De federale regering in Duitsland waarschuwt voor verkeerde informatie en Merkel staat achter Bill Gates

De federale regering in Duitsland waarschuwt voor verkeerde informatie en Merkel staat achter Bill Gates

18 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Berlijn. De Duitse regering heeft gewaarschuwd voor verkeerde informatie in de Corona-crisis . Deze zouden “levensbedreigende gevolgen” kunnen hebben, zei Ulrike Demmer, woordvoerster van de adjunct-regering, maandag in Berlijn.

‘Het is absoluut duidelijk dat een kritisch publiek, bijeenkomsten, demonstraties, debatten, dit alles deel uitmaakt van democratie’, zei ze. Dit geldt voor alle onderwerpen en ook in tijden van pandemie. “We nemen zorgen, ontberingen en natuurlijk kritiek op dit onderwerp zeer serieus.”

Minister van Justitie Christine Lambrecht (SPD) heeft gewaarschuwd voor de effecten van valse meldingen en complottheorieën in de corona-crisis. ‘Het ontkennen en verdraaien van feiten kan het leven in de pandemie in gevaar brengen’, zei ze tegen Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Heel wat mensen die nu ruwe samenzweringstheorieën verspreidden, vielen de media en de wetenschap al vóór de crisis in Corona aan”, zei de minister. De complottheorieën over de corona-pandemie worden vaak geassocieerd met ‘racistische en antisemitische agitatie’.

Demmer legde uit: “Vanuit het oogpunt van de federale regering is er geen plaats voor extremistische ideeën, voor valse informatie, voor mythen, voor misleidende geruchten. Degene die opzettelijk valse verhalen over de corona-pandemie verspreidt, wil ons land verdelen en de mensen tegen elkaar van streek maken. ‘

Veel onwaarheden, samenzweringstheorieën , valse gezondheidstips en oproepen tot schendingen van beschermingsmaatregelen of openbare orde circuleerden op internet, in berichtengroepen . ‘Dit brengt mensenlevens in gevaar en dat mag niet zo zijn.’

“Er zal geen vaccinatie zijn”

Demmer benadrukte nogmaals: “Er zal geen verplichte vaccinatie tegen het coronavirus zijn.” Tegen Microsoft-oprichter Bill Gates, die door sommigen wordt beschouwd als het brein achter de corona-crisis, zei ze: “Er zijn veel fictieve verhalen in omloop die mensen onrustig maken.” De Bill and Melinda Gates Foundation heeft tot dusver 250 miljoen dollar beschikbaar gesteld om de corona-pandemie te bestrijden. ‘De federale regering waardeert het werk van de Stichting uitdrukkelijk.’

De plaatsvervangend woordvoerster van de regering heeft erop aangedrongen de feiten uit betrouwbare bronnen te controleren. ‘Het is onze gedeelde verantwoordelijkheid om een ​​objectieve openbare lezing over dit onderwerp te houden.’ Onzin zou gemakkelijk actie kunnen worden, zoals aanvallen op journalisten tijdens demonstraties aantoonden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  EU-Bankenunie: Allemaal garant voor Zuid-Europese banken, maar ook Deutsche Bank

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  WTF Deze video laat in drie minuten zien hoe gevaarlijk en gek Trump en zijn vriendjes zijn
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments