Trump’s opmerkingen over kiezersfraude in Michigan onthullen de wanhopige behoefte van Amerika aan hervormingen

Trump’s opmerkingen over kiezersfraude in Michigan onthullen de wanhopige behoefte van Amerika aan hervormingen

24 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump lijkt te denken dat hoe meer in aanmerking komende Amerikanen hij kan voorkomen om te stemmen, hoe groter de kans dat hij herkozen wordt.

Vorige week nam president Donald Trump zijn aanvallen op stemmen per post naar nieuwe hoogten, omdat hij dreigde federale fondsen uit Michigan en Nevada te onthouden als ze hun staten per post zouden blijven stemmen.

“De dreiging om geld weg te nemen van een staat die net zo veel pijn lijdt als we nu zijn, is gewoon eng, en ik denk dat iets onaanvaardbaar is” , vertelde de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, een democraat, aan CBS vanmorgen. ” Andere waarnemers zagen schaduwen van de poging van Trump om militaire uitrusting uit Oekraïne achter te houden om dat land af te persen tot het openen van een strafrechtelijk onderzoek naar zijn leidende democratische rivaal, voormalig vice-president Joe Biden. Deze actie leidde tot de afzetting van Trump.

Met zijn recente brede kant bouwt Trump voort op zijn voortdurende valse beschuldigingen dat stemmen per e-mail tot wijdverbreide fraude zou leiden – ondanks het ontbreken van enig bewijs om zijn ongegronde beweringen te ondersteunen. In feite hebben zowel rode als blauwe staten de praktijk zonder problemen ingesteld.

De acties van Trump maken duidelijk dat hij geïnteresseerd is in het onderdrukken van de stemming in november. Waarom? Misschien omdat hij denkt dat hoe meer in aanmerking komende Amerikanen hij kan voorkomen om te stemmen, hoe groter de kans dat hij herkozen wordt. Als je het voor meer mensen gemakkelijker maakt om te stemmen met afwezige en mail-in-stembiljetten, zei Trump over “Fox & Friends,” je zou nooit meer een Republikein in dit land hebben gekozen . “

Dit zou ook de reden kunnen zijn dat sommige Republikeinen druk hebben uitgeoefend om het stemmen per post te beperken. In Wisconsin bijvoorbeeld, blokkeerde de Republikeinse staatswetgever de inspanningen van de Democratische gouverneur om stembiljetten naar alle kiezers te sturen en de Republikeinse meerderheid in het Hooggerechtshof van de staat heeft zijn poging om de voorverkiezing van april naar juni te verplaatsen, opgeschort . Dit mislukte echter toen een democraat een verstoorde verkiezing voor het Hooggerechtshof van Wisconsin won.

Dit is geen puur politieke kwestie, het is een kwestie van veiligheid. Stemmen per mail tijdens deze pandemie betekent dat burgers niet hoeven te kiezen tussen hun stemmen en hun leven.

Maar Trump lijkt meer te doen dan het onderdrukken van de stemming. Hij zou kunnen proberen de weg te effenen om de legitimiteit van de verkiezingen aan te vechten als hij verliest – door op grote schaal kiezersfraude te claimen in de gemailde stembiljetten. Laten we in gedachten houden dat Trump, zelfs toen hij in 2016 won, de verkiezingsresultaten betwistte en zonder enig bewijs beweerde dat drie miljoen tot vijf miljoen stemmen illegaal waren geteld voor zijn tegenstander, Hillary Clinton. Dit is de reden, hield hij vol, dat ze de volksstemming won.

Er moet veel worden gedaan om te zorgen voor veilig stemmen. Staats- en lokale verkiezingsfunctionarissen hebben aanzienlijke hoeveelheden federale fondsen nodig om het enorm toegenomen aantal ingezonden stembiljetten te beheren dat bij de verkiezingen van november zal worden uitgebracht in het licht van het coronavirus. Er is ook geld nodig om de aanpassingen door te voeren die nodig zijn voor veilig persoonlijk stemmen.

Het Huis heeft deze essentiële fondsen onlangs goedgekeurd met de HEROES Act, stimuleringswetgeving, die $ 3,6 miljard omvat voor de verkiezingen in november. Dit geld is nodig om te betalen voor cruciale extra uitgaven – stembiljetdruk, portokosten, dropboxen voor afwezige stembiljetten en passende beveiliging, veilige elektronische afwezige stembiljettechnologie, stembegeleiding, verbeteringen aan de stembesturing bij afwezigheid, aanvullende faciliteiten voor zowel stembewerking als opslag, extra personeel ter ondersteuning van de stembiljetverwerking bij afwezigheid, stembureaus die voldoen aan de volksgezondheidsnormen en meer ondersteuning van de stembureaus.

Lees ook:  Trump Tweets "Alles is goed" nadat Iran raketten afvuurt op twee Amerikaanse vliegvelden in Irak

De wet voorziet ook in $ 25 miljard voor de Amerikaanse postdienst, die een essentiële rol moet spelen bij het effectief stemmen per post en die grote financiële problemen heeft. Trump valt regelmatig de postdienst aan , heeft als postmeester-generaal een politieke maatje geïnstalleerd en heeft tot nu toe verhinderd dat de dienst de federale financiering ontving die nodig is om naar behoren te functioneren.

Senaat meerderheidsleider Mitch McConnell. R-Ky., Heeft deze volgende ronde van stimuleringswetgeving langzaam gelopen. Tijdens dit congres heeft hij ook de financiering van de staten geblokkeerd om de verkiezingen in november te houden. En McConnell heeft voorkomen dat de Senaat alle wetgevingsinspanningen in dit congres in overweging nam om ons te beschermen tegen buitenlandse inmenging bij onze verkiezingen.

De onderhandelingen over de volgende stimuleringsronde beginnen nu naar verwachting in juni, en de deal wordt ergens in juli verwacht. Maar hoe langer het duurt om geld naar de staten te krijgen, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om in november een veilige verkiezing te houden.

Maar zelfs als de verkiezingen voorbij zijn, hebben we nog steeds een gebroken politiek systeem, een corrupt campagnefinancieringssysteem en een bedreigde democratie.

Het huidige systeem voor campagnefinanciering wordt gedomineerd door miljardairs en miljonairs die op zoek zijn naar invloed, Super PAC’s, non-profitorganisaties met zwart geld, bundlers, lobbyisten en machtige speciale belangen. Het huidige stemsysteem staat bol van de barrières die minderheden discrimineren, stemmen onderdrukken en tientallen miljoenen in aanmerking komende kiezers niet laten registreren.

Partijdige gerrymandering leidt er vaak toe dat ambtsdragers hun kiezers kiezen in plaats van dat de kiezers hun vertegenwoordiger kiezen, waardoor het Amerikaanse volk geen eerlijke vertegenwoordiging krijgt. De ethische schendingen en corrupte praktijken van Trump en zijn regering zijn ongeëvenaard in de Amerikaanse geschiedenis . De weigering van Trump om bijvoorbeeld de eigendom van zijn bedrijven op te geven, heeft talloze binnenlandse en buitenlandse belangenconflicten veroorzaakt. In alle drie de takken van de overheid bestaan ​​ethische problemen .

We zullen in 2021 een historische kans krijgen om de meest transformationele hervormingswetgeving uit te voeren die het Congres ooit heeft overwogen.

Ervan uitgaande dat de huidige peilingen in november standhouden, zullen we in 2021 een historische kans krijgen om aantoonbaar de meest transformationele hervormingswetgeving vast te stellen die het Congres ooit heeft overwogen. Het is bedoeld om ons politieke systeem te herstellen, onze wetten voor campagnefinanciering te hervormen en onze democratie nieuw leven in te blazen.

Dit wetgevingspakket, bekend als HR 1, is in maart 2019 door de Tweede Kamer aangenomen . McConnell heeft echter haar behandeling in de Senaat geblokkeerd.

Het systeem ontrafelen in Washington is een eerste vereiste voor het bereiken van de inhoudelijke veranderingen die in het volgende congres en de komende jaren kunnen worden doorgevoerd. Democratische congresleiders – en hun leden die HR1 unaniem steunden – hebben terecht erkend dat het vervalste systeem van Washington moet worden beëindigd om de weg vrij te maken voor het oplossen van de problemen van de natie.

Biden heeft gezegd dat, mocht hij winnen, een eerste prioriteit voor zijn administratie zal zijn het doorvoeren van de soorten hervormingen die in het wetsvoorstel staan. Huisspreker Nancy Pelosi. D-Calif., Gaf prioriteit aan de cruciale behoefte aan hervorming van de democratie door dit de eerste agenda van dit congres te maken. Ze heeft toegezegd hetzelfde te doen tijdens het volgende congres. Democratisch leider van de senaat, Chuck Schumer, DN.Y., heeft zich ertoe verbonden het wetsvoorstel een van zijn eerste drie prioriteiten te maken als de democraten de senaat in januari 2021 controleren.

HR 1 is zorgvuldig samengesteld om de steun te krijgen die het nodig heeft om het Congres te passeren en kan geen kerstboom worden om andere inhoudelijke of systemische hervormingen op te hangen zonder de uitvoering ervan gevaarlijk in gevaar te brengen.

In tegenstelling tot eerdere decennia van tweeledige steun voor hervormingen van de democratie, hebben de Republikeinen van het congres de afgelopen tien jaar bijna universeel tegen deze hervormingen gekant. Op staats- en lokaal niveau zijn er echter tweeledige hervormingen van de democratie doorgevoerd. Het belangrijkste is dat het Amerikaanse volk bezwaar maakt tegen het opgetuigde systeem van Washington dat de weinigen ten koste van de velen ten goede komt.

McConnell heeft nu decennia lang gebruik gemaakt van obstructieve filibusters van de minderheid of van zijn planningsbevoegdheden bij de meerderheid om de overweging van de Senaat over democratische hervormingen te blokkeren. Maar een nieuwe democratische meerderheid van de senaat zou dit niet langer toestaan.

De filibusterregels van de Senaat mogen niet worden geschrapt. Maar nadat McConnell een uitzondering op de filibuster-regels heeft gebruikt om de federale rechterlijke macht met conservatieve en rechtse rechters te vullen, is er ongetwijfeld ruimte voor een tweede uitzondering, zodat een meerderheid de regels van onze democratie kan bepalen.

Het lijkt erop dat we op het punt staan ​​een historisch pakket hervormingen van de democratie door te voeren om ons politieke systeem te herstellen en onze democratie te herstellen. Het constitutionele systeem van de representatieve regering dat de stichters ons hebben gegeven, staat op het spel.

Lees ook:  Douma lijkt steeds meer op een geënsceneerde chemische aanval door het Westen

Comments

comments