Frankrijk moet slechts een week na heropening 70 scholen sluiten door nieuwe coronavirus opleving

Frankrijk moet slechts een week na heropening 70 scholen sluiten door nieuwe coronavirus opleving

21 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De minister van Onderwijs heeft aangekondigd dat sinds de heropening op 11 mei 70 gevallen van Covid-19 zijn geïdentificeerd op scholen

Sinds de heropening van 40.000 kleuterscholen en basisscholen op 11 mei zijn er 70 gevallen van coronavirus geïdentificeerd, zei Jean-Michel Blanquer, gast bij RTL . “Bijna elke keer zijn dit gevallen die zich buiten de school voordoen, zoals in de recente voorbeelden van slachthuizen “, verzekerde hij.

Meerdere schoolsluitingen

Ondanks de voorzorgsmaatregelen moesten verschillende scholen vorige week weer sluiten vanwege gevallen van coronavirus. In Charente zijn vijf scholen tot 25 mei tijdelijk gesloten, nadat een leraar en een begeleider positief op het virus waren getest . Andere scholen in Mayenne, Finistère, Cantal, Haute-Garonne, Indre-et-Loire, Hérault en zelfs Nice moesten ook sluiten. Volgens Jean-Michel Blanquer was het “onvermijdelijk, maar het blijft een minderheid”. Deze sluitingen zijn “een illustratie van het feit dat we streng zijn, zoals we hebben aangekondigd”, drong hij aan.

Hij voegt eraan toe dat “70% van de studenten doorgaan met het volgen van cursussen op afstand” op Franse basisscholen. Maandagochtend hervatten 150.000 schoolkinderen hun weg naar hun vestiging met de heropening van 85% van de hogescholen in de regio’s die het minst door de epidemie werden getroffen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments