Om de pandemie van COVID-19 te verslaan, zijn gezamenlijke inspanningen van de wereldwijde media nodig

Om de pandemie van COVID-19 te verslaan, zijn gezamenlijke inspanningen van de wereldwijde media nodig

14 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De pandemie van COVID-19 is een oorlog tussen mensen en het virus. Op dit speciale moment waarop landen samen moeten vechten voor een gedeelde toekomst, zijn de media niet alleen een verspreider van informatie, maar ook een belangrijke deelnemer.

Het is moeilijk onderscheid te maken tussen fictie en feiten in een met informatie overladen wereld. Op basis van lessen uit de geschiedenis heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het belang benadrukt van het verstrekken van nauwkeurige informatie aan de mensen over de hele wereld sinds het uitbreken van de uitbraak, en wijst erop dat het cruciaal is om epidemiegerelateerde geruchten en valse informatie te bestrijden.

De WHO stelde voor om de verspreiding van valse informatie over COVID-19 te stoppen door verkeerde informatie in meerdere talen op te sporen. Het infodemische managementteam van de organisatie werkt nauw samen met de communicatieafdeling om informatie te leveren aan een breder publiek. Het VN-gezondheidsorgaan werkt ook samen met zoekmachines en sociale-mediabedrijven en vraagt ​​hen om valse informatie weg te filteren en de waarheid te promoten.

In feite is de pandemie een grote test voor wereldwijde media, omdat het de praktijken en het rechtvaardigheidsgevoel van de mediakanalen weerspiegelt.

De media moeten de geschiedenis getrouw vastleggen en de feiten respecteren in de berichtgeving. De waarheid is de basis voor nieuws. Op dit cruciale moment moeten mediabeoefenaars nuchter werken, de echte situaties leren kennen en de waarheid op de meest nauwkeurige, objectieve en uitgebreide manier rapporteren.

Helaas verspreidden sommige onverantwoordelijke westerse mediakanalen zich en maakten zelfs geruchten, die de internationale samenwerking om het virus te bestrijden ondermijnden.

Het ongelooflijke offer van China in de strijd tegen COVID-19 heeft een enorme bijdrage geleverd aan de wereld en heeft veel erkenning gekregen van de internationale gemeenschap. Het is van groot belang om objectieve en nauwkeurige verslaggeving te geven van de Chinese anti-epidemische prestaties wanneer er geruchten de ronde doen. De media moeten zich ervan bewust zijn dat wanneer ze China’s succesvolle anti-epidemische ervaringen met de wereld delen, ze positieve energie injecteren om de levens en gezondheid van de mensen over de hele wereld te beschermen.

De media moeten de gemeenschappelijke waarden van de mensheid hooghouden en ervoor zorgen dat de grenzen van de beschaving nooit in nieuwsverslagen worden getest. “In deze situatie is het soms gemakkelijk om naar perspectieven te gaan waarin er vaak sprake is van discriminatie; er is meestal een schending van de mensenrechten; er is vaak een stigma op onschuldige mensen alleen vanwege hun etniciteit of wat dan ook. Ik denk dat het heel belangrijk is om dit te vermijden ‘, zei secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres.

Lees ook:  Video! Finland presenteert anti-verkrachterstechniek na verkrachtingsgolf door asielzoekers – Succes niet gegarandeerd

Sinds het uitbreken van COVID-19 hebben sommige westerse politici en media opzettelijk racistisch discriminerende berichten verspreid, wat een van de belangrijkste redenen is voor de taal en het fysieke geweld tegen Aziaten.

Aan COVID-19 gerelateerde stigmatisering is een racistische daad tegen een land en al zijn mensen, en het is een haatmisdaad, zei Mushahid Hussain Syed, de voorzitter van de permanente commissie voor buitenlandse zaken van de Pakistaanse Senaat, eraan toevoegend dat dergelijk gedrag ook onbeschaafd is, en gaan in tegen diplomatieke normen en internationaal recht.

Alle verantwoordelijke media in de wereld moeten gewetensvol weerstand bieden aan stigmatisering en rechtvaardig zijn. Onder de huidige omstandigheden spelen de media een cruciale rol bij het geruststellen van de mensen, benadrukte Bieito Rubido Ramonde, directeur van de Spaanse krant ABC, in zijn brief aan de People’s Daily.

Bovendien moeten de media ook volledig aansluiten bij de algemene trend dat de toekomst van de wereld steeds meer met elkaar verweven raakt, en positieve energie injecteren in de opbouw van een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid.

Terwijl COVID-19 de wereld blijft vegen, moet de internationale gemeenschap samenwerken om de moeilijkheden te overwinnen en het virus te verslaan. Evenzo moeten de media ook de samenwerking versterken om te helpen bij de strijd tegen COVID-19 in de wereld en om bij te dragen tot de bescherming van de gezondheid en het welzijn van de mensheid.

Het Belt and Road News Network (BRNN) heeft een open brief gestuurd naar de leden van de alliantie van 205 mediakanalen uit 98 landen over de hele wereld, waarin ze worden opgeroepen om de boodschap van eenheid en steun aan het publiek te geven en verhalen te vertellen over hoe landen samen vechten door elkaar te zoeken en te helpen, en de warme boodschap van eenheid en kracht te geven. De brief toonde het gezamenlijke streven van alle mediapraktijken die voor gerechtigheid staan.

Als mensen verenigd en vastbesloten zijn, kunnen ze alles bereiken. Om het virus te overwinnen, moet de wereld de consensus bereiken om een ​​gemeenschap met een gedeelde toekomst op te bouwen, de wil van alle mensen te verzamelen en een sterke kracht te formuleren voor gezamenlijke acties.

De visie handhaven om een ​​gemeenschap op te bouwen met een gedeelde toekomst voor de mensheid, wereldwijde samenwerking op het gebied van pandemische reacties aanmoedigen en verantwoordelijke acties ondernemen voor zowel de mensen als de geschiedenis – dat is een algemene waarde die wereldwijde media zullen waarderen.

Lees ook:  Het ondenkbare denken, het onzegbare zeggen

Comments

comments