COVID-19 Pandemie en drugs

COVID-19 Pandemie en drugs

22 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

De COVID-19-pandemie die zich over de hele wereld heeft verspreid, heeft veel aspecten van het moderne leven en de samenleving beïnvloed, waaronder misdaad en drugshandel.

Volgens hoogleraar Criminologie aan de Universiteit van Oxford, Federico Varese, die verschillende boeken over georganiseerde misdaad heeft geschreven, is de misdaad ernstig getroffen door de economische neergang in verschillende landen, aangezien de politiecontrole wordt opgevoerd als onderdeel van strikte beperkende maatregelen door de regering ingevoerd vanwege de epidemie. Hoe langer de huidige situatie duurt, hoe moeilijker het voor gangsters wordt om hun gang te gaan. Tegelijkertijd gelooft Varese dat bestellingen voor de levering van medische apparatuur waarschijnlijk een nieuwe bron van inkomsten zullen worden voor de maffia, die ze kunnen verkrijgen van de bedrijven die ze controleren, door bedrijven in nood op te kopen of geld te lenen aan hun eigenaars om het bedrijf draaiende te houden.

Afgezien van deze grotere mate van betrokkenheid bij de schimmige bezigheid van het leveren van medische en farmaceutische apparatuur en de verkoop en distributie van namaakgeneesmiddelen, geloven experts van wetshandhavingsinstanties ook dat het misschien gemakkelijker wordt voor gangsters om mensen te vinden en te overtuigen om meer te spelen actieve rol bij drugssmokkel als gevolg van de toenemende economische problemen en de georganiseerde misdaad. Bovendien zullen misdaadringen zeker lobbyen om wetten die voor hen gunstig zijn, door de wetgever te laten schuiven.

De golf van drugsgerelateerde wetgevingsvoorstellen die onlangs door veel staten is aangenomen, is een stevige bevestiging.

De vraag of drugs wel of niet moeten worden gelegaliseerd, is een veelbesproken onderwerp. Het legaliseren van marihuana voor recreatieve doeleinden is in strijd met het Enkelvoudig Verdrag van de VN, volgens hetwelk marihuana alleen voor medische doeleinden mag worden geconsumeerd. De kwestie van het legaliseren van drugs is de laatste tijd echter een actievere discussie geworden. Het debat draait om decriminalisering en om het bredere concept van liberalisering van drugs. Het is geen geheim dat politieke groepen en zakengemeenschappen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het helpen van de verkoop van cannabisproducten om de snelstgroeiende economische sector in de Verenigde Staten te worden, en als de inspanningen om het te legaliseren in alle 50 Amerikaanse staten doorgaan, zal de marihuana markt zou de biologische voedingsindustrie de komende jaren kunnen inhalen.

Zo meldde het Estse dagblad Postimees dat het Ministerie van Volksgezondheid in Luxemburg in de zomer van 2019 aankondigde dat het van plan is de productie en consumptie van marihuana in het land binnen twee jaar volledig te legaliseren, en riep het ook andere Europese landen op om dit te doen hetzelfde en versoepelen hun drugswetten. Luxemburg is van plan belastinginkomsten te gebruiken die zijn gegenereerd door het legaliseren van cannabis om de financiering voor drugsvoorlichting te verhogen en directe financiering voor programma’s om drugsverslaafden in het land te helpen.

Luxemburg wordt het derde land ter wereld dat marihuana volledig legaliseert, en voegt zich bij Uruguay en Canada. Het gebruik van marihuana voor medische doeleinden is legaal in Denemarken, Australië, Macedonië, Kroatië, Roemenië, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Turkije en een aantal andere landen.

De kwestie van het legaliseren van drugs begon actiever te worden besproken bij het begin van de strijd tegen het coronavirus, aangezien de financiële situatie in veel landen sterk verslechterde, samen met de criminele netwerken die erin opereerden.

Lees ook:  Het bloedbad in Srebrenica, 25 jaar later

Volgens de Times of Israel hebben de Israëlische autoriteiten pas onlangs een definitief besluit genomen over de vraag of medicinale cannabis mag worden geëxporteerd, en hebben ze besloten om de verkoop ervan aan andere landen toe te staan. Deze industrie zal naar verwachting honderden miljoenen dollars aan inkomsten genereren voor Israël. In de aanloop daarvan meldden de Israëlische media dat het land al een bevel had ingevoerd om de straffen voor roken en het bezit van marihuana te verminderen.

Het Tsjechische parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de export van cannabis voor medische doeleinden toe te staan. Dit nieuws werd op 12 mei bekendgemaakt door de Tsjechische minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch. Ter ondersteuning van dit wetsvoorstel wees de Tsjechische minister van Volksgezondheid erop dat “concurrentie die wordt gecreëerd door kleinere producenten een vergunning te laten krijgen, de kosten van de openbare ziektekostenverzekering voor patiënten moet verlagen en de kosten van medicijnen voor patiënten moet verlagen. “

De Albanese regering bereidt ook een wetsvoorstel voor om de teelt van marihuana voor medische doeleinden te legaliseren. Deze aankondiging werd gedaan door de Albanese premier Edvin “Edi” Rama. Na de verklaring van Rama vonden de afgevaardigden van de Europese Unie in Albanië de behoefte om duidelijk te maken dat de Europese Commissie en de EU-delegatie in Albanië niet betrokken waren bij het opstellen of raadplegen van rapporten over de legalisering van medische marihuana in Albanië.

Tegelijkertijd moet worden vermeld dat Albanië nu wordt beschouwd als een van de grootste cannabisproducenten van Europa. Aan het begin van 2020 lekten de Italiaanse media een politierapport waarin stond dat het volume van de in Albanië geteelde cannabis “was toegenomen met 1200% of 12 keer in vergelijking met 2018”. Volgens de gegevens waren er ongeveer 100.000 planten ontdekt in de Albanese bergen.

Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving,die de productie en consumptie van drugs in de EU al meer dan 20 jaar bestudeert, publiceerde haar 2019-rapport over waar drugs vandaan komen in Europa en wie ze gebruikt. De auteurs van het rapport concluderen dat het grootste gevaar waarmee Europa momenteel wordt geconfronteerd, de ‘uberisatie’ van de cocaïnehandel voor zijn gebruikers is. In het rapport wordt een aantal keren herhaald dat er minder drugs worden geïmporteerd in Europa, omdat er steeds meer drugs worden geproduceerd binnen de Europese Unie. In Europa worden vaker verschillende soorten drugs geproduceerd. Zo bleken de meeste laboratoria waar MDMA en zijn naaste analogen worden geproduceerd zich in Nederland en België te bevinden, terwijl van de 300 illegale methamfetaminelaboratoria die in 2017 in de Europese Unie werden gemeld, in totaal 264 werden aangetroffen in Tsjechië Republiek.

Europa blijft een van ‘s werelds grootste markten voor illegaal drugsgebruik. Volgens het rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving hebben 91 miljoen mensen minstens één keer in hun leven marihuana gerookt, dat is ongeveer 27% van de EU-burgers en 18 miljoen mensen, of ongeveer 5% van de EU-burgers, heb cocaïne geprobeerd. In twee derde van de EU-landen (voornamelijk in West-Europa) is het cocaïnegebruik sinds 2014 met 35% gestegen. Momenteel worden meer dan 650.000 mensen behandeld voor heroïneverslaving. Tegelijkertijd nemen in totaal 1,5 miljoen mensen deel aan programma’s voor behandeling en rehabilitatie van drugsvervanging.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Is het einde van Europa zoals we nu kennen voorbij?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  SOMMIGE ZWEEDSE ZIEKENHUIZEN ZIJN GESTOPT MET HET GEBRUIK VAN CHLOROQUINE VOOR DE BEHANDELING VAN COVID-19 NA MELDINGEN VAN ERNSTIGE BIJWERKINGEN
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments