In een interview van “60 minuten” met klokkenluider vliegt Trump in een vlaag van woede

In een interview van “60 minuten” met klokkenluider vliegt Trump in een vlaag van woede

18 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump noemt klokkenluiderregels een “racket”, bedreigt een GOP-senator en probeert de pers in één keer te muilkorven

President Donald Trump ging zondagavond op een uitgebreide Twitterstorm en eiste dat de klokkenluiderswetten worden gewijzigd nadat een klokkenluidersklacht was ingediend door Dr. Rick Bright. Trump vertelde senator Susan Collins (R-ME) specifiek dat ze ernaar moest kijken.

Collins is in november opnieuw verkiesbaar, in een van de strakste races uit haar carrière in een staat die de goedkeuring van de president extreem laag beoordeelt.

In zijn interview met Norah O’Donnell van CBS herhaalde Dr. Bright veel van wat hij getuigde tegen het Congres en zei hij dat hij het Witte Huis probeerde te waarschuwen dat er geen reclame voor geneesmiddelen mocht worden gemaakt totdat ze waren getest en bewezen werkten op het coronavirus. Trump eiste dat hydroxychloroquine wordt gebruikt als medicijn om het virus te behandelen. Later bleek echter dat het bij patiënten onregelmatige hartslagen en andere hartproblemen veroorzaakte. Om die reden adviseerden artsen het alleen te gebruiken onder nauw toezicht in een ziekenhuis.

Toch bleven Trump en Fox News de drug pushen.

Dr. Bright vertelde O’Donnell ook dat hij en anderen al vroeg in de COVID-19-crisis alarm sloegen, om vervolgens genegeerd te worden.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments