Coronavirus: Een nerts heeft COVID-19 mogelijk aan een mens overgedragen, zegt de Nederlandse regering

Coronavirus: Een nerts heeft COVID-19 mogelijk aan een mens overgedragen, zegt de Nederlandse regering

20 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De Nederlandse regering zegt aanwijzingen te hebben dat een mens door een nerts coronavirus heeft opgelopen.

In een brief die woensdag is verzonden, zei de Nederlandse minister van Landbouw, Carola Schouten, dat een arbeider op een nertsenfarm een ​​COVID-19-stam had opgelopen die vergelijkbaar was met die van een dier op het terrein.

Ze zei dat dit betekende dat het “waarschijnlijk” was dat er een overdracht van nerts naar mens was opgetreden.

‘Deze nieuwe onderzoeksresultaten hebben een grote impact op de eigenaren, families en werknemers van nertsenbedrijven en op de lokale gemeenschappen’, zei ze in de brief.

‘Ik heb daarom nauw contact met al deze betrokken partijen.’

Het is geen nieuwe ontwikkeling om COVID-19 in nertsen te vinden, dit zijn semi-aquatische, vleesetende zoogdieren die voor hun bont zijn gefokt, aangezien er in april gevallen werden aangetroffen op twee boerderijen in Nederland nadat werknemers hadden vastgesteld dat sommige dieren ademhalingsmoeilijkheden hadden. .

De autoriteiten gingen er aanvankelijk van uit dat mensen de dieren hadden besmet; er wordt nu echter aangenomen dat ten minste één geval aantoont dat dit andersom is gebeurd.

Als gevolg hiervan zijn er verdere beperkingen opgelegd aan nertsenbedrijven, waaronder screening voor alle bedrijven in Nederland, en eisen aan het dragen van beschermingsmiddelen voor medewerkers.

Lees ook:  Thierry Baudet — gevochten als een leeuw, tot de allerlaatste bloeddruppel

Dieren en mest op besmette boerderijen mogen hun terrein niet verlaten.

Ondanks het bewijs van overdracht van nertsen van COVID-19 naar een mens, zei de Nederlandse regering dat de kans dat dit gebeurde “verwaarloosbaar” bleef.

Dit zijn niet de eerste gevallen van infecties bij dieren.

Een tijger in een dierentuin in New York testte positief op COVID-19 na het ontwikkelen van een luchtwegaandoening, aldus de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

“CDC is op de hoogte van een klein aantal huisdieren, waaronder katten en honden, die zijn geïnfecteerd met het virus dat COVID-19 veroorzaakt, meestal na nauw contact met mensen met COVID-19,” voegde het eraan toe.

Het adviseerde mensen om huisdieren te behandelen zoals ze zouden doen met andere menselijke familieleden en hen niet te laten communiceren met mensen of dieren buiten het huishouden. Er werd ook aanbevolen dat als iemand in het gezin symptomen ontwikkelt, deze ook van huisdieren moet worden geïsoleerd.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  OPROEP: Wij hebben jullie nodig!

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  De doodscultus heeft na Nederland nu Zweden bereikt - de leiders houden de politie voor de gek

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments