4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Open brief aan de Amerikaanse president Donald Trump van een verpleegster die in Wuhan heeft geholpen

wuhan

 5 total views,  3 views today

Onlangs gebruikte een basisarts in de provincie Jiangsu in Oost-China zijn officiële WeChat-account, “Super Doctor Ding”, om een ​​open brief te publiceren van een verpleegster die had geholpen in Wuhan, de Chinese provincie Hubei, het voormalige epicentrum van het COVID- 19 uitbraak.

In de brief herinnerde de verpleegster zich de ervaring van tienduizenden medische staf die uit het hele land kwamen om Wuhan te helpen.

De vertaling van de brief is als volgt:

Open brief aan president Trump

Beste president Trump,

Hoe gaat het? Ik ben verpleegster in China van de afdeling pneumologie van een ziekenhuis. Ik heb eerder in Wuhan geholpen. De herinnering aan 42.000 medische hulpverleners die Wuhan helpen en onze lokale collega’s die de klok rond werken om levens te redden, is nog steeds erg levendig! Ik wilde je een brief schrijven en je enkele verhalen vertellen die in Wuhan zijn gebeurd.

De dag dat ik naar Wuhan vertrok, was toevallig Chinese oudejaarsavond, net als kerstavond in de Verenigde Staten. Dit is de belangrijkste dag voor familiereünies in China. Aangezien ik echter medisch werker ben, is het mijn plicht om levens te redden. Met dit in gedachten nam ik, samen met 42.000 medische staf uit heel China, afscheid van onze families en haastte me van alle kanten naar Wuhan om levens te redden.

De epidemie was erg bedreigend. In het begin waren onze medische voorraden erg krap. Om geld te besparen, deden we zelden onze beschermende kleding uit om wat lucht te krijgen, zelfs als we al zweetten en duizelig en misselijk werden. Dus sympathiseer ik met de dokters in de Verenigde Staten als ik nieuws lees dat ze alleen plastic tassen kunnen gebruiken als beschermende kleding. Ik was diep bedroefd toen ik de families van Amerikaanse medische hulpverleners zag die hun dierbaren waren kwijtgeraakt met foto’s en bitter huilend.

De moeilijkste dagen zijn nu voorbij. Wat mij het meest verheugt, is dat steeds meer patiënten worden genezen en uit het ziekenhuis worden ontslagen, vooral ouderen. We zorgden voor elke oudere alsof het onze eigen ouders waren. We hebben ze nooit opgegeven. In de provincie Hubei zijn meer dan 3.600 oudere patiënten ouder dan 80 jaar genezen. Ik ben heel blij en trots, omdat ze hard hebben gewerkt voor het leven dat we vandaag hebben en ik de kans heb om mijn best te doen voor hun leven vandaag.

In Wuhan hebben we ons best gedaan om patiënten te behandelen, van een bejaarde van 108 jaar tot een kleine baby van slechts 30 uur oud. Het is onze plicht om levens te redden. Het leven is boven alles!

Meneer de President, dit is het waargebeurde verhaal van wat er in Wuhan is gebeurd.

Ik weet dat op dit moment veel Amerikanen lijden vanwege het virus. Veel Amerikaanse gezondheidswerkers vechten in de frontlinie en er zijn veel onbekende mensen die op verschillende manieren voor anderen zorgen. Ik groet ze! Beste wensen voor het Amerikaanse volk!

Een verpleegster die in Wuhan heeft geholpen.

4 mei 2020 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments