Koning wenst moslims gelukkig Suikerfeest, ondanks beperkingen

Koning wenst moslims gelukkig Suikerfeest, ondanks beperkingen

22 mei 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Koning wenst moslims voor het eerst via sociale media gelukkig Suikerfeest

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hopen dat moslims ondanks de coronacrisis toch een mooie afsluiting van de ramadan kunnen vieren. Het koningspaar wenst iedereen vrijdag op social media een fijn Suikerfeest toe.

“Nu de vastenmaand ramadan ten einde loopt, wensen wij iedereen die zich voorbereidt op de afsluiting daarvan een gelukkig Suikerfeest toe”, schrijft het koppel. “Ook al kunt u niet samenzijn met allen die u lief zijn, toch hopen wij dat het ook dit jaar voor u een feest zal zijn van bezieling en verbinding.”

Ook vorig jaar besteedde de koning aandacht aan de vastenmaand. Toen schoof Willem-Alexander bij een buurthuis in Den Haag aan bij de iftar, de maaltijd die direct na zonsondergang tijdens de ramadan wordt gegeten.

Arabische vorsten klaar voor belronde met goede wensen

Het aanstaande einde van de islamitische vastenmaand Ramadan is voor de Arabische vorsten reden om elkaar op te bellen en goede wensen uit te wisselen ter ere van Eid Al-Fitr, wat in Nederland het Suikerfeest wordt genoemd. Sultan Haitham van Oman begon zijn belronde woensdag al en ging daar donderdag mee door, zo meldde het Omaanse staatspersbureau.

Zo sprak hij met koning Salman van buurland Saudi-Arabië over de uitstekende ‘broederlijke relaties’ en ook spraken beide leiders de wens uit die uitstekende banden verder te versterken. Sultan Haitham had daarnaast gesprekken met de emir van Koeweit, de koning van Bahrein en de emir van Qatar. Die laatste kan maar van weinig kanten gelukwensen verwachten omdat een deel van de zogenoemde ‘broederstaten’ zijn land al twee jaar boycotten. Oman en Koeweit doen daar echter niet aan mee.

Lees ook:  Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch: Moslims zijn beter dan christenen met bidden

De komende dagen zullen ook de andere staatshoofden de telefoon pakken om elkaar gelukwensen met het feest, dat afhankelijk van het spotten van de maand op 24 of 25 mei begint.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments