De voortdurende crisis: nu vertelt de WHO ons dat COVID-19 ‘misschien nooit meer weg gaat’

De voortdurende crisis: nu vertelt de WHO ons dat COVID-19 ‘misschien nooit meer weg gaat’

16 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Ben je er klaar voor dat “het nieuwe normaal” permanent wordt? Oorspronkelijk gingen de meesten van ons er van uit dat ‘beschrijvingen ter plaatse’ en ‘beperkingen op het gebied van sociale afstanden’ slechts tijdelijk zouden zijn, maar nu waarschuwen topgezondheidsfunctionarissen ons dat sommige van deze tijdelijke maatregelen mogelijk in de nabije toekomst moeten blijven bestaan . Dat betekent dat ons leven nog lange tijd ernstig verstoord kan worden. Dr. Anthony Fauci heeft zojuist een Senaatscommissie verteld dat het misschien niet veilig is voor scholen in heel Amerika om te heropenen wanneer het volgende schooljaar in de herfst begint. Blijkbaar geloven Fauci en andere medische “experts” dat het voor ons niet mogelijk zal zijn om volledig terug te keren naar ons normale leven zolang dit virus zich blijft verspreiden.

Maar hoe lang moeten we echt wachten?

De waarheid is dat deze pandemie mogelijk nog in de vroege hoofdstukken zit. De pandemie van de Spaanse griep duurde drie volledige jaren en mogelijk zouden we met een vergelijkbaar scenario te maken kunnen krijgen.

En deze week waarschuwde WHO-functionaris Mike Ryan dat dit virus zelfs ‘endemisch’ zou kunnen worden, en als dat gebeurt, ‘verdwijnt het  misschien nooit’ …

“Het is belangrijk om dit op tafel te leggen: dit virus kan in onze gemeenschappen gewoon weer een endemisch virus worden, en dit virus zal misschien nooit meer verdwijnen”, vertelde Mike Ryan, expert in noodsituaties, aan een online briefing.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we realistisch zijn en ik denk niet dat iemand kan voorspellen wanneer deze ziekte zal verdwijnen”, voegde hij eraan toe. ‘Ik denk dat hier geen beloftes in staan ​​en er geen data zijn. Deze ziekte kan een lang probleem worden of misschien niet. ‘

Met andere woorden, Ryan zegt dat dit virus een griep kan worden die jaar na jaar weer terugkomt.

Dus wat gaan we doen als dat gebeurt?

Moeten we elk jaar stilvallen als er een nieuwe golf van COVID-19-infecties begint te ontstaan?

Natuurlijk waren de lockdowns sowieso niet echt effectief. Ze hebben de verspreiding van het virus misschien tijdelijk vertraagd, maar uiteindelijk zal het grootste deel van de Amerikaanse bevolking er hoe dan ook aan worden blootgesteld, wat we ook doen.

Maar in plaats van de realiteit van deze pandemie onder ogen te zien, blijft Fauci vasthouden aan zijn wapens. En veel Amerikanen waren woedend toen hij voorstelde om scholen te blijven sluiten wanneer het volgende schooljaar zou beginnen. Het volgende stukje commentaar komt van  Tucker Carlson …

Voor alle duidelijkheid, Fauci had het niet alleen over bepaalde werknemers of zelfs over alle werknemers die in de nabije toekomst thuis zouden blijven. Hij suggereerde dat scholen en hogescholen alleen kunnen heropenen als er een remedie is voor dit virus of een vaccin. Hij zei dat het vooruitzicht een brug te ver was.

Met andere woorden, geen school totdat het coronavirus is genezen – gestopt.

Het probleem is dat er momenteel geen goedgekeurd vaccin is voor een van de verschillende coronavirussen die er zijn . We hebben er nog steeds geen voor SARS. Dus dat zal misschien nooit gebeuren. Nogmaals, het is nooit gebeurd.

Veel mensen leken me niet te geloven toen ik voor het eerst begon te praten over hoe moeilijk het voor onderzoekers zal zijn om een ​​vaccin voor COVID-19 te maken.

