10 cijfers die laten zien dat de VS in een gruwelijke economische depressie is gevallen

10 cijfers die laten zien dat de VS in een gruwelijke economische depressie is gevallen

18 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De laatste recessie was echt heel erg, maar zo is het nooit geweest. Het wordt tijd dat we de realiteit onder ogen zien, en dat betekent dat we moeten toegeven dat de Amerikaanse economie in een depressie is geraakt. Dit is al de ergste economische neergang die Amerika heeft meegemaakt sinds de Grote Depressie van de jaren dertig, en we zitten met een zeer ruime marge midden in de grootste piek van de werkloosheid in de hele Amerikaanse geschiedenis. Natuurlijk was het de angst voor COVID-19 die onze economische zeepbel barstte, en de angst voor dit virus zal nog heel lang bij ons blijven. We moeten ons dus schrap zetten voor een langdurige economische crisis, en op dit moment verwijst zelfs Time Magazine openlijk naar deze nieuwe recessie als een “economische depressie”. Onnodig te zeggen dat er enorm veel discussie zal zijn over hoe diep het uiteindelijk zal worden, maar iedereen zou het ermee eens moeten zijn dat onze natie zoiets niet heeft gezien sinds vóór de Tweede Wereldoorlog.

Om mijn punt te bewijzen, wil ik de volgende 10 cijfers met je delen …

# 1 Volgens een studie die zojuist is vrijgegeven door het National Bureau of Economic Research , zijn meer dan 100.000 Amerikaanse bedrijven al definitief gesloten tijdens deze pandemie, en dat betekent miljoenen banen die nooit meer terugkomen.

# 2 De Federal Reserve Bank van Atlanta verwacht nu dat het Amerikaanse BBP  in het tweede kwartaal met 42,8 procent zal krimpen  …

Een nieuwe BBP-prognose van de Federal Reserve Bank of Atlanta voor de drie maanden tot en met juni schat een ongekende daling van 42,8 procent. De bank omschrijft de gegevens als een ‘nowcast’ of realtime, vergeleken met het officiële overheidsrapport van het BBP, dat gedateerd is. De voorlopige gegevens over het eerste kwartaal, die een dip van 4,8 procent lieten zien, omvatten een beperkte impactperiode van COVID-19.

# 3 Op vrijdag hoorden we dat de detailhandelsverkopen in de VS in april met 16,4 procent daalden , en dat is een nieuw record ooit.

# 4 De fabrieksproductie in de VS daalde vorige maand met 13,7 procent en dat was het slechtste aantal ooit voor die categorie.

Lees ook:  Nationale opstand tegen de mislukte staat

# 5  De industriële productie in de VS daalde vorige maand met 11,2 procent en dat was het slechtste aantal in 101 jaar.

# 6  Op donderdag hoorden we dat het aantal Amerikanen dat tijdens deze pandemie een eerste aanvraag voor werkloosheidsuitkeringen heeft ingediend, met nog eens 2,9 miljoen is gestegen , en dat brengt het totaal van deze hele crisis op 36,5 miljoen . Om dat aantal in perspectief te plaatsen: op het laagste punt van de Grote Depressie van de jaren dertig waren  slechts ongeveer 15 miljoen Amerikanen  werkloos.

# 7  Volgens de Federal Reserve Bank of Chicago bedraagt ​​de reële werkloosheid in de VS nu 30,7 procent .

# 8 Volgens  een zojuist uitgevoerd onderzoek van Fed-functionarissen zegt bijna 40 procent van de Amerikanen met een gezinsinkomen van minder dan $ 40.000 per jaar tijdens deze crisis een baan te hebben verloren.

# 9  Een studie heeft geconcludeerd dat 42 procent van het banenverlies tijdens deze pandemie permanent zal zijn.

# 10  Volgens een hoogleraar economie aan de Columbia University zou de Amerikaanse dakloze bevolking tegen het einde van dit kalenderjaar met wel 45 procent kunnen stijgen .

We hebben de economische cijfers nog nooit zo gruwelijk gezien, en de komende maanden zullen er vreselijkere economische cijfers komen.

Op dit moment zijn de zaken zo erg dat zelfs Fed-voorzitter Jerome Powell openlijk toegeeft  dat hij niet echt weet  hoe lang deze nieuwe economische neergang zal duren …

‘Deze economie zal herstellen … We komen hier wel doorheen. Het kan even duren. Dit kan even duren. Het kan tot eind volgend jaar duren, ‘zei Powell tijdens een zeldzaam televisie-interview dat op zondagavond werd uitgezonden op ’60 minuten’. ‘ We weten het echt niet . We hopen dat het korter zal zijn, maar niemand weet het echt . ”

Er zijn de komende maanden een aantal sectoren die u bijzonder goed in de gaten wilt houden, waaronder de commerciële vastgoedmarkt. Het volgende komt van  Zero Hedge …

Snel vooruit naar vandaag, heeft de uitbraak van het coronavirus en de daaruit voortvloeiende lockdown de commerciële vastgoedmarkt in wezen bevroren. Gebouwen die ooit werden gebruikt voor restaurants, kantoren, hotels, spa’s en of iets anders dat als niet-essentieel is geclassificeerd, hebben een stijgende leegstand gekend.

Dit is een en al handig om de commerciële vastgoedmarkt in chaos te brengen. Nu de vacatures stijgen, wordt er een enorme neerwaartse druk uitgeoefend op bijna elke activaklasse die verband houdt met commercieel vastgoed.

Uit de meest recente door Morgan Stanley opgestelde TREPP-overmakingsgegevens bleek dat een kwart van alle commerciële door hypotheek gedekte waardepapieren (CMBS) op het punt van in gebreke zou kunnen staan.

Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat we aan de vooravond staan ​​van de grootste implosie van commercieel vastgoed in de Amerikaanse geschiedenis.

Lees ook:  Novichok, Navalny, Nordstream, onzin

Terwijl de dominostenen tuimelen, zal het golf na golf van verwoesting door de financiële sector sturen, en het zal de meltdown van de subprimehypotheek van 2008 op een kinderspel laten lijken.

Maar faillissementsadvocaten zullen in ieder geval veel werk hebben. Vorige week hebben we vernomen dat JC Penney om faillissementsbescherming in hoofdstuk 11 heeft verzocht , en natuurlijk zullen de faillissementen die we tot nu toe hebben gezien slechts het topje van de ijsberg zijn.

Ik denk dat politici in heel Amerika grote spijt zullen krijgen van overreactie op COVID-19, omdat niemand de stukken weer in elkaar kan zetten nu onze economische zeepbel is gesprongen.

Helaas begrepen maar heel weinig mensen hoe wankel onze door schulden aangewakkerde economische ‘boom’ was, en uiteindelijk was er niet veel voor nodig om ons in een nieuwe economische depressie te duwen.

En nu zal elke extra crisis die zich voordoet onze economische problemen alleen maar doen escaleren. Dit wordt een heel lange nachtmerrie en je zult er niet snel meer uit ontwaken.

Zelfs voordat COVID-19 op de markt kwam, was dakloosheid in veel van onze grote steden een enorm probleem geworden en nu nemen de tentsteden snel toe in omvang .

De komende maanden zal er zoveel economische pijn zijn en het had allemaal kunnen worden voorkomen als we als natie veel andere keuzes hadden gemaakt.

Maar dat deden we niet, en dus moeten we nu allemaal de prijs betalen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Is COVID-19 een seizoensgebonden ziekte?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments