“Obamagate” en “Sluit haar op”: wijst de weg naar “Heil Trump”

“Obamagate” en “Sluit haar op”: wijst de weg naar “Heil Trump”

16 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is niet alleen een gezang bij Trump’s bijeenkomsten of zwakke woordspelingen in zijn tweets. Het is zijn oproep tot fascistische heerschappij

Je weet dat iemand echt in paniek is wanneer ze in cirkels beginnen te rennen, en dat is wat Donald Trump de afgelopen week heeft gedaan. Hij begon afgelopen zondag met een epische tweetstorm, 126 van hen in totaal, het op twee na hoogste totaal voor één dag in zijn presidentschap, volgens FactBa.se, dat de verklaringen van Trump bijhoudt. ‘ Obamagate !’ hij tweette, gevolgd door “Omdat het Obamagate was, en hij en Sleepy Joe de leiding hadden. De meest corrupte administratie in de geschiedenis!”

Dat luidde 24 uur voor zijn inmiddels beroemde uitwisseling met Philip Rucker van de Washington Post in de Rozentuin, toen Rucker hem vroeg: ‘Welke misdaad beschuldigt u president Obama precies van het plegen van misdaad?’

“Obamagate”, antwoordde Trump, weigerde de “misdaad” te omschrijven of enig specifiek bewijs te leveren. Dus vervolgde Rucker: ‘Wat is precies de misdaad waar je hem van beschuldigt?’ Trump schoot hem wat voorbijging voor een boze blik: ‘Je weet wat de misdaad is’, antwoordde Trump. ‘De misdaad is voor iedereen heel duidelijk.’

Wat was Obamagate, vroegen experts elkaar met verbaasde blikken op hun gezicht, naarmate de week vorderde? Ze hadden moeten weten dat het iets te maken zou hebben met Michael Flynn , de voormalige nationale veiligheidsadviseur van Trump, die alle 24 dagen heeft geduurd voordat hij werd ontslagen omdat hij loog tegen vice-president Mike Pence over zijn telefoontje met de Russische ambassadeur Sergey Kislyak in eind december 2016. Flynn werd later beschuldigd van liegen tegen de FBI, pleitte tweemaal schuldig en wacht al meer dan twee jaar op een veroordeling. Het ministerie van Justitie van Trump, onder leiding van Large Lickspittle Bill Barr, heeft de aanklacht tegen Flynn ingetrokkenvorige week, die een brief opleverde die was ondertekend door 2000 voormalige functionarissen van het ministerie van Justitie, waarin de motie van Little Lickspittle Timothy Shea, de Amerikaanse advocaat voor het District of Columbia, werd verworpen. De rechter in de zaak houdt hierover hoorzittingen en heeft nog geen uitspraak gedaan.

Lees ook:  Op de rand van WW 3: Hier zijn 5 belangrijke ontwikkelingen binnen de afgelopen 48 uur ...

Er is een perfecte symmetrie bij de betrokkenheid van Michael Flynn bij de laatste poging van Trump om de aandacht af te leiden van zijn onhandige aanpak van de coronaviruscrisis, die de infecties van meer dan 1,4 miljoen Amerikanen en de dood van meer dan 87.000 mensen in het hele land heeft veroorzaakt. Flynn genoot een uniek onderscheid tijdens de overgang tussen de Obama- en Trump-administraties, naast zijn gezelligheid met Russische bankiers en ambassadeurs. Obama gaf Trump slechts één persoonlijk advies tijdens hun privébijeenkomst in het Witte Huis nadat Trump was gekozen: wat je ook doet, huur Michael Flynn niet in. Voor alles. Ooit.

