Waarom ‘Obamagate’ nooit tot iets van betekenis zal leiden

Waarom ‘Obamagate’ nooit tot iets van betekenis zal leiden

16 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Je zult Obama of zijn overheidsfunctionarissen nooit zien neerhalen door “Obamagate” om dezelfde reden dat Trump niet werd neergehaald door het Mueller-onderzoek:  het moeras beschermt het zijne, zegt Caity Johnstone.

Het woord “Obamagate” werd  door de gezamenlijke inspanningen van Trump  en zijn surrogaten in de aandacht van het  grote publiek gebracht nadat nieuwe details over de begindagen van het collusieonderzoek tussen Trump en Rusland naar voren kwamen. Deze details omvatten onder meer  Obama-functionarissen (waaronder Joe Biden)  die de  ontmaskering  van een gesprek tussen Flynn en de Russische ambassadeur Sergey Kislyak, de toenmalige contraspionagedirecteur van de FBI, aan het  bespreken zijn om Michael Flynn te laten liegen  tijdens zijn  ondervraging over de Kislyak-oproep , en de openbaring dat er was  nooit enig concreet bewijs  dat Rusland de DNC had gehackt.

Dit zijn belangrijke onthullingen die de aandacht van de mainstream verdienen, maar zoals eigenlijk al het andere in deze stomme, stomme tijdlijn is dit probleem in plaats daarvan gereduceerd tot de stagnatie van flauw partijdig gekibbel. Democraten en hun geallieerde media kwispelen met Trump omdat ze ‘samenzweringstheorieën’ gebruiken om af te leiden van zijn coronavirusmislukkingen, en ‘MAGA’-experts verslaan opnieuw de vermoeide oude trom die dit schandaal grote Deep State-spelers naar beneden zal halen en uitputten het moeras voor eens en altijd.

Sinds 2016 schreeuwen beide Amerikaanse politieke partijen om de beurt luid dat er wereldschokkende onthullingen om de hoek komen die de andere partij nu elk moment kunnen vernietigen, en als je nog steeds koopt deze show raad ik je ten zeerste aan om ook WWE te gaan kijken, want je zult het zeker geweldig vinden.

“Volgens normale normen zou voormalig FBI-directeur Comey nu in ernstige juridische problemen verkeren, evenals [voormalig directeur van National Intelligence James] Clapper, voormalig CIA-directeur John Brennan, et al.”, Schreef Ray McGovern  onlangs voor  Consortium News  . “Bijkomend bewijs van wangedrag van de FBI onder Comey lijkt wekelijks naar boven te komen – of het nu gaat om misbruik van FISA, wangedrag in de zaak tegen generaal Michael Flynn of om iedereen te misleiden over het Russische hacken van de DNC. Als ik procureur-generaal was, zou ik Comey een vluchtrisico verklaren en zijn paspoort nemen. En ik zou hetzelfde doen met Clapper en Brennan. ‘

Dit zou inderdaad de “normale standaard” zijn, maar dat is niet gebeurd. Noch Comey, Clapper noch Brennan verkeren in juridische problemen, noch zullen ze dat doen, noch zal een andere grote speler verantwoordelijk zijn voor het leiden van Amerika op een gekke collusie van wilde ganzenjacht, die niets anders deed dan  afleiden van echte problemen  en toestemming voor de productie van  bergen van escalatie  van de koude oorlog tegen Rusland.

Je zult Obama of zijn overheidsfunctionarissen nooit zien neerhalen door “Obamagate” om dezelfde reden dat Trump niet werd neergehaald door het Mueller-onderzoek:  het moeras beschermt het zijne . Zowel de administraties van Obama als Trump zitten vol met oplichters en massamoordenaars die gevangen gezet zouden kunnen en moeten worden voor een willekeurig aantal misdrijven, maar dat zullen ze niet zijn, want daarvoor zou een openbaar ministerie nodig zijn dat los staat van het moeras van corruptie waarmee beide van Amerika’s mainstream partijen zijn onverbiddelijk met elkaar verweven. Je kunt het moeras niet gebruiken om het moeras af te voeren.

Weet je waarom Trump Hillary Clinton nooit heeft gesloten op zijn campagneplatform? Afgezien van het feit dat hun hele conflict altijd nep is geweest, bedoel ik? De regering-Trump had gemakkelijk redenen kunnen vinden om Clinton te vervolgen als ze dat wilden, maar als hij achter een loyaal establishment aan zou gaan, zou de toorn van het hele moeras op hem zijn neergedaald. Zodra hij een politieke tegenstander in functie had, zo niet eerder, zou Trump zelf strafrechtelijk worden vervolgd. Door samen te werken met het moeras zorg je voor je eigen bescherming en door het aan te vallen zorg je voor je vernietiging.

Daarom is er nooit een serieuze poging gedaan om Trump uit zijn ambt te verwijderen; hij heeft  leuk gespeeld met bestaande machtsstructuren  zonder ze op een zinvolle manier uit te dagen. Iedereen die iets wist, was zich ervan bewust dat de heimelijke verstandhouding van Mueller nergens heen zou gaan, en iedereen die zetels van de Senaat kon tellen, wist dat de afzetting zou sissen. Het was allemaal een Kayfabe- conflict, zodat de ‘oppositie’ van Trump de schijn van oppositie kon tonen zonder in te grijpen in de agenda’s die ze zelf steunen of de misdaden te vervolgen waaraan ze zelf ook schuldig zijn.

Het is ook de reden waarom Obama  nooit de intentie had  Bush ‘gruwelijke oorlogsmisdaden te vervolgen, daarbij verwijzend naar “een overtuiging dat we vooruit moeten kijken in plaats van achteruit te kijken”. In werkelijkheid heeft Obama altijd begrepen dat hij, om de rol van “president” te spelen (en  de rest van zijn leven zijn enorme voordelen te genieten  ), zou moeten samenwerken met gevestigde machtsstructuren in plaats van ze te verstoren. Hij wist dat als hij achter Bush aan zou gaan, hij voor zijn eigen vernietiging zou zorgen; Onder “normale normen” is vervolging de enige gezonde en normale reactie op oorlogsmisdaden, maar in de wederzijds verzekerde vernietigingsomgeving van corruptie bij vestigingen zijn er geen normale normen.

Ik wijs hierop omdat het pijnlijk is om mensen aan beide kanten voortdurend te zien hopen dat de grote KABOOM om de hoek staat, die eindelijk hun wereldbeeld zal rechtvaardigen en hun partijdige rivalen zal straffen. Het zal niet gebeuren. Trump zal het moeras niet leegmaken, en Biden of welk zielloos moerasmonster dan ook bewoont het Witte Huis niet. Je bent voorgelogen. Het is goed om op de hoogte te zijn van toezichtsmisbruik, grootschalige psyops en media-wanpraktijken, maar laat zeker de hoop varen dat dit alles zal leiden tot grote veranderingen in het etablissement zelf.

Als we echte verandering willen, kan en zal het niet komen van een van de twee reguliere politieke facties wiens primaire taak het voorkomen van echte verandering is. Het zal van de mensen moeten komen; we zullen een manier moeten vinden om de propaganda hersenspoeling te doorbreken, wakker te worden voor de realiteit en de kracht van onze cijfers te gebruiken om de veranderingen te forceren die ons ten goede zullen komen voorbij alle oligarchische beveiligingen die voor ons zijn geplaatst om te voorkomen dat we dit doen.

Dit is een stuk minder prettig dan te geloven dat een of andere magische held met een witte hoed naar binnen zal rijden en al ons werk voor ons zal doen en alles wat we moeten doen is ontspannen en ‘het plan vertrouwen’. Het is een stuk minder comfortabel dan het nep-wereldbeeld van twee partijen uit onze geest te halen, dat enorme fortuinen en jaren van conditionering in de productie heeft gestoken. Maar het is realiteit.

Caitlin Johnstone  . 

Dit artikel is opnieuw gepubliceerd met toestemming.

De geuite meningen zijn uitsluitend die van de auteur en kunnen al dan niet die van Indignatie weerspiegelen  .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments