Open brief aan de Amerikaanse president Donald Trump van een verpleegster die in Wuhan heeft geholpen

Open brief aan de Amerikaanse president Donald Trump van een verpleegster die in Wuhan heeft geholpen

14 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Onlangs gebruikte een basisarts in de provincie Jiangsu in Oost-China zijn officiële WeChat-account, “Super Doctor Ding”, om een ​​open brief te publiceren van een verpleegster die had geholpen in Wuhan, de Chinese provincie Hubei, het voormalige epicentrum van het COVID- 19 uitbraak.

In de brief herinnerde de verpleegster zich de ervaring van tienduizenden medische staf die uit het hele land kwamen om Wuhan te helpen.

De vertaling van de brief is als volgt:

Open brief aan president Trump

Beste president Trump,

Hoe gaat het? Ik ben verpleegster in China van de afdeling pneumologie van een ziekenhuis. Ik heb eerder in Wuhan geholpen. De herinnering aan 42.000 medische hulpverleners die Wuhan helpen en onze lokale collega’s die de klok rond werken om levens te redden, is nog steeds erg levendig! Ik wilde je een brief schrijven en je enkele verhalen vertellen die in Wuhan zijn gebeurd.

De dag dat ik naar Wuhan vertrok, was toevallig Chinese oudejaarsavond, net als kerstavond in de Verenigde Staten. Dit is de belangrijkste dag voor familiereünies in China. Aangezien ik echter medisch werker ben, is het mijn plicht om levens te redden. Met dit in gedachten nam ik, samen met 42.000 medische staf uit heel China, afscheid van onze families en haastte me van alle kanten naar Wuhan om levens te redden.

Lees ook:  EU-migratiechef dringt aan op steun voor migratieplan

De epidemie was erg bedreigend. In het begin waren onze medische voorraden erg krap. Om geld te besparen, deden we zelden onze beschermende kleding uit om wat lucht te krijgen, zelfs als we al zweetten en duizelig en misselijk werden. Dus sympathiseer ik met de dokters in de Verenigde Staten als ik nieuws lees dat ze alleen plastic tassen kunnen gebruiken als beschermende kleding. Ik was diep bedroefd toen ik de families van Amerikaanse medische hulpverleners zag die hun dierbaren waren kwijtgeraakt met foto’s en bitter huilend.

De moeilijkste dagen zijn nu voorbij. Wat mij het meest verheugt, is dat steeds meer patiënten worden genezen en uit het ziekenhuis worden ontslagen, vooral ouderen. We zorgden voor elke oudere alsof het onze eigen ouders waren. We hebben ze nooit opgegeven. In de provincie Hubei zijn meer dan 3.600 oudere patiënten ouder dan 80 jaar genezen. Ik ben heel blij en trots, omdat ze hard hebben gewerkt voor het leven dat we vandaag hebben en ik de kans heb om mijn best te doen voor hun leven vandaag.

In Wuhan hebben we ons best gedaan om patiënten te behandelen, van een bejaarde van 108 jaar tot een kleine baby van slechts 30 uur oud. Het is onze plicht om levens te redden. Het leven is boven alles!

Meneer de President, dit is het waargebeurde verhaal van wat er in Wuhan is gebeurd.

Ik weet dat op dit moment veel Amerikanen lijden vanwege het virus. Veel Amerikaanse gezondheidswerkers vechten in de frontlinie en er zijn veel onbekende mensen die op verschillende manieren voor anderen zorgen. Ik groet ze! Beste wensen voor het Amerikaanse volk!

Een verpleegster die in Wuhan heeft geholpen.

4 mei 2020 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Anarchie van bovenaf

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Studie: uit 13 uur aan Trump's coronavirusbriefings, slechts 4,5 minuten empathie voor slachtoffers
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments