuld naar anderen . De meest dringende behoefte is om te testen , testen , testen , en of hij begrijpt het niet of hij wil de resultaten niet weten omdat ze er ” slecht uitzien “. De media hebben de berichtgeving over de federale reactie verknald door politieke verslaggevers te laten leiden in plaats van gezondheidsverslaggevers. Politieke verslaggevers besteed veel te veel aandacht aan wat Trump zegt, zodat wat het ook is de krantenkoppen haalt . Ze lieten Trump de agenda bepalen in plaats van goed geïnformeerde mensen het te laten doen. Politieke verslaggevers geven Trump ook veel te veel eer om te proberen, wat hij niet is . Ze bedekken zijn onsamenhangendheid , onwetendheid , geen idee , gasverlichting , en ja, gewoon domheid . Ze benutten hun zeldzame toegang tot hem over het algemeen niet goed door hem met feiten te confronteren en zijn zeepbel te doorboren . Ze blijven zelfgenoegzaam tegenover een enorm dodental, in plaats van eisen meedogenloos krachtigere actie. Wie in Trump gelooft moet eens dieper kijken in zijn globalistische agenda kijken, deze voorspeld alleen maar meer oorlog om olie, Trump wil niet voor niets Venezuela binnen vallen daar bevinden de grootste olie reserve van de wereld , dus let op mijn worden mocht Trump onverhoopt herkozen worden dan zal de wereld in een nog groter crisis belande dan nu al is!

Overweeg alstublieft om mijn werk te steunen , dat afhankelijk is van donaties.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments