Trump, Als Een Dictator, Blijft Hakken op de Democratie

Trump, Als Een Dictator, Blijft Hakken op de Democratie

23 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Nu richt hij zich op de inspecteurs-generaal van zijn regering – de interne waakhonden die zijn corruptie aan het licht brengen

Stap voor stap onheilspellende stap elimineert of blokkeert Donald Trump elke constitutionele controle en balans op zijn administratie om de aansprakelijkheid voor corruptie te ontlopen.

Het enige pad dat nog openstaat om te voorkomen dat Amerika autocratie wordt, is de stembus in november. Zelfs daar werkt Trump aan de verkiezingen met de hulp van zijn staatssecretaris en verschillende gekozen Republikeinse leiders.

Op de nationale televisie heeft hij verklaard de hulp van Moskou en Peking te aanvaarden, wat in strijd zou zijn met het strafrecht. Maar terwijl Trump de mechanismen ontmantelt die het Congres heeft gecreëerd om de integriteit van de uitvoerende macht te waarborgen, wie kan hem dan stoppen?

Trump heeft sinds 3 april vier inspecteurs-generaal ontslagen . Het is hun plicht corruptie en machtsmisbruik in zijn regering uit te roeien.

Hij verving ook een IG door een trouwe assistent van het Witte Huis. Dat zorgt ervoor dat er niets wordt gedaan om misbruik door Trump aan het licht te brengen bij het uitdelen van een half biljoen dollar aan coronavirushulp. “Ik zal de supervisie zijn, ik zal de supervisie zijn”, zei Trump, zichzelf herhalend op 24 maart volgens het officiële transcript van het Witte Huis.

Die woorden hebben overal verduisteraars en fraudeurs gerustgesteld, om nog maar te zwijgen van de Trump-Kushner-familie van oplichters. Zijn familieleden hebben de overheidszorg al lang op de korrel genomen, documenten voor accountants verborgen gehouden en onder ede gelogen om winst.

Trump weigert ook om vacatures in de Federal Election Commission in te vullen , waardoor de helft van de zes zetels vacant blijft . Bij gebrek aan het vereiste quorum van vier leden is het agentschap machteloos om op te treden tegen burgerlijke en strafrechtelijke schendingen van het campagnefinancieringsrecht.

Als het Kremlin zich opnieuw bemoeit met de verkiezingen in 2020, zoals de inlichtingencommissie van de Senaat zegt dat het al doet, wie zal er dan opstaan ​​in de regering-Trump?

Antwoord: niemand.

En iedereen die het probeert, wordt snel afgesloten.

Hoe autocracies werken

vs

MSNBC screengrab

Sarah Kendzior is in haar schitterende nieuwe boek een van de weinige journalisten die begrijpt wat er gebeurt. Kendzior is een student autocratie. Net als DCReport waarschuwt ze vanaf het begin dat Trump eraan werkt Amerika in één te veranderen.

‘Hoe langer autocraten aan de macht blijven, hoe kleiner de binnenste cirkel wordt en hoe meer verwantschapsbanden de overhand hebben’, legde ze uit. Haar boek is In Plain Sight: the Invention of Donald Trump and the Erosion of America .

De invloed van verwantschap groeit in autocratieën omdat ‘partijen die door bloed of huwelijk zijn gebonden gemakkelijker te controleren zijn.

“Nepotisme zorgt voor een gemakkelijke accumulatie van hefboomwerking: als een medewerker durft af te wijken van de partijlijn, kan de positie van hun familielid – en, indien nodig, hun leven – worden bedreigd”, legde Kendzior uit. Ze haalde moorden aan door de Saoedische en Noord-Koreaanse regimes die Trump vaak prijst.

Kendzior merkt ook op dat zowel minister van Financiën Steve Mnuchin als minister van Handel Wilbur Ross “beschermheren zijn, zoals Trump, van Carl Icahn.” Hij trad af als adviseur van het Witte Huis “… na een voorgesteld ethisch onderzoek dat, zoals zoveel andere onderzoeken, op mysterieuze wijze werd stopgezet.”

Constitutionele grenzen ontwijken

Een andere manier waarop Trump grenzen aan zijn autoriteit omzeilt, is door ons ministerie van Justitie te veranderen in zijn persoonlijk advocatenkantoor. Met de medeplichtigheid van procureur-generaal Bill Barr, richt hij Trump’s Injustice Department op met belastingbetalers die de rekening betalen.

De rol van de afdeling Injustice is het beschermen van de trawanten van Trump, zoals de bekende buitenlandse agent Michael Flynn, de veroordeelde buitenlandse agent Paul Manafort en de leugenachtige schoonzoon Jared Kushner.

En het valt diegenen lastig die Trump als vijanden beschouwt.

Flynn, een gepensioneerde generaal, was de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis van Trump. Manafort was zijn campagneleider. Zowel Manafort als Kushner namen deel aan een bijeenkomst in juni 2016 met agenten van het Kremlin die de campagne hielpen.

Met dergelijke feitenpatronen voelt Trump natuurlijk de noodzaak om onderzoek te omzeilen.

In 2018 vertelden we de lezers van DCReport dat de federale vervolging onder Trump met 25 procent kelderde .

Maar het is niet alleen de verdoving van administratiekantoren die door het Congres zijn opgericht om corruptie en wangedrag uit te roeien dat Trump onder de knie heeft. Hij blokkeert ook het Congres, of in ieder geval het Huis waar de Democraten de meerderheid hebben.

De legitimiteit van het Congres afwijzen

Om zijn gedrag te beschermen tegen toezicht van het Congres, heeft Trump geweigerd mee te werken aan House-onderzoeken. Advocaten van het Department of Injustice vertelden het Hooggerechtshof vorige week dat Trump de bevoegdheid heeft om te beslissen of onderzoeken door een gelijkwaardige afdeling van onze regering legitiem zijn of kunnen worden genegeerd. Hij verklaarde alleen mee te werken aan onderzoeken van de Senaat, waar de Republikeinen de meerderheid hebben.

Hoewel de beweerde bevoegdheid om te beslissen wie zijn administratie mag onderzoeken gericht was op het Congres, was deze redenering duidelijk ook van toepassing op de federale rechtbanken.

En als iemand twijfelt of Trump gelooft, zoals ik al jaren betoog, dat hij vrij is om onbeperkte macht uit te oefenen, onthoud dan wat zijn advocaat George Consovoy in februari tegen een federale rechter zei. Als Trump iemand op Fifth Avenue zou neerschieten, zou de NYPD geen bevoegdheid hebben om de misdaad te onderzoeken, zei hij. Op basis van die redenering kon de politie hem het pistool niet ontnemen om ook geen moorden te voorkomen.

Lees ook:  Coronavirus-infectietelling stijgt naarmate landen hun verspreiding proberen te beheersen

Trump beweert belachelijk dat artikel II van onze grondwet ” de macht geeft om te doen wat ik wil “. Volgens zijn dictatoriale theorie blokkeert Trump alle vragen, een reële en huidige bedreiging voor onze democratie. Deze acties zijn ook consistent met zijn gedrag gedurende zijn hele leven.

Perfect Life Claim

Al decennia lang beweert Trump dat hij een perfect christelijk leven heeft geleid , zoals ik in mijn biografie uit 2016 The Making of Donald Trump meldde .

“Waarom moet ik me bekeren of Gods vergeving zoeken als ik geen fouten maak”, vertelde Trump in 2015 aan de evangelicals van Iowa. Hoewel dit de ware christenen zou moeten beschuldigen en het bewijs moet zijn van een slechte bedrieger , hebben de evangelicals hem niet uitgejouwd of uitgedaagd. Ze liepen ook niet weg. Trump geniet nog steeds solide steun onder blanke evangelicalen, ondanks persoonlijk gedrag dat rechtstreeks in strijd is met christelijke overtuigingen.

Jaren eerder bracht Trump het leven van een pasgeboren achterneef in gevaar om meer geld uit de nalatenschap van zijn vader te halen. Gevraagd door verslaggever Heidi Evans, verontschuldigde Trump zich niet. Hij verklaarde dat er niets mis was met het ontkennen van medische dekking , een actie die een rechter snel ongedaan maakte.

Iedereen die zo weinig fundamentele morele fatsoen heeft, zo niet in staat is tot introspectie en zo gemakkelijk de dood van een kind voor geld kan riskeren, zal al zijn inspanningen om de wet te negeren, rechtvaardigen. En als hij het voor elkaar krijgt, zou hij zichzelf dictator verklaren.

Mocht Trump erin slagen de macht te grijpen, dan zal hij, zoals tirannen altijd doen, verklaren dat hij het alleen voor het welzijn van de natie heeft gedaan. Trump zei tenslotte dat hij, door de Republikeinse nominatie te accepteren, “alleen ik” de Amerikaanse problemen kan oplossen .

Trump heeft in zes weken tijd vier inspecteurs-generaal ontslagen:

  • Intelligence Community IG Michael Atkinson op 3 april
  • Ministerie van Defensie (waarnemend) IG Glenn Fine op 7 april
  • HHS Principal Deputy IG Christi Grimm op 1 mei
  • State Department IG Steve Linick op 15 mei

Toen Trump Michael Atkinson ontsloeg, was hij volgens de federale wet verplicht zichzelf uit te leggen aan het Congres.

‘Dit is om u te laten weten dat ik mijn bevoegdheid als president uitoefen om de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap uit zijn ambt te ontzetten’, zegt de brief van Trump aan de leiders van de inlichtingencommissies van het Huis en de Senaat.

In de brief staat ook: ‘Het is van vitaal belang dat ik het volste vertrouwen heb in de aangestelden die als inspecteur-generaal dienen. Dat is bij deze inspecteur-generaal niet meer het geval. ‘

We weten waarom Trump Atkinson zou vrezen, die hij in 2017 benoemde en zich gedwongen voelde hem te ontslaan. Atkinson gaf aan het Congres de  klokkenluidersklacht van Oekraïne door die aanleiding was voor zijn afzetting.

Misbruik door Pompeo, vrouw 

Het meest recente ontslag lijkt rechtstreeks verband te houden met corruptie waarbij staatssecretaris Mike Pompeo en zijn vrouw Susan betrokken waren. Gedurende zijn hele loopbaan bij State hebben werknemers geklaagd dat het echtpaar hen of hun collega’s als bedienden gebruikte. Onderlingen moesten persoonlijke boodschappen doen, zoals een hond naar de trimmer brengen en stomerij ophalen. Dergelijke verzoeken zijn in strijd met de federale wetgeving. Tijdens de sluiting van de regering nam Pompeo zijn vrouw zelfs mee op een officiële reis, een andere onrechtmatige daad.

Trump ontsloeg Linick en zei, net als Atkinson, dat hij het vertrouwen in hem had verloren. Het vuren kwam op aandringen van Pompeo, waardoor de actie zelf corrupt werd sinds de IG Pompeo aan het onderzoeken was.

Het lijdt geen twijfel dat Pompeo Linick uit wilde hebben. In een verklaring van het Witte Huis werd verklaard: “Secretaris Pompeo heeft de verhuizing aanbevolen en president Trump was het daarmee eens.”

Burgerschap ontkennen

Een van de inspanningen van Team Trump om de verkiezingen te vervalsen, is dat Pompeo immigranten ontkent die de mogelijkheid kwalificeren om de eed af te leggen om Amerikaanse staatsburgers te worden . Pompeo zou tijdens de pandemie video of andere afgelegen paden kunnen autoriseren.

Trump verklaarde afgelopen zomer dat hij hulp van China en Rusland zou accepteren , wat een misdaad zou zijn .

Twijfel dus niet dat Trump eraan werkt om onze dictator te worden. Hij faalt misschien, maar we moeten niet alleen hopen dat hij het doet. We moeten patriottisch handelen om onze natie te redden.

De kleinste stap is om te stemmen op 3 november. We moeten ook onszelf en ons geld geven – doneren, vrijwilligerswerk doen, mensen registreren om te stemmen, ze naar de stembus leiden op de verkiezingsdag, kiezers informeren over de echte Trump, niet zijn zorgvuldig gepolijst beeld als halfgod en redder.

Een constante stroom van oproepen, e-mails en protesten die Trump-supporters in het Congres oproepen voor de morele kwal die ze zijn – blind, zonder ruggengraat en op drift in de chaotische politieke golven die uitgaan in het Oval Office.

Uitgelichte afbeelding: internetmemo van Trump als dictator in Latijns-Amerikaanse stijl.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Dr. Paul Cottrell: 165 miljoen Amerikanen zullen worden besmet, 6,9 miljoen zullen de komende 20 maanden sterven aan covid-19


Comments

comments