Maar Trump hield van Flynn. Het was Flynn die de afgevaardigden op de Republikeinse Nationale Conventie van 2016 leidde bij het chanten van ‘sluit haar op’ nadat hij het vermeende criminele gedrag van Hillary Clinton als staatssecretaris had genoemd. Net als bij het gebruik van “Obamagate” door Trump als afkorting voor Obama’s vermeende corruptie tijdens zijn ambtsperiode, waren de beschuldigingen van Flynn tegen Clinton even vaag en geschoren van specificiteit. Trump had zijn publiek al aangemoedigd om te chanten tijdens haar campagnebijeenkomsten in 2016 en haar te blijven opsluiten. Ik ken geen enkele rally die Trump heeft gehouden sinds hij in functie was, toen de menigte niet in het ‘sluit haar op’-gezang brak, waarbij Trump toestond dat de fascistische brul over hem heen spoelde terwijl hij op het podium stond,Ik gebruik met opzet de woorden ‘fascistisch brullen’, want dat is het: Trump-supporters bij openbare evenementen en bijeenkomsten die luidruchtig officiële wetteloosheid onderschrijven. Het is geen grappige grap of slimme woordenstroom. Trump en zijn volgelingen pleiten routinematig voor de gevangenhouding van de politieke tegenstanders van Trump zonder onderzoek, strafrechtelijke vervolging, proces of veroordeling door een jury van hun collega’s. Dit is de manier waarop fascistische dictators over hun politieke oppositie beschikken. Poetin heeft tegenstanders van zijn regime gevangen gezet. Hij heeft ook rijke zakenlieden gearresteerd van wie hij de ondernemingen wilde overnemen, en hij heeft natuurlijk de moord opgelegd aan Russische burgers die volgens hem hem verraden hadden.

Lees ook:  Dames en heren van de jury, zou u Donald Trump beschuldigen?

Trump zelf keerde donderdagochtend terug in de oproep tot het opsluiten van zijn politieke vijanden voor niet-gespecificeerde misdaden in een interview met Maria Bartiromo op het Fox Business Network. Trump noemde de ‘ontmaskering’ van Flynn ‘de grootste politieke misdaad in de geschiedenis van ons land’.

Hij vervolgde: ‘Als ik een democraat was in plaats van een republikein, denk ik dat iedereen lang geleden in de gevangenis had gezeten … het is een schande wat er is gebeurd. Dit is de grootste politieke zwendel, hoax in de geschiedenis van ons land.’ Om het record recht te zetten, dat is belachelijk en niet waar. Flynns ‘ontmaskering’ was een routinematige nationale veiligheidsprocedure waarbij functionarissen in de regering Obama de naam Flynn kregen als de persoon die betrapt werd op afluisterpraktijken van de NSA terwijl hij met Kislyak sprak tijdens de overgang van Trump, toen Flynn diende als adviseur van Trump over nationale veiligheid en internationale betrekkingen. Onder de Obama-functionarissen waren Trump’s bete noire, voormalig FBI-directeur James Comey en vice-president Joe Biden.

Een andere fascistische dictator die gebruik maakte van buitengerechtelijke opsluiting van politieke vijanden was Adolf Hitler. Hij nam niet de moeite om ‘Lock her up’ gezangen te leiden tijdens zijn bijeenkomsten. Hij sloot gewoon zijn politieke tegenstanders en raciale en etnische en religieuze vijanden op in concentratiekampen waar ze werden geëxecuteerd of omkwamen door ziekte en honger. Zijn volgelingen beloonden hem bij politieke bijeenkomsten door ‘Heil Hitler’ te zingen. Het was de algemene goedkeuring van Hitlers leiderschap van nazi-Duitsland, een massale publieke goedkeuring van alles wat hij deed, inclusief het opsluiten van zijn politieke tegenstanders. Dat is wat “Lock her up” is geworden voor Trump.

Lees ook:  Goud of geweervuur: hedging tegen de ineenstorting van de dollar

De campagnemensen van Trump praten al over het houden van bijeenkomsten terwijl Trump de staten chanteert door zijn ‘open-up’-waanzin op te dringen. “Lock her up” chant verdubbelt de haat tegen Hillary Clinton, of tegenwoordig voor Nancy Pelosi en Joe Biden, voor degenen die verliefd zijn op Trump, door luid te roepen dat zijn politieke tegenstanders zonder proces worden opgesloten voor niet-gespecificeerde misdaden. Als je me niet gelooft, luister dan naar het gezang de volgende keer dat hij een betoging houdt. De volgelingen van Trump vloeken zowel trouw als groeten hem. ‘Sluit haar op’ is Trump’s ‘Heil Hitler’.

LUCIAN K. TRUSCOTT IV

Lucian K. Truscott IV, afgestudeerd aan West Point, heeft een 50-jarige carrière als journalist, romanschrijver en scenarioschrijver. Hij heeft verhalen behandeld zoals Watergate, de Stonewall-rellen en oorlogen in Libanon, Irak en Afghanistan.

Comments

comments