De gestoorde opkomst van de 3D-Printed Gun in de VS

De gestoorde opkomst van de 3D-Printed Gun in de VS

21 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De pandemie heeft de aanvoerlijnen in het hele land verstoord en mensen nemen de productie in eigen handen – inclusief wapenbezitters.

In 2013 opende een toen 25-jarige wapenrechtenactivist genaamd Cody Wilson een potentiële doos van Pandora toen zijn open-source collectief voor wapenontwerp, Defense Distributed, plannen uitbracht voor de Liberator. Het pistool, genoemd naar een beroemd pistool uit de Tweede Wereldoorlog, kon bijna volledig thuis worden vervaardigd met een 3D-printer.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kwam al snel tussenbeide door een brief te sturen waarin werd geëist dat de plannen zouden worden verwijderd en de Liberator-bestanden werden offline gehaald. Maar er was geen blikseminslag in die specifieke fles. Meer dan 100.000 mensen hebben de Liberator-bestanden gedownload gedurende de twee dagen dat ze live waren op de website van Defense Distributed. Sindsdien heeft een groep ontwerpers hun eigen 3D-printplannen voor vuurwapens gemaakt, verfijnd en verspreid.

De belangrijkste is Deterrence Dispensed. Een van de ontwerpers van de groep, alleen bekend als “Ivan de trol”, maakt deel uit van een team dat verantwoordelijk is voor twee van de bekendste en meest geavanceerde voorbeelden van 3D-geprinte vuurwapens die momenteel beschikbaar zijn: de FGC-9 (“Fuck Gun Control- 9 “), een 9 mm halfautomatisch vuurwapen dat gebruik maakt van nul gereguleerde pistoolonderdelen, en de Plastikov, ‘s werelds eerste 3D-printbare AKM-ontvanger. (De ontvanger is het centrale frame waar de mechanismen van het pistool zijn ondergebracht; in wezen het onderdeel dat een pistool tot een pistool maakt.) Met de ontvanger kan een volledige AKM worden gebouwd, een variant van het automatische geweer AK-47.

3d wapen

Ivan is co-auteur van een uitgebreid nieuw rapport, Desktop Firearms: Emergent Small Arms Craft Production Technologies , dat de geschiedenis van deze ‘wiki-wapens’ doorneemt en een kijkje geeft in deze geheimzinnige wereld van ontwerpers met geweren. Het ‘troll’-gedeelte van zijn nom de guerre is toepasselijk: hij heeft onlangs een ontwerp uitgebracht voor een 3D-printbaar Glock 17-tijdschrift, de Menendez , genoemd naar de Amerikaanse senator uit New Jersey die Ivan van Twitter verbood voor het posten van wapenontwerpen.

Zoals Ivan me uitlegde via versleutelde e-mail, is Deterrence Dispensed van plan om door te gaan met het ontwikkelen en verspreiden van zijn bestanden zolang er een publieke vraag naar is. “Ik vind het essentieel dat de vrije samenleving toegang heeft tot harde macht als de vrije samenleving geen echte politieke macht heeft”, zegt hij. “Door informatie over onder meer het maken van wapens openbaar te maken, wordt ervoor gezorgd dat de harde kracht niet van het publiek wordt afgenomen.”

Hoewel 3D-geprinte vuurwapens nog steeds een nichekwestie zijn, zijn er een aantal redenen waarom een ​​persoon zoiets zou willen creëren, vooral tijdens een wereldwijde economische en politieke crisis. De voorraden van allerlei benodigdheden zijn bijna op en voor sommige mensen omvatten die benodigdheden wapens en munitie. Verscheidene staten hebben gezien run op wapenwinkels, en verkoop zijn omhooggeschoten sinds de begindagen van de pandemie, onder impuls van een bunker mentaliteit, zorgen over maatschappelijke onrust en angsten van de federale overreach.

De verbreiding van hypergelokaliseerde wapenproductie zou de droom van een wapenadvocaat zijn: een potentieel grenzeloos aantal vuurwapens dat wordt verkregen zonder de dreiging van overheidsinferentie of vervelende regelgeving. In een tijd waarin zowel gewone consumenten als gouverneurs op zoek zijn naar alternatieven voor overbelaste toeleveringsketens, roept het voorbeeld van 3D-geprinte wapens diepgaande vragen op: wat gebeurt er als de economische macht gedecentraliseerd wordt en als de productiemiddelen op een kleine, individuele schaal? Wanneer mensen het vermogen hebben om te bouwen wat ze nodig hebben, welk nut hebben ze dan voor toezicht door de overheid?

3D-geprinte wapens zijn een manier waarop mensen zichzelf kunnen bewapenen zonder de tussenkomst van de federale en deelstaatregeringen, die het toch zelden met elkaar eens zijn. Voorstanders van wapenbeheersing zullen huiveren bij het idee om de toegang tot deze dodelijke hulpmiddelen te openen, maar het is misschien al te laat.

Lees ook:  Slechts 3% van wat de VS uitgeeft om landen te vernietigen kan een einde maken aan de honger - op de hele planeet

3D-printen was ooit de enige provincie van de techneut, de plug-in en – vanwege de astronomische kosten van vroege machines – de welgestelden. Maar nu, midden in de coronavirus pandemie, is de technologie eindelijk gedemocratiseerd. Hoewel het prijskaartje voor high-end en experimentele modellen nog steeds ver in de duizenden dollars kan oplopen, is het mogelijk om een ​​eigen 3D-printer samen te stellen voor ongeveer $ 200. (Het was tenminste voordat de pandemie de toeleveringsketens tussen de VS en China verstoorde.)

Het proces waarbij een driedimensionaal object laag voor laag wordt gebouwd, is elegant in zijn eenvoud. Op de meer eenvoudige machines start je de printer op, voeg je het afdrukmateriaal toe (meestal een soort filament), laad je een computer-aided design (CAD) -bestand en wacht je terwijl het ontwerp langzaam opbouwt.

Tot nu toe is 3D-printen opgedoken in de publieke verbeelding op basis van zijn nieuwigheid, niet zijn bruikbaarheid. De meeste mensen komen de praktijk alleen tegen via nieuwsartikelen over 3D-geprinte bikini’s en ‘selfie’-sculpturen. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg van polymeerfilament als het gaat om het begrijpen van het grote en verschrikkelijke potentieel van deze praktische kunstvorm. Aangezien ziekenhuizen in het hele land te kampen hebben met een ernstig tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor gezondheidswerkers, eerstehulpverleners en ander personeel, is 3D-printtechnologie een onverwachte reddingslijn geworden voor degenen die de crisis het hoofd moeten bieden.

Een aantal grote bedrijven (waaronder Ford, Toyota en NASCAR ), universiteiten , lokale bedrijven en zelfs middelbare scholen zijn begonnen met de productie van duizenden 3D-geprinte  medische gelaatsschermen in een poging de leegte te vullen. De relatief snelle productietijd van de technologie heeft het tot een onverwacht nuttig hulpmiddel gemaakt in de strijd tegen coronavirus. De veelzijdigheid van het medium is ook een zegen geweest; in Italië bedacht een bedrijf een manier om een snorkelmasker aan te passenin een beademingsmasker met behulp van een 3D-geprinte bijlage. 3D-printen zal de traditionele productie niet snel vervangen, maar het heeft een aanzienlijke deuk gemaakt in de huidige acute PBM-tekorten.

Sinds 3 april produceren werknemers van Makelab, een 3D-printbedrijf gevestigd in Brooklyn, dagelijks meer dan 175 3D-geprinte gelaatsschermen om te doneren aan lokale ziekenhuizen. Ze hebben ook 200 schilden gedoneerd aan supermarktmedewerkers bij hun lokale handelaar Joe’s, als een knipoog naar de risico’s die deze essentiële werknemers blijven lopen tijdens het werk. Het ontwerp van het gezichtsschild van Makelab kost $ 9,25 en de fabricage duurt ongeveer een uur. Volgens Christina Perla, mede-oprichter van Makelab, biedt 3D-printen zo’n wendbare en slanke supply chain dat het voor haar winkel “een goed idee was” om PBM te gaan produceren. “Ik hoop dat de FDA zal overwegen om een ​​goedgekeurd proces te maken voor het goedkeuren van 3D-printen voor meer PBM-gebruik na COVID-19,” vertelde ze me via e-mail.

Ondertussen hebben vier studenten van een voorbereidende school in Coconut Creek, Florida de handen ineen geslagen om meer dan 8500 maskerverlengers te printen voor eerstelijnswerkers in hun gebied. Jason Krause Jr. begon het project – genaamd Earstraps – met een ontwerp dat hij maakte met Fusion360 CAD-software. Zijn school, North Broward Preparatory, gaf zijn team eerst toestemming om de printers van de school te gebruiken, maar dankzij een stortvloed aan donaties zijn Team Earstraps inmiddels hard op weg om een ​​volwaardige PBM-fabriek te worden. “Ik denk dat als deze pandemie voorbij is,” zei Krause via e-mail, “de wereld naar de 3D-printgemeenschap zal kijken hoe het zoveel heeft geholpen en hoe nuttig 3D-printen is.”

Nu de wereldeconomie tot stilstand komt, is er vraag naar producten die veel verder gaan dan producten met een directe toepassing op de coronaviruscrisis. Geconfronteerd met een golf van racistisch geweld, aangespoord door propaganda van de regering, hebben Aziatisch-Amerikanen in grote aantallen wapens opgekocht. Eerste wapenbezitters van elke streep overspoelen wapenwinkels met de status van “essentiële bedrijven” na controversiële juridische uitdagingen in verschillende staten. (Zoals Ivan zegt, met een dosis van zijn kenmerkende ironie: “Met zoveel mensen die vuurwapens willen kopen, lijkt het erop dat de mensen – voor wie de overheid bedoeld is – dit soort zaken als essentieel beschouwen.”)

Lees ook:  Politieagenten schoten in Amerikaanse protesten toen Trump zwoer het leger binnen te halen

Ivan merkt ook op dat de pandemie de overgang tussen vuurwapenliefhebbers en de zogenaamde preppergemeenschap heeft verlicht. Het belangrijkste bindweefsel tussen de twee, zegt hij, is hun gedeelde waardering voor het idee van zelfredzaamheid (en, naar men aanneemt, een desinteresse in wat de federale regering in dat opzicht passend acht).

‘Er is ongetwijfeld een bepaald aspect van zelfredzaamheid bij het maken van je eigen wapen, ook al maak je eigenlijk maar een of twee delen vanwege de manier waarop federale regelgeving werkt’, legt Ivan uit. ‘Meer munitie hebben dan je’ nodig ‘hebt, meer voedsel dan je’ nodig ‘hebt en meer vaardigheden dan je’ nodig ‘hebt, is een heel goed idee als je die dingen nodig hebt. Het is alsof veel van de preppers een grapje maakten – iedereen wilde ze tot nu toe aanwijzen en uitlachen, tot het opeens tijd wordt om aardig te zijn voor die rare oom in je familie die zich hierop heeft voorbereid. ‘

Het relatieve gemak waarmee iemand nu een vuurwapen 3D kan printen, is nog lang niet algemeen bekend, maar het is een groeiend interessegebied in de vuurwapengemeenschap. Net als de meer gebruikelijke doe-het-zelf-pistoolkits, die online kunnen worden besteld en waarbij in het algemeen lagere ontvangers worden uitgeboord en de rest wordt gemonteerd, wordt deze moderne draai aan “spookgeweren” – of niet-traceerbare wapens – geleverd zonder serienummers, en zijn volkomen legaal om af te drukken en te bezitten (maar niet te verkopen of te vervaardigen). Een geheel nieuw gebouwd pistool geeft de eigenaar veel meer vrijheid om aan te passen en te sleutelen dan een fabrieksmodel, en er is een anarchistische mix-en-match-kwaliteit voor veel van de nieuwere hybride ontwerpen , die 3D-geprinte componenten combineren met direct beschikbare hardware-items of standaard pistoolonderdelen voor een steviger product.

Politici hebben opzettelijke pogingen gedaan om 3D-geprinte vuurwapens te reguleren en, in sommige gevallen, ze regelrecht te verbieden, maar een gebrek aan wil van de federale regering heeft de meeste van die pogingen in het water gelaten. De zachte houding van de Trump-regering ten aanzien van wapens in het algemeen heeft het voor voorstanders van wapenbeheersing moeilijk gemaakt om zelfs de meest elementaire concessies te bereiken.

Toch blijft de potentiële verspreiding van niet-gereguleerde kanonnen die in kelders in het hele land zijn gebouwd, sporadisch de aandacht trekken. In maart vaardigde een rechter een voorlopig verbod uit op een nieuwe reeks federale regels voor 3D-geweren, omdat ze het burgers te gemakkelijk zouden hebben gemaakt om toegang te krijgen tot wapenontwerpprofielen. Voorlopig zullen het ministerie van Handel en de staatsambtenaren de distributie van deze bestanden reguleren – en men neemt aan dat ze hardhandig optreden – terwijl het voor individuen legaal blijft om ze te gebruiken om thuis wapenonderdelen te printen.

Vanwege de paniek en producttekorten heeft Polymer80, een populaire verkoper van onderdelen en accessoires voor doe-het-zelfbouw, een “hoger dan verwacht aantal bestellingen” meegemaakt . Veel van zijn producten, waaronder Glock-frames en AR-15 lagere ontvangers, zijn niet op voorraad. Nu de munitieprijzen stijgen en klanten populaire vuurwapenmodellen gebruiken, zijn wapenbezitters natuurlijk meer geïnteresseerd geraakt in het maken van de doe-het-zelf-route, of dat nu is via 3D-printen of meer traditionele maatregelen.

“Aangezien de meeste wapenwinkels in de detailhandel populaire vuurwapens zoals Glocks of AR15’s niet op voorraad kunnen houden, wordt het bouwen van een onderdelenkit een steeds aantrekkelijkere optie”, legt Ivan uit. “In verschillende staten duurt het achtergrondcontroleproces langer dan het verzenden van een onderdelenset naar je huis en het printen van een lagere ontvanger, dus het is zelfs een tijdsbesparing bovenop de enige manier om op sommige plaatsen populaire vuurwapens te krijgen.”

Lees ook:  PRINSES MABEL NIET TE VERTROUWEN is blonde pion van George Soros wil meer islam

De toekomst van 3D-printen zal op verschillende manieren in kaart worden gebracht, afhankelijk van het product in kwestie, maar een rode draad is een onderliggende wending naar zelfvoorziening, evenals een daarmee gepaard gaande veronachtzaming van wet- en regelgeving die de toegang tot deze producten probeert te blokkeren . Tweede amendement absolutisten en rechtsextremisten zijn zeker een luid contingent in de Amerikaanse cultuur en hebben altijd een controversiële relatie gehad met de gecentraliseerde autoriteit, maar nu doet iedereen dat ook. Er is ons verteld dat we, tenzij we op de deur van de dood zijn, thuis een slopend virus met de vingers zouden moeten sluiten. Er is ons verteld dat de staten er alleen voor staan ​​om tegen deze onzichtbare vijand te vechten, dat er geen cavalerie komt. Er is een vacuüm in het midden en we weten allemaal dat de natuur een vacuüm verafschuwt.

Het is het type omgeving dat subculturen aan de rand laat floreren. Activisten voor wapenrechten hebben lang volgehouden dat mensen voor zichzelf moeten zorgen, dat ze niet op de regering kunnen vertrouwen om hen te beschermen – en in dit geval blijkt dat ze gelijk hadden. Het volledige potentieel van 3D-technologie moet nog worden benut en we hebben slechts een zwak begrip van de grote spelers in deze opkomende markt: de makers, de beschermers en de vernietigers. Het enige dat nu veilig lijkt te zijn, is dat de toekomst aan alle drie toebehoort.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments