Trump zegt dat technische reuzen gecontroleerd worden door ‘Radical Left’, lees vrijheid van mening beperken


 4 total views,  2 views today

Donald Trump beschuldigde Facebook Inc. , Twitter Inc. en Google van Alphabet Inc. ervan dat zij worden gecontroleerd door “radicaal links” en zei dat zijn regering eraan werkt om een ​​oplossing te vinden voor wat hij een “illegale situatie” noemde.

In een tweet die ook de Facebook-bezeten Instagram noemt, reageerde de Amerikaanse president op een clip van de conservatieve blogger Michelle Malkin die de zogenaamde deplatforming van conservatieve stemmen door technologiebedrijven beschuldigde. Trump ging niet in op mogelijke maatregelen voor de technische reuzen.

Malkin zei in een recent bericht op haar Twitter-account dat ze het ‘Gates-vaccin’ niet zou gebruiken, een term die vaak online wordt gebruikt door anti-vaccinactivisten om te verwijzen naar de vele coronavirusvaccins die in ontwikkeling zijn. Het verwijst naar de mede-oprichter en miljardair-filatroop van Microsoft, Bill Gates.

Hij heeft het Congres opgeroepen om een ​​wet aan te nemen die de technologiebedrijven zou onderdrukken, met de nadruk dat Twitter een boete moet krijgen voor het plegen van ‘mogelijk illegale’ activiteiten.

De tweet van Trump kwam nadat rapporten naar voren kwamen dat federale en staatsregelgevers zich voorbereiden om een ​​antitrust-rechtszaak tegen Google aan te spannen.

Trump en mede-republikeinen hebben keer op keer technische reuzen, waaronder Google, beschuldigd van vooroordelen tegen conservatieve standpunten.

Trump haalde vorig jaar uit naar Google voor het manipuleren van miljoenen stemmen bij de presidentsverkiezingen van 2016 ten gunste van de toenmalige democratische kandidaat Hillary Clinton.

“Wow, Report Just Out! Google gemanipuleerd van 2,6 miljoen tot 16 miljoen stemmen voor Hillary Clinton in 2016 Verkiezing! Dit werd uitgebracht door een Clinton-supporter, niet door een Trump-supporter! Google zou aangeklaagd moeten worden. Mijn overwinning was zelfs groter dan gedacht, ‘Trump had getweet.

Google zei in een verklaring: “De onjuiste bewering van deze onderzoeker is ontkracht sinds hij in 2016 werd gedaan. Zoals we al zeiden, hebben we de zoekresultaten nooit opnieuw gerangschikt of gewijzigd om het politieke sentiment te manipuleren.”

Trump heeft ook kritiek geuit op de CEO van Google, Sundar Pichai, wegens vermeende banden met geknoei met de verkiezingen en het Chinese leger.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord