Schandaal barst los na onthulling van uitwisselingen tussen magistraten over Salvini

Schandaal barst los na onthulling van uitwisselingen tussen magistraten over Salvini

25 mei 2020 0 Door Indignatie redactie

Het anti-migratiebeleid van Matteo Salvini was legaal, maar de Italiaanse justitie koos er toch voor om ze aan te vallen, volgens een WhatsApp-gesprek tussen magistraten dat in de pers werd onthuld.

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Salvini, had de Italiaanse justitie herhaaldelijk beschuldigd van het niet nakomen van haar onpartijdigheidsplicht met betrekking tot het migratievraagstuk. En zijn zorgen zijn nu gerechtvaardigd.

Volgens uitwisselingen tussen Italiaanse magistraten over WhatsApp-berichten, die op donderdag 21 mei door de krant La Verità openbaar zijn gemaakt , is het antimigrantenbeleid van Matteo Salvini aangevallen, ook al wisten de genoemde magistraten dat ze legaal waren.

Leden van de Liga uitten hun verontwaardiging en beschuldigden de rechtvaardigheid van strijdbaarheid.

De uitgelekte berichten zouden zijn gedaan in 2018, toen minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, die afgelopen september senator werd, zijn voornemen aankondigde om de Italiaanse havens te sluiten voor de schepen van NGO’s voor migrantenvervoer in de Middellandse Zee. Progressieven beschuldigden de minister van Binnenlandse Zaken vervolgens van “xenofobie”. De bepalingen van Matteo Salvini waren echter niet onrechtmatig.

‘Het spijt me te moeten zeggen dat ik niet echt zie waar Salvini het mis heeft. Er worden onwettige pogingen ondernomen om Italië binnen te komen, en de minister van Binnenlandse Zaken grijpt in om dit te voorkomen ‘, schreef Paolo Auriemma, hoofdaanklager van de stad Viterbo. “En ik begrijp niet wat de aanklager van Agrigento hiermee te maken heeft”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de beschuldigingen van ontvoering en machtsmisbruik tegen Matteo Salvini door de vervolging van de Siciliaanse stad.

Lees ook:  Denemarken sluit het GEHELE LAND af als reactie op de pandemie van het coronavirus

Waarop magistraat Luca Palamara antwoordde: ‘Je hebt gelijk. Maar nu moeten we aanvallen. ‘ De Italiaanse justitie viel Matteo Salvini daarom aan, ook al wist hij dat hij gelijk had. Tijdens het gesprek vroeg Paolo Auriemma zich af of het zinvol was om de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken aan te vallen, omdat ‘iedereen denkt zoals hij’ en dat zijn beleid met groot succes is geslaagd.

De openbaring veroorzaakte opschudding onder de afgevaardigden van de Liga, die president Sergio Mattarella een verzoekschrift deden om de zaak te onderzoeken. “Wat door de krant werd gemeld, is zeer ernstig en ondraaglijk: de onafhankelijkheid van de politiek ten opzichte van de rechterlijke macht moet behouden blijven”, zeiden ze.

Ter herinnering: Luca Palamara was vorig jaar onderwerp van onderzoek na beschuldigingen van corruptie.

In een tweet zei Salvini dat de introductie van “korte rechtszaken en de zekerheid van bestraffing” bovenaan de hervorming van Justitie moet staan ​​als “de prioriteit van de volgende regering”.Comments

comments