Zoals Tucker Carlson heeft gezegd, is er in de hele menselijke geschiedenis nog nooit een succesvol vaccin voor welk coronavirus dan ook geweest.

Ondanks al onze inspanningen is er geen vaccin tegen SARS.

En ondanks al onze inspanningen is er geen vaccin voor MERS.

Onnodig te zeggen dat er ook niet zoiets bestaat als een “gewoon verkoudheidsvaccin”, omdat zoiets niet bestaat.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump blijft maar zeggen dat het coronavirus gewoon 'weggaat' als het dodental stijgt

Misschien zullen onze wetenschappers deze keer de kansen verslaan en zullen ze zeker hun best doen om dat te doen.

Maar ondertussen lijken veel lokale functionarissen in het hele land ervan overtuigd dat de beste strategie voor nu is om mensen thuis te houden.

Zo werd de “thuisblijvende bestelling” in Washington DC net verlengd  tot en met 8 juni …

Burgemeester Muriel Bowser (D) kondigde woensdag aan dat Washington, DC, zijn thuisbestelling verlengt tot en met 8 juni .

De burgemeester zei dat de stad nog niet aan alle vereiste benchmarks voldoet om te heropenen.

En Directeur Volksgezondheid Barbara Ferrer heeft zojuist de “thuisblijver” in Los Angeles County voor onbepaalde tijd verlengd  …

Ondertussen breidde Ferrer de thuisbevalling van de provincie uit, die werd geïmplementeerd om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, en het heeft bijeenkomsten geblokkeerd en fysieke afstandsvereisten verplicht gesteld. Ze zei dat er geen einddatum is voor de herziene gezondheidsorde en benadrukte dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven om de verspreiding van COVID-19, die meer dan 1.600 mensen in de provincie heeft gedood, te helpen verminderen.

‘Zoals ik vanaf het begin al zei, zal dit een langzame reis zijn’, zei Ferrer.

Na die aankondiging vertelde burgemeester van LA, Eric Garcetti  , Good Morning America  dat zijn stad ‘nooit helemaal open zal zijn totdat we een remedie hebben’.

Veel succes met dat alles.

Ik ben zo blij dat ik niet in Los Angeles woon, omdat inwoners van die stad heel, heel lang kunnen wachten op een ‘vaccin’ of een ‘remedie’.

Moeten inwoners van LA hun leven voor onbepaalde tijd uitstellen? Op woensdag hoorden we dat de Hollywood Bowl hun hele zomerconcertseizoen volledig heeft geannuleerd  …

De Hollywood Bowl schrapte woensdag het hele zomerconcertseizoen als gevolg van de coronaviruscrisis, in een “verwoestende” actie die de Los Angeles Philharmonic een tekort van $ 80 miljoen bezorgde.

De beroemde openluchtlocatie in Californië organiseert al bijna een eeuw lang acts van de Beatles tot Yo-Yo Ma en de concerten van juni tot september zijn een belangrijk onderdeel van het culturele leven in Los Angeles.

Ik was echt bedroefd toen ik daar voor het eerst over las.

Sociale bijeenkomsten staan ​​zo centraal in de menselijke ervaring en nu wordt ons verteld dat de meeste van onze grote sociale bijeenkomsten in de nabije toekomst moeten worden uitgesteld, uitgesteld of geannuleerd.

En wat dit allemaal nog tragischer maakt, is dat we nu leren dat deze vergrendelingen in de eerste plaats nooit nodig waren . Als we vanaf het begin allemaal maskers hadden gedragen, onze vitamine D-waarden op peil hadden gehouden en ons gezond verstand hadden gebruikt, hadden we ons normale leven al die tijd kunnen voortzetten, net zoals ze dat in Japan en Zweden hebben gedaan.

Helaas is er in Amerika tegenwoordig een gebrek aan gezond verstand en het lijkt erop dat deze pandemie ons leven nog lange tijd enorm zal verstoren.Lees ook:  Hoe Bill Gates de wereldwijde gezondheid wil redden

Comments

